Ugrás a fő tartalomra

Hű de nincs ma

kedvem elindulni a gyerekkel a városba. Pedig vannak terveim, a Pepcoban most igazi tavaszi színekkel teli függönyöket reklámoztak, oda mindenképpen beszeretnék menni ezért, kérdés hogy lesz e még, mert már napok óta kapható elvileg. Olyan hosszú, hogy a hálóra is elég lenne és a nappalira is a vége, amit levágnék, ezt szeretném megnézni hátha éppen az, amit elképzeltem. Tudjátok a régi új mottóm, hogy nem alkuszom, akkor veszek a lakásba valamit, ha igazán az amit elképzeltem. Na, majd meglátom. Aztán vannak színes virágkaspók, olyan felakasztható fajták, most reggel gyorsan megnéztem a kerítést, belülre simán feltudom akasztani, azt viszont remélem kapok még, mert amikor volt nem mertem megvenni, elfelejtettem előtte feltérképezni itthon a terepet. És szeretnék egy kisebb csatos üveget, amiben tudom vinni a chia pudingomat - tudom micsoda problémák:D - de mindig műanyag dobozban cipelem, amikor éppen úgy döntök hogy az lesz a reggelim, jó sok gyümölccsel vagy a tízóraim és állandóan attól tartok, hogy leesik a teteje és kiborul az egész.
Hajat akartam mosni reggel korán, de úgy döntöttem ezt a pár órát kibírja még, olyan hosszú, hogy lófarokba lehet már kötni - le kellene vágatnom, ilyenkor már nem igazán bírom ezt a hosszúságot - szóval úgy elviselhető, ha meg hazaérünk úgy is megyünk ki egyből rendezni a kertet, lesikálni a teraszt, kivinni a virágokat, visszavágni a muskátlikat, talán késő délután még a füvet is letudnám nyírni, szóval ismét hajat kellene mosnom.
Kicsit most befűtöttem kora reggel, mikor felkeltem mert már két napja nem tettem, 23 fok volt folyamat a lakásban, de ma délutántól már mondják a lehűlést hát nem akarom megvárni, amíg esetleg kihűl a lakás teljesen. Jó lesz majd a melegbe bejönni a kinti rendezkedés után. 
Teljesen rászoktam Gordon Ramsay főzős videoira a youtubeon. Azokat nézegettem mostanában. :) Van Gordontól könyvem is, meg szeretem a stílusát, úgy ahogy van. Vannak amolyan főzőtanfolyamos félék is a címük alapján, (Gordon Ramsay's ultimate cookery course) na ott láttam valami frittatát , na én azt fogom ma megcsinálni ebédre. Csak beugrom kintről a kertből, gyorsan összedobom - pihenésnek pont jó lesz -  és kint majd szépen megesszük. Ez az a video:


Van benne minden jó, zöldség, sajt és a sok sok tojás és szerintem igazán laktató, de még is könnyed fogás ez. Aztán majd délután csinálok pár muffint a gyereknek. 
Ma nincs kedvem a főzéshez sem.

Most pedig megyek és gyorsan bepakolom a mosogatógépet, feltörlöm a nappalit, aztán csinálok valami reggelit a gyereknek, mert fél kilenc körül indulunk. 

Szép napot nektek. 

Ui: a matek dolgozat hármas lett, egy pont és négyes, de sebaj. A töri témazáró viszont ötös, ez jó, mind a két témazáró az lett a témazárók meg duplát érnek. Ez csak nekem volt új egyébként? Itt felsőben minden témazáró dupla jegyet ér, az én időmben talán még ez se volt így, de igazából már nem emlékszem rá. :)

Megjegyzések

 1. Ismerős érzés - nekem tegnap nem volt kedvem kóvályogni délután, amíg a gyerek pingpongon van, de aztán mégis jól alakult.
  Szeretem, amikor a főzésről és a kajákról írsz, mert annyira más világ, mint a mi hagyományosunk - amit unok.... - és igyekszem felpumpálni magam én is, hogy újakat próbáljak ki.
  Szép napot! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek a youtubeos videok nagyon jók, inspirálódj. Engem teljesen kikapcsol agyilag. :) Neked is!

   Törlés
 2. Nálunk is duplán számított annó a kilencvenes években :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg?? Akkor ez nekem teljesen kiesett, de jó hogy írod te is, megnyugodtam akkor a gyereknek van ezek szerint négy ötöse :D:D És akkor más tantárgyból is jobban áll, mint gondoltam. Vagy legalább is jobban számít az év végi jegybe. Köszi, most egészen jó kedvem lett!!

   Törlés
 3. Nekem totál hómező, arra sem emlékszem,hogy Tz-t írtunk pedig biztos....:-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…