Ugrás a fő tartalomra

Fejfájásra ébredtem

ma reggel hatkor, remélem ez változni fog a nap folyamán. Nem is próbáltam meg ágyban maradni, úgy is csak forgolódtam volna ide oda. Most itt kávézom, jó meleg van bent, rend és tisztaság, a konyhába minden elpakolva, üres a csöpögtető, üres a mosogató, megérte a tegnapi napot rászánni mindenre. 
Az előbb kinéztem az ablakon fehér minden, deres az udvar. Hát most már ez nem kellene. Várom, hogy a gyerek felkeljen, hogy korán érjünk a vásárba, mert nem szeretem ha a tömegben kell parkolóhelyet keresnem, ami ilyenkor kész művészet Pécsen, mivel "ezer" éve nem megoldott, hogy megfelelő mennyiségű hely legyen. Tulajdonképpen csak nézelődni megyünk, nincsenek nagy tervek. Valamit főznöm is kellene, de most tanácstalan vagyok nem tudom mit? Az biztos csak, hogy sütök pár palacsintát ebből a lisztből:

DW palacsinta kép innen
Ha palacsinta, akkor meg lehet előtte valami gulyás lenne jó? Na, majd kitalálom a gyerekkel együtt. Nagy tervek nincsenek mára, remélem délutánra melegebb lesz és sütni fog a nap. 

Éjszaka pedig megnézem a számomra kihagyhatatlan Oscar gálát, ha valakit érdekel a Duna tv adja 0.50-től. Régen Balázsy Panna és Albert Györgyi közvetítette. Hiányoznak, nagyon jó volt velük. 

Idén ismét érdekeltek vagyunk, mert Deák Kristóf Mindenki című filmjét beválogatták a rövidfilmek kategóriájába!


Megjegyzések

 1. Nálunk kupi van és marhapörkölt lesz! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, de az a kupi jó kupi, mert lakberendezel és az jóóóóó! én is szeretem azt. :) A marhapöri nem rossz ötlet, jövő héten egyik nap lehet megejtem, gyerek egyik kedvence :)

   Törlés
  2. Néha úgy rámjön, hogy vöröshúst kell enni, ilyenkor szokott marhapöri lenni. :)

   Törlés
 2. Itt rend van és fejfájás :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem a fejfájás elmúlt. Én még picit érzem.

   Törlés
 3. Az én fejem is zsizseg, és gulyásban gondolkodom.

  VálaszTörlés
 4. Napsütés, rendetlenség, jókedv és vasárnapi kaja - anyuéknál... :D (úgyhogy nemtommi) (remélem, tudják, hogy oda készülünk :) ).
  Szép időtök lesz a vásárhoz, ez a lényeg! (persze, hideg, de a napsütés annnnnyit számít... már kedvben is)
  Ha fáj a fejem reggel, a pár perces gerinctorna segíteni szokott, ezt lefigyeltem. Esetleg feküdj el a földön, és úgy nyújtózkodj-mozogj egy keveset, hátha, nálam bevált.)
  Szép napot! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A migrénes fejfájás azt nem az, amikor nagyon tudok mozogni :/ Ez olyan egy oldalú a fene vinné el, de a friss levegő kicsit jót tett, most kevésbé nyúz.

   Törlés
 5. A fejfájás nálunk sem maradt el, de az Oscar Gala kárpótol érte. Nagyon szeretem én is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Akkor együtt nézzük :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…