Ugrás a fő tartalomra

Tegnap egész nap

szédelegtem. A munkahelyemen jött rám (vajon miért? :D nem ez csak vicc) amikor elkezdett felmelegedni az idő, meg esett ezerrel az eső. De elég durván, tényleg mintha valami lassú körhintán ülve csináltam volna végig a napot. Többet ittam, mert gondoltam hátha a kevés víztől van, de semmi. Ettem édességet, hátha a cukrom esett le hirtelen, de nem javult. Este fél kilencre meg olyan álmosság tört rám, hogy beestem az ágyba és onnantól k.o. Pedig olyan sok mindent terveztem és olyan keveset csináltam meg belőle emiatt. A takarításom félig van kész, a konyhában csak nagyjából raktam rendet, a ruhásszekrényem szintén várat magára. A mosás az kész lett, bár egy adag még vissza van, de azt ráér hétvégén is megcsinálni. A gyerekkel tanultam, ez mondjuk pipa. De a többit ma fogom befejezni. Most megy éppen a mosogatógép, ez a kedvenc darabom a konyhában, akkora segítség. Ma reggelre sem jobb, már most érzem a kóválygó fejem. Az előbb voltam kint, még csak 4 óra van és plusz 7 fok. És meleg szél fúj. Én nem bánom, majd hozzászokik a szervezetem, de akkor most már maradjon is mindig így. A szél fújjon egy kicsit, hogy szárítsa fel ezt az iszonyú mennyiségű vizet az udvarban. Mindenhol pocsolya a hirtelen olvadás miatt, ráadásul egy napig szakadt az eső és nem bírta elnyelni a föld. Ha ilyen maradna az idő kevesebbet kellene fűteni. Ez a januári fűtési időszak azt hiszem mindenkinek meglátszik a pénztárcáján.
Ma már csütörtök. Csak nekem tűnik úgy, hogy ez a hét jobban siet, mint az előző? Ma el kell szaladnom a kutyusnak ennivalót venni, mert kifogyóban a készlet. Jövő héten pénteken végre eljutok vele a kutyás lányhoz, rakja kicsit rendben, nyírás és fürdetés. Nagyon ráfér már.
Ilyenkor reggel mindig azt csinálom, amire napközben nincs időm. Átnézem a leveleimet, törlöm a promóciós üzeneteket, meg semmit mondó üzeneteket. Ezekből egyre több van, hála a közösségi hálónak, meg annak, hogy egy két helyre, online boltba vagy oldalra regisztrál az ember. Komolyan megnézel valamit a neten, már kapod is a kéretlen leveleket. Egyébként jó fej a levelezőm, mert most már rendszeresen ott találom meg az E-on netes számláját, meg az internet szolgáltatóm számláját is, most meg már Kiskorú sulijának az utalandó számláját is. Volt, hogy véletlenül kitöröltem, aztán jött a felszólítás, hogy nem utaltam. :/ Szóval ezeket átszoktam reggelente böngészni, törölni ami nem kell. Van, hogy egy nap alatt megint lesz vagy harminc olyan ami nem kell, mintha folyamatosan figyelnének a háttérben. :) (gondolom persze, valahol így is van)

Ma megint öregebb lettem egy évvel. És megint egyedül ünnepelek, azt hiszem ez lesz a 7. születésnapom, amit így. Lassan megszokom, lassan kb. olyan mintha elvált szülő lennék és egyedül élnék. Az év nagy részében egyedül (ketten) vagyok, egyedül intézek minden fontos dolgot, egyedül javítok meg valamit ha kell, egyedül megyek mindenhova, egyedül fekszem és kelek. Lassan elkezdhetek magammal beszélgetni. Lassan egyre többet gondolok arra, hogy nem jó fele megyünk.
Megjegyzések

 1. Boldog szülinapot - itt is - Tami! :)
  Pakoltam, fáradt voltam, nem haladtam, elkókadtam... szóval detto.
  Főleg a "nem jó fele megyünk"....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi itt is :) Én most próbálom behozni a tegnap elmaradottakat, mert holnap megint tanárhoz viszem a gyereket délután, aztán beugrunk a szüleimhez, majd bevásárolni (bár ezt lehet inkább majd szombatra hagyom) és holnap mindenképpen a teraszt szeretném kicsit felmosni, eszméletlen kosz van. Szakadt az eső, közben fújt a szél és iszonyat mennyiségű falevelet hozott valahonnan, meg ilyen apró homokszerűséget, korcog a lábunk alatt ahogy kimegyünk. Ma már nem állok ennek neki, de holnap muszáj lesz. Hát a nem jó fele, az most elég nagyon ott van :/

   Törlés
  2. Korcog...de cuki szó :) Még soha nem hallottam.

   Törlés
 2. Nagyon boldog születésnapot kívánok Tami!!!
  A fejem nekem is kb olyan, mint amilyennek te leírtad. Tegnap is fájt picit, ma erősebb. Nálunk elvileg most jégpálya minden, buszozok inkább, nem megyek autóval. Az egész család otthon van, mindenki gyógyulgat. Szép napot kívánok neked, lepd meg magad valami széppel azért ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Iveta. Miket nem ért el az ónos eső, nagyon nem hiányzott volna, mert én hegyen le, aztán meg vissza jövök minden nap (Tenkes) és ha ott lefagy, akkor semerre sem :( Jobbulást nektek!

   Törlés
 3. Boldog szülinapot Tami! NAgyon nehéz lehet, még ha megszoktad is:( Azért beszéltek naponta? Mit kaptál magadtól szülinapodra? Remélem valami szépet és el is vihetnéd magatokat egy cukiba mondjuk tortát enni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Persze, skype van. Megszoktam, igazából elég könnyen veszem az akadályokat csak ahogy "öregszem" és mennek el az évek talán azért volt most ez. Majd szombaton nézelődöm, hátha beesik a kosaramba valami :)

   Törlés
 4. Nagyon sok boldog szuletesnapot.

  VálaszTörlés
 5. Boldog, boldog születésnapot! Három nap van köztünk(S néhány év...) Az időváltozástól szédülhetsz, írta az Időkép, hogy fájni fog ez nekünk. Energiafogyasztás, rágondolni sem merek, pedig nagy számla lesz,biztosan.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát nekem a nyakam olyan, mintha nem lenne a helyén tőle a fejem vagy nem tudom. :( Nekünk is elég sok fa fogyott januárban, szerintem a februári adagot is elfűtöttem már. Tavaly sok megmaradt, hát idén ez nem jön össze. Sokan panaszkodnak a gázszámlára, ráadásul nincs is tőle nagy meleg a lakásban. :/

   Törlés
 6. Boldog szülinapot!-)
  Köztünk meg 5 nap-) s néhány évecske :D Éljenek a vízöntők!-)
  Biztos nem könnyű így élni... megvannak a jó meg a rossz oldalai is... arra nem gondoltatok, hogy ti is kimentek? Én pl. mennék, nálunk a párom viszont eléggé röghözkötött... nem egyszerű...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éljenek a Vízöntők bizony :) Az elcuccolás mindig tervben van, de szeretünk itt élni, úgy hogy mindig elodázzuk. Csak az a biztos, hogy könnyen menne ott kint lakást és munkát találni, mivel a férjemnek ez már egy állandó munkahelye.

   Törlés
 7. Válaszok
  1. Köszönöm!!! (várom, hogy tavasz legyen, mert tudom akkor rendezkedsz a teraszon, lakásban és mindig jó kis bejegyzések születnek :D )

   Törlés
 8. Isten éltessen szülinapos!!!!!!

  VálaszTörlés
 9. Boldog szülinapot kívánok én is!

  �� Szille

  VálaszTörlés
 10. Nagyon boldog szülinapot kívánok Neked :)! Szerintem kényeztesd egy kicsit magad, vegyél valamit, amire régóta vágysz vagy csak úgy... Nehéz lehet ennyi ideje egyedül, szerintem az is nagy dolog, hogy a kapcsolatotok így bírja a dolgot...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Hát általában könnyebben szoktam venni, de most kicsit besokalltam azt hiszem. Holnapra majd kialszom :) Lehet megfogadom a tanácsod és szombaton kicsit körülnézek ajándék ügyben :)

   Törlés
 11. Boldog szülinapot! :)
  Popianyu

  VálaszTörlés
 12. Boldog szülinapot kivánok Neked!!! képzeld : egy napon születtünk :-) én is szédelgős vagyok, sokszor minden ok nélkül - lehet a felmelegedés is bekavar ... sajnálom a végét ... sajnos egyre többet hallok, látok ilyent, hogy megélhetés miatt külön kell élni... minden elismerésem, hogy ezt vállaljátok! kitartást! puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Boldog szülinapot Neked is!!! :) Hát, pár évig még kell(ene), mert hosszú távú tervünk van ezzel kapcsolatban.

   Törlés
 13. Boldog születésnapot itt is! <3
  Az utolsó bejekezdéshez annyi, hogy üdv a klubban. Egy hónap 30 napjából 27-et egyedül vagyok általaban. Ezt az érzést hogy milyen csak az tudja, aki így él. De mi választottuk, valamit valamiért...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi itt is, ott még nem néztem :D Igen, mi is ezt választottuk, van ennek jó és rossz oldala is persze. Inkább a jóra gondolok hosszú távon gyerek jövője, férjem kintről kap majd nyugdíjat és ez mind mind jó lesz. Az év legtöbb hónapjában elvagyok, szerintem ez most a szülinap miatti pityergés volt. :) Holnapra nyoma se lesz :)

   Törlés
  2. A gyerek jövőjét hogy érted? Hogy őt is külföldre irányítgatjátok tanulni, dolgozni, kimegy a férjed után?

   Törlés
 14. Boldog Szuletesnapot Kivanok igy utolag is, szeretettel!

  puszi:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Úgy örülök, hogy újra írsz! :)

   Törlés
 15. Boldog születésnapot kívánok utólag én is neked is, meg fencinek is. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Látom, te se tudsz aludni :)

   Törlés
  2. Nem tudtam aludni. Ilyenkor végre van egy kis szabadidőm. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…