Most igazából

nincs semmi. Minden jó és még se. Telnek a napok egyik a másik után. Nagy eget rengető bármi nem történik. Nem igazán jönnek a szavak sem, inkább csak olvasgatok. Néha szembe jön velem egy két bejegyzés, amikben valakinek ez nem jó, meg az nem jó és mindig valamiben és valakiben talál valamit, ami szerinte nem jó, meg nem úgy kellene, meg jobban tudja, mint más.....anélkül, hogy lenne alapja vagy tudná vagy ismerné vagy kipróbálta volna vagy neki kellene mások életét élni. A fészbuk "csodás" világa erre nagyon jó példa. Egy ott látott bejegyzés vagy kép alapján teljes helyzet és életképet tud bárki festeni a másikról, egész sor élettörténetet tud felvázolni róla és a környezetéről. Okosakat tud arról mondani, írni, hogy mit csinál jól és rosszul, hogy milyen a személyisége, hogy mit kellene máshogy tennie és még sorolhatnám. Olyan jól tudják egyes emberek élni mások életét csak a sajátjuk olyan, amilyen. A napokban ilyenek zúdultak rám akaratlanul is, nem keresve. Kevesebbet is voltam gép előtt, kizártam kicsit a netes nem valós világot. Kellett.

Tegnap egy jó nagyot mentünk Kiskorúval és a kutyával, ami eddig azt hittem csak 12km volt, de kiszámolva a google térképével 16km-t tettünk meg. Tenkes hegynek fel, itt némi nyünnyögéssel tarkítva a menetet, mert a gyerek szerint ő nem fogja túlélni a mászást (még él). Hideg volt, mínusz 4 fok napközben is, de jó volt. Kellett a mozgás nagyon.  Kellően elfáradtunk, így amikor hazaértünk mindenki vett egy forró fürdőt.

Ma pedig itthon, kaptunk egy ajándék szabadnapot hurrá.

Tegnap mikor visszaértünk a túrázásból vettem észre, hogy a terasz előtt a pár évvel ezelőtt elültetett tulipánok elkezdtek kibújni. :) A rózsáim is hirtelen tele lettek rügyekkel, egyik másik már egész nagyra nőtt. Remélem éreznek valamit és már nem lesz igazi tél, mert egyik napról a másikra történt, nagyon megindultak. Ettől egészen jó kedvem lett :) Már csak a meleg hiányzik, mert pár napja ismét mínuszok repkednek, de szerencsére nem túl alacsonyan.
Az viszont tény, hogy határozottan megyünk a tavasz felé, időnként olyan madárcsicsergést hallok, mint a csuda és egyre másra fedezek fel új dolgokat kint a kertben. És ez jó.

pinterest

Megjegyzések

 1. Rengeteg a korlátolt ember, sajnos. :(

  Igen, tegnap már nagyon mondták a madárkák, hogy "nyitnikéknyitnikék" :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen! Mi is hallottuk amikor mentünk az erdőben. Bár ott még sok hó volt, fújjj:(

   Törlés
 2. Én is nyünnyögtem most néhány dolgon és emberi viselkedésen, de ezeket (fel)vállalom. Inkább elgondolkodom sokszor egy-egy helyzeten, és hogy kit mi motivál. Igyekszem nem kritizálni, a meglátásaimat és érzéseimet próbálom leírni. Ha ez kritikus, hát akkor az az én hibám.:) A túlzott és értelmetlen és alaptalan sárdobálás és a személyeskedés viszont nagyon zavar, fú, ha ilyesmiket látok... és a neten annyi van....!
  Más, kert: tegnap emlegettem anyunak, hogy biztos elfagyott a kis gránátalmám, mert ahogy olvastam, nagyon érzékeny a fagyra, és idén kijutott... és olyan pici... :( szóval azért remélem, hogy meglesz, és ha igen, akkor őt át kell ültetnem majd.
  Sok tulipánt ültettem, és a legjobb, hogy fogalmam nincs, hova :D - szóval lesz meglepetés pár hét múlva, remélem... :)
  Grat a 16 km-hez - simán el tudom képzelni a kiskorú viselkedését, az enyém is csipog végig, aztán meg még is élvezi... csak engem idegel ki közben! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aha, gyerek: most minek mászunk fel ide? Nem azt mondtad, hogy csak egyenes megyünk kifelé a faluból? Én nem bírom ezt, meghalok. Meddig megyünk? Nem megyünk már haza?? Nézd, ott egy magasles! De szép a kilátás! Hógolyózunk? Máskor is jövünk ide? ......Na jó, akkor menjünk haza. Éhes vagyok. Miért nem hoztunk inni? Tök nehéz lefelé menni, mert tartani kell magam. Rohadt messze eljövünk, hazaérünk sötétedés előtt??? :D :D :D :D

   Törlés
 3. Igen, nagyon szeretek gyerekkel sétálni, hogy mozogjon ő is, de akkor nem annyir a fáradok el mintha egyedül mennék, hanem kétszer annyira:) A tenkest irigylem, milyen szép lehet ott gyalogolni, itt minden olyan rémesen lapos:) 16 km jó sok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Tenkes gyönyörű, kivéve ha sok hó esik és kocsival kell le fel menni a hegyen :D:D Akkor mindig izgalom.

   Törlés

Megjegyzés küldése