Ugrás a fő tartalomra

Csupa jósággal

volt tele a mai nap. De tényleg. :) Reggel ugyan nagy köd volt, de aztán kicsit kisütött a nap és jó idő lett, én reggel már a vastag szürke, kapucnis kardigánomban mentem, mintha tudtam volna valamit. Amúgy az egyik kedvenc kardigánom, jó nagy zsebe is van két oldalt, szeretem. A munkában haladok, már csak egy dolgot kell megcsinálnom csütörtökig, szóval tuti meg lesz az is, de már azért a pénteket várom, hogy legyen vége az ellenőrzésnek.
Aztán végre eltudtam menni futni!! És ami a legnagyobb jóság, hogy nagyon élveztem! Bár még csak 3km ment, illetve időm sem volt rá több. Igaz kétszer belesétáltam pár métert és az is igaz, hogy csak pár másodperc volt ez a pihenő de akkor is nagyon nagyon jó volt az egész. Élveztem, hogy újra rajtam van az edző ruhám, a kis órám ami méri a kilométereket, hogy sütött a nap, hogy nem zavart senki a bicikli úton, ahol általában futni szoktam, szóval minden szuper volt. Szerintem holnap is megyek. Aztán meg lehet szombaton kipróbálom kora reggel a pécsi futópályát, de ennyire még azért nem akarok előreszaladni, mert lehet a bezavar a psm :/ Na, majd meglátom de tény, hogy most nagyon nagyon "hepi" vagyok. :)
Aztán pedig a másik jóság, hogy Kiskorú azzal fogadott, hogy írtak matekból, 20 perc alatt 10 egyenletet kellett megcsinálni plusz egy szabály volt még és 100% lett. Az életben nem örültem még ennyire ötösnek, mint most. Még lesz ebből egy dolgozat és mennek tovább az anyaggal, de kettőt már írtak, az egyik négyes lett a másik meg most ötös szóval reménykedem, hogy jól jövünk ki ebből a részből. Ezek szerint jó, hogy járunk külön matekra és hogy pluszban itthon is gyakorlunk. A felvételin meg majd ebből csak kapacitálni lehet. 

Aztán pedig vacsira sütöttem DW -50 ch lisztből lángost. Ebből:

forrás
És ilyen lett:

sajnos a sajtot a munkahelyen felejtettem, de a fokhagymás tejföllel és a lilahagymával is jó volt. :)
Ez kb. egy tenyérnyi és higgyétek el egy ekkora pont elég volt vacsira, mert nagyon kiadós. És finom, minél vékonyabb a tésztája, annál finomabb, ropogósabb. 

Egy szó, mint száz a mai napot a jónak találtak közé sorolhatom. :)

Megjegyzések

 1. Uuuh, lángos. Ez hány kalória lehet így?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hét fogalmam sincs :D De mivel kimaradt az ebédem és a kalóriabázison számolom a dolgokat, még belefért a tegnapi napba egy ilyen darab. Mivel 50%-is szénhidrát van csak benne mint egy hagyományos lisztnek, mondjuk ez jobb. :D: D De ha érdekel, akkor ezen az oldalon nagyon sok receptet találsz a lángos is innen van:

   http://halmaireka.blogspot.hu/2013/01/langos.html

   Törlés
 2. Érdekes, mostanság már nem bírom a lángost. Mondjuk ritkán eszünk. Van egy jó lángosos nem messze, ahonnan hozunk néha haza. Ott is kicsik vannak, nem vastag, nem olajos, egészen jó, de nem bírjuk megenni mi felnőttek sem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg nyáron nem, régen mindig strandon ettük de valahogy mindig kimarad az, így felnőtt korban. A gyerek szereti és ezt meg már olyan régóta kiakartam próbálni ezzel a ch csökkentett liszttel. Finom volt :)

   Törlés
 3. Ja, a matekhoz meg gratulálok. Biztos segít a gyakorlás is, meg talán az önbizalom is megjött kicsit.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Itt leginkább az önbizalommal volt a gond azt hiszem, mert mindig megcsinálta eddig is itthon a feladatokat, de órára izgulva ment és nem is sikerült neki legtöbbször. Most meg már nem fél és sokat jelentkezik! Ez mindennél többet ér, végre rájött, hogy nem ördöngősség ez sem. Tényleg sokat jelent nekem is, mert bennem is mindig olyan görcs volt, mikor dolgozatra került sor, tudtam, hogy nagyon nagyon össze kell szedni magát, hogy hármast elérjen. Remélem ez így marad év végéig, rettenetes drukk van bennem, hogy végre megint jó legyen ez is.

   Törlés
  2. Egyébként pontosan tudom, hogy mikor kezdődött el az, hogy utálva ment be és elkezdett félni. Amikor tavaly, még év elején egy hármas után kapott egy kettest, akkor azt mondta neki a tanárnő, hogy na a következő majd egyes lesz és nem is mehetsz hetedikbe. És onnantól kezdve lettek a görcsök, és hiába magyaráztam, hogy neked mellette még vannak jó jegyeid, akkor se tudott kikeveredni ebből a mondatból :/ Most legalább már azt mondja, hogy nem fél. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…