Ugrás a fő tartalomra

Most igazából

nincs semmi. Minden jó és még se. Telnek a napok egyik a másik után. Nagy eget rengető bármi nem történik. Nem igazán jönnek a szavak sem, inkább csak olvasgatok. Néha szembe jön velem egy két bejegyzés, amikben valakinek ez nem jó, meg az nem jó és mindig valamiben és valakiben talál valamit, ami szerinte nem jó, meg nem úgy kellene, meg jobban tudja, mint más.....anélkül, hogy lenne alapja vagy tudná vagy ismerné vagy kipróbálta volna vagy neki kellene mások életét élni. A fészbuk "csodás" világa erre nagyon jó példa. Egy ott látott bejegyzés vagy kép alapján teljes helyzet és életképet tud bárki festeni a másikról, egész sor élettörténetet tud felvázolni róla és a környezetéről. Okosakat tud arról mondani, írni, hogy mit csinál jól és rosszul, hogy milyen a személyisége, hogy mit kellene máshogy tennie és még sorolhatnám. Olyan jól tudják egyes emberek élni mások életét csak a sajátjuk olyan, amilyen. A napokban ilyenek zúdultak rám akaratlanul is, nem keresve. Kevesebbet is voltam gép előtt, kizártam kicsit a netes nem valós világot. Kellett.

Tegnap egy jó nagyot mentünk Kiskorúval és a kutyával, ami eddig azt hittem csak 12km volt, de kiszámolva a google térképével 16km-t tettünk meg. Tenkes hegynek fel, itt némi nyünnyögéssel tarkítva a menetet, mert a gyerek szerint ő nem fogja túlélni a mászást (még él). Hideg volt, mínusz 4 fok napközben is, de jó volt. Kellett a mozgás nagyon.  Kellően elfáradtunk, így amikor hazaértünk mindenki vett egy forró fürdőt.

Ma pedig itthon, kaptunk egy ajándék szabadnapot hurrá.

Tegnap mikor visszaértünk a túrázásból vettem észre, hogy a terasz előtt a pár évvel ezelőtt elültetett tulipánok elkezdtek kibújni. :) A rózsáim is hirtelen tele lettek rügyekkel, egyik másik már egész nagyra nőtt. Remélem éreznek valamit és már nem lesz igazi tél, mert egyik napról a másikra történt, nagyon megindultak. Ettől egészen jó kedvem lett :) Már csak a meleg hiányzik, mert pár napja ismét mínuszok repkednek, de szerencsére nem túl alacsonyan.
Az viszont tény, hogy határozottan megyünk a tavasz felé, időnként olyan madárcsicsergést hallok, mint a csuda és egyre másra fedezek fel új dolgokat kint a kertben. És ez jó.

pinterest

Megjegyzések

 1. Rengeteg a korlátolt ember, sajnos. :(

  Igen, tegnap már nagyon mondták a madárkák, hogy "nyitnikéknyitnikék" :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen! Mi is hallottuk amikor mentünk az erdőben. Bár ott még sok hó volt, fújjj:(

   Törlés
 2. Én is nyünnyögtem most néhány dolgon és emberi viselkedésen, de ezeket (fel)vállalom. Inkább elgondolkodom sokszor egy-egy helyzeten, és hogy kit mi motivál. Igyekszem nem kritizálni, a meglátásaimat és érzéseimet próbálom leírni. Ha ez kritikus, hát akkor az az én hibám.:) A túlzott és értelmetlen és alaptalan sárdobálás és a személyeskedés viszont nagyon zavar, fú, ha ilyesmiket látok... és a neten annyi van....!
  Más, kert: tegnap emlegettem anyunak, hogy biztos elfagyott a kis gránátalmám, mert ahogy olvastam, nagyon érzékeny a fagyra, és idén kijutott... és olyan pici... :( szóval azért remélem, hogy meglesz, és ha igen, akkor őt át kell ültetnem majd.
  Sok tulipánt ültettem, és a legjobb, hogy fogalmam nincs, hova :D - szóval lesz meglepetés pár hét múlva, remélem... :)
  Grat a 16 km-hez - simán el tudom képzelni a kiskorú viselkedését, az enyém is csipog végig, aztán meg még is élvezi... csak engem idegel ki közben! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aha, gyerek: most minek mászunk fel ide? Nem azt mondtad, hogy csak egyenes megyünk kifelé a faluból? Én nem bírom ezt, meghalok. Meddig megyünk? Nem megyünk már haza?? Nézd, ott egy magasles! De szép a kilátás! Hógolyózunk? Máskor is jövünk ide? ......Na jó, akkor menjünk haza. Éhes vagyok. Miért nem hoztunk inni? Tök nehéz lefelé menni, mert tartani kell magam. Rohadt messze eljövünk, hazaérünk sötétedés előtt??? :D :D :D :D

   Törlés
 3. Igen, nagyon szeretek gyerekkel sétálni, hogy mozogjon ő is, de akkor nem annyir a fáradok el mintha egyedül mennék, hanem kétszer annyira:) A tenkest irigylem, milyen szép lehet ott gyalogolni, itt minden olyan rémesen lapos:) 16 km jó sok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Tenkes gyönyörű, kivéve ha sok hó esik és kocsival kell le fel menni a hegyen :D:D Akkor mindig izgalom.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…