Ugrás a fő tartalomra

Számomra egyértelmű

hogy mi a baj a gyerekkel. Illetve a matekkal. Ugyan is tegnap voltunk először a matek korrepetáláson, tegnap ismerkedett meg azzal a tanárnővel, aki segíteni fog. Végtelenül kedves, türelmes, leginkább barátként kezeli a gyereket, pillanatok alatt szót értettek ők ketten. (én is persze) Pedig nem volt hozzá kedve, hogy délután négytől ötig még tanuljon (kinek lenne) hét órája volt, szóval úgy mentünk, hogy csendben ült a kocsiban látszott rajta az utálat. De hát ez van, javítani kell elkezdődött a második félév. Én otthagytam, elmentem addig a szüleimhez aztán mentem vissza érte. A tanárnő úgy fogadott, hogy nincs itt baj, a szabályokat tudja, a feladatokat érti, letudja vezetni, szóval kellemesen csalódott, nem lesz itt gond. (ámen, így legyen) A gyerek meg tök pozitívan jött ki az iskolából, tetszett neki és bárcsak nekünk is ilyen matek tanárnőnk lenne, mondta ő. 
Ma mentem érte a suliba, kérdeztem mi volt órán, kicsit jobb volt e? Mondta, hogy önállóan kellett dolgozni, munkafüzetből mindenki választhatott magának feladatot, ment is neki, hibátlan lett. Na, mondom de jó! Erre ő, hogy amikor ki kellett menni a táblához, hogy ott oldja meg, alig tudott valamit. Egyszerűen leblokkolt, hogy mit fog szólni a tanárnő, ha elront valamit (kiabálni szokott) és inkább nem írt semmit, mert nem akarta, hogy kiabáljon. Szóval még is csak jól éreztem én is, meg a gyerek is mondja, hogy úgy érzi mindent elfelejt, azt is amit tud. :( Persze volt neki egy rossz élménye, ugyan így ötödikben kihívta felelni és valamibe belegabalyodott és elkezdett vele kiabálni, hogy mit keres felsőben ilyen tudással. Meg hát ha valaki nem érti meg elsőre, másodikra akkor kész vége, nincs idő elmagyarázni. Na, innentől kezdve vannak ezek, hogy hol jobban hol meg rosszabbul teljesít, egyszerűen nem a matek a probléma, hanem a gyomorideg. Ezt kell valahogy "kinőni" valahogy megmagyarázni, hogy küzdje le. De hogyan?? Nagyon remélem, ha eljárunk korrepetálásra szépen végig ebben a félévben a végén megnő az önbizalma és kb. letojja  ha beszól neki a matektanárnőnk elengedi a füle mellett amit el kell ha hibázik. Egyébként ez nem csak a mi problémánk, másnak is. Na a lényeg a lényeg, eljárunk, gyakorolni fog, témazáró előtt is megyünk és remélem, hogy szépen visszakapaszkodik azok közé, akik lazán ülnek az órán. Az igazsághoz hozzá tartozik, ha rosszul sikerül egy egy dolgozat mindig lehetőséget kapnak, hogy javítsanak, szóval tényleg nem akar rosszat nekik, itt inkább az időnkénti odamondogatással van a gond. Azt mondjuk hallottam másoktól, hogy ő "beleveri" a dolgokat azokba, akik az ő órájára járnak, majd a továbbtanulásnál ez előny lesz.  Ok, és addig? Nekem is volt szar munkahelyem, mentem be gyomorideggel, úgy hogy előtte hánytam otthon az idegtől, szóval gondolom van olyan szitu a gyereknél is amikor ezt érzi. Na erről hogyan szoktassam le, mert annyiszor átbeszéltem már vele! :( Egyébként fogadó órán mindig kedves, segítőkész  és mindent meglehet vele beszélni, szóval én a rossz oldalt nem látom, amit a gyerek emleget. Én mindig pozitívan jöttem még ki tőle.
Hajnali négykor meg ramazuri volt nálunk, bent aludt a kutya is meg a macska is aztán az előszobában összetalálkoztak a kutya féltékeny lett a macska fújt rá ezerrel, az meg ugatott....nem is mondom tovább, gyorsan kizártam mind a kettőt intézzék el a dolgot egymás közt. Ma tuti kint alszik mindenki! Még a gyerek is felébredt, de szerencsére visszatudott aludni. 
Aztán meg indulásnál már kabátban, csizmában az előszobában kerestem a kocsi kulcsomat, persze nem akasztottam a kulcstartóra, gondoltam a táskámban lesz. Aha, de a táska óriási, mindent elnyelő nem volt a nagy zsebben, a kis zsebben....nem volt sehol. Fogtam és kiráztam a táskám tartalmát az előszobába, sűrű anyázások voltak közben  mikor a gyerek megszólalt, hogy anya lehet kint maradt a kocsiban (későn értünk haza) nézzük meg. Hát persze, hogy ott volt. Csak a pénztárcám meg a papírjaim dobtam vissza a táskába, minden maradt szanaszét, becsuktam az ajtót és rohantunk tovább. Ilyen klasszul indult a mai nap, csodás volt minden... :/ 
Első felindulásomban elhatároztam, hogy nem érdekel most februárban kapok fizu mellé plusz pénzt és ide nekem a világ legjobb táskáját, kerül amibe kerül!! Aztán pár óra múlva persze már lehiggadva úgy döntöttem nem veszek, spórolós év van, meg hát nem a táskával van baj, hanem a szétszórtságommal, de kaptam egy ötletet, hogy szerezzek be egy táskarendezőt, így most azt nézegetek. 
A gyerek meg náthás, eléggé érdekesen néz ki, köhög kapott coldrex junior port. Az osztályukból kilencen hiányoznak, ma nem volt kémia óra a tanár is beteg lett és nem volt magyar óra sem, mert a tanárnő úgy döntött nem megy tovább, amíg ennyien nincsenek. Nem tudom mi lesz holnap reggelre, de sejtésem az van. Ahhoz képest, hogy a hideg megöli a bacikat már hónapok óta van mindenféle vírus és most ez a megfázós korszak is, lassan egy két hetet megyünk, 3-4-5 napot itthon vagyunk....lemaradunk, pótolhatunk....áhhhhhhhh. 
Na megyek, csinálok pirítóst, meg mézes teát ezt kívánja most és holnapra főzök egy kis paprikás krumplit.

Megjegyzések

  1. Nálunk a töri tanárnő ilyen, mint nálatok a matek, bár Máté elég jól viseli - pedig nem egy érzéketlen alkat :) - bár őt nem szokta macerálni, mert jó belőle, de nem szereti, sőt, mindenkinél ő a nehéz eset és nálunk is ugyanez van, hogy fogadón ebből semmit sem érezni :) ... De tényleg nagyon sok múlik természetesen a tanáron, biztosan jól érezted és be is bizonyosodott, hogy nem a matekkal van a baj. És megint csak azt tudom mondani, hogy az osztályból nálunk is 8-an hiányoznak, még reménykedem, hogy megússzuk valami nyavalya nélkül...

    VálaszTörlés
  2. Huh, nem tudom, ilyen esetben mit lehetne tenni - tanárra gondolok - a lányomon látom, hogy amikor "cseszegetem" - sajnos szoktam - akkor leblokkol, és minden elszáll, amit pedig tud. Ilyenkor az ember észbe kap, és próbálod máshogyan megközelíteni - nade ez én vagyok, a szülő, a tanár nem bizti, hogy így áll hozzá.... (kivéve, ha ténylegesen pedagógus és nevelő is... ugye...)
    Ez a táskarendező most nagyon megfogott, van néhány táskám, amit nagyon szeretek, de simán egylégterűek, és megőrülök - meg a többiek is - tőle, hogy minden eltűnik benne.... és igen, hasonló jelenetek nálunk is vannak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…