Ugrás a fő tartalomra

Újabb dolgozós

hét. Viszont már január közepe van és lassan lassan megyünk ki a nem szeretem hónapból. :) A hétvége ismét nagyon gyorsan eltelt és nem csináltunk tulajdonképpen semmit csak úgy voltunk. Pihentünk, társasoztunk, havat lapátoltunk, hógolyóztunk, főztünk, sütit gyártottunk, tanultunk. Nem valami eget rengető dolgok ezek, néha nem is baj ha csak úgy sodródunk. Végre befestettem a hajamat szombaton ez is meg van, egy darabig most el leszek vele. Most már csak egy jó frizkó kellene. Itt ne felejtsem el, hogy Kiskorút be kell jelentenem a fodrászhoz, már megint túl hosszú neki, annyira gyorsan nő ennek a gyereknek a haja. 

Tervben van a nyaralás ez ügyben keresgéltem szállást hétvégén Horvátországba. Véletlenül találtam Klenovicára :Klenovica -  képek google
Egy csendes kis halászfalu, szerencsére még nem nagyon fedezték fel, bár az utóbbi időben nagyon sok szálloda, aparman és kemping létesült. Nekem elsőre nagyon megtetszett, ráadásul nagyon közel van, egyszerűen és gyorsan oda lehet érni kb. 5 óra az út, ami számomra elég fontos szempont. Ez a kis sziget, ahova belehet sétálni meg nagyon elvarázsolt.
Aztán szóba került még Lun, ez is egy kis halászfalu Pagon és nagyon jó szállást találtunk itt. Az egyetlen ami engem elbizonytalanít, hogy 7 órás az út én pedig annyit nem szeretek utazni, nekem ez már elég messze van.


Lun - képek google

Mindenképpen olyat keresgélünk, ahol nincs tömeg, nyugodt, csendesebb rész, mint a többi és nem túl felkapott. A nyaralás nálunk a pihenésről és a kikapcsolódásról szól a szállás legyen ehhez igazítva, ne kelljen másokhoz alkalmazkodni, elviselni egy egy éjszakai bulizást, ha pedig nyüzsit akarunk, akkor legyen elérhető távolságra más szórakozás, szórakozóhely is. Mindegy, időnk van elég a keresgélésre de az biztos, hogy a Balaton nem marad el augusztusban, mert mindig az marad a kedvenc.

Megjegyzések

 1. Azért érzed, hogy éppen most éppen ezeket a képeket kitenni nem volt túl fair? :-) Vagy éppen azért, hogy reménykedjünk, lesz idén is nyár?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D de ezerszer jobb, mint a havat nézni :D

   Törlés
 2. :) hú, de szép! Már én is elkezdtem gondolkodni, idén hova is.... nálunk most talán másként alakul - végre... - a nyár, mint ahogy megszokott. Szóval akár egy ilyen is befigyelhet, szóval köszi az ötletet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szivi :D Én meg azon lepődtem meg, hogy a férjem kijelentette hogy keressek, nem fogunk idén alkalmazkodni senkihez, csak saját magunkhoz. Gyorsan ki is használom.

   Törlés
 3. Tami, privát szállás, vagy hotel? Ellátással, vagy te akarsz főzni?
  Szép helyek egyébbként. Engem is nagyon vonz a tenger, de a férjem Erdélybe szeretne menni az idén.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Magán szállás, nem szeretjük a hoteles megoldást. Semmiképp nem főzök, ki van zárva, nyaralni szeretnék :D Melegszendvics sütőnket szoktuk mindenhova cipelni, az a régi NDK-s AKA talán tudod melyikre gondolok, az nagyon jól kisegít minket. :) Férjem azért egyszer kétszer feláldozza magát és lecsót szokott csinálni, de inkább valami félpanzió vagy étterem, kifőzde ezek szoktak előtérbe kerülni nyaraláskor. Reggelit megoldjuk az nálunk úgy is későn szokott lenni, ebédelni meg későn szoktunk ha nyaralunk, 4 óra körül.

   Törlés
 4. Azta, ez nekem is nagyon bejön, rá is keresek és megmutatom Gyuszinak is:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Nekem is nagyon tetszik.

   Törlés
  2. Akkor beosztjuk a nyarat :D itt - kérjél százalékot.... :D

   Törlés
 5. Pagon mi is voltunk, Novalján... szuper volt-) annyi, hogy oda vagy komppal tudsz bejutni, vagy el kell menni a sziget másik végéig, ott van híd... amúgy nekem a tenger annyira nem jön be... szép, meg minden, de azért a tavakat jobban szeretem-)) Szlovéniába szeretnék visszamenni... gyönyörű!-) Meg nagy álmom még Toszkána ♥ ♥

  VálaszTörlés
 6. Mi is Pagon voltunk egyszer nyaralni, igen ez egy sziget... De Pag nagyon szép város. Messze van, nekem sem jön be a tenger. De Toszkána álom lenne egyszer... :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…