Recept

kovtama | 5:39:00 | |

Pirított diós, gorgonzolás padlizsánkrém

Azt hiszem ezt nekem feltétlenül ki kell próbálnom. Az egyik nagy kedvencem a padlizsán. Felszeletelve, grillezve vagy belekockázva lecsóba vagy csak padlizsánkrémnek elkészítve mindegy. Így még sosem csináltam, éppen itt az ideje. :) Pirítóssal, tortillával biztosan nagyon finom.

Hozzávalók:

2-4 adag
  • 1 nagy padlizsán
  • 15 dkg gorgonzola
  • 5 dkg dió
  • bors
  • olívaolaj
  • citrom

 Elkészítés:

A padlizsánt 200 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a héját lehúzzuk, és a húsát villával összetörjük.
Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát és egy kevés citromhéjat, belecsavarunk pár csepp citromlevet,  és olívaolajat öntünk hozzá. Alaposan összekeverjük.
A diót durvára vágjuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A padlizsánkrémhez adjuk, amibe belereszeljük a gorgonzolát, és ismét alaposan összedolgozzuk.

A receptet ITT találtam, ahol tovább finom dolgokat találhatunk.

3 megjegyzés:

  1. Szuper! Tegnap amúgy is a salátaszíves bejegyzés miatt vásároltam gorgonzolát!

    VálaszTörlés
  2. Holnap kipróbálom. Isteninek tűnik.

    VálaszTörlés
  3. Imádom a padlizsánt, ez csak jó lehet. :)
    Popianyu

    VálaszTörlés