Ugrás a fő tartalomra

Azt hiszem inkább

röhögök magamon már. Vagy is ami történik sorozatban velünk. Ugyan is tegnap délután megállt a mosógépem. Természetesen tele vízzel és ruhával. Egyszer csak azt hallottam, hogy csak erőlködik, valahogy furcsán kerreg.....nem forgott a dob. Megállt. (Férjem szerint elszakadt az ékszíj) És persze nem akkor lett vége, mikor már legalább a vizet kinyomta, hanem mosás közben. Egy élmény volt kinyitni úgy az ajtaját, hogy közben folyt ki a rengeteg víz, hiába tartottam elé egy nagy műanyag edényt, hogy a nagyja legalább abba menjen, persze mindenhol volt, úszott az egész fürdőszoba. Megoldottam, elmentem a kórházba és befejeztem ott a mosást. Hazafele pedig vettem egy jó nagy adag fagyit a legjobb fagyizóban és azzal tettem helyre a lelkem. A férjem szerint épp itt az ideje, legalább megvesszük az új mosógépet, amit már legalább 2-3 éve halogatunk csak. Klassz. Azt hiszem már tényleg ELÉG volt az idei rossz történéseknek. Pedig én igazán pozitívan állok a dolgokhoz, régebben sokkal rosszabban kezeltem a dolgokat, szerintem eléggé sikerült a szemléletváltás, nem esem kétségbe elsőre semmitől de most már nagyon nagyon elegem van és végre legyen vége a sok szarságnak. Na mindegy, tegnap este néztem mosógépet végül is tényleg itt volt már az ideje és olyan szépek vannak, hogy már komolyan várom, hogy itt álljon az új. 
Ma este érkezik a gyerek és azt kell, hogy mondjam tényleg gyorsan eltelt ez a pár nap. Ma egész nap kint akartam lenni, erre most reggel esőre ébredtem, természetesen az összes ruha a nagy kerti szárítón - tegnap még azt olvastam ma is jó idő lesz, ha nem is nagyon meleg, de napsütés - úgy hogy most itt bent vagyok, felrakom az ebédet és várom, hogy kisüssön végre a nap. Holnap még itthon leszünk lehet, hogy én még kedden is, ha jó lesz az idő és tudnék a kertben tenni venni. Most pedig begyújtok a cserépkályhákba, felrakom a babgulyást és közben iszom egy jó forró kávét.

Megjegyzések

 1. Pont tegnap nekem is furcsán "csipogott" a mosógép, de aztán túlélte. Ha leadja a rendszámot, akkor én már mosó-szárítógépet veszek barátnőmnél az van és tök szuper!

  VálaszTörlés
 2. Egy hét alatt romlott el : a konyhai robotgépem, a kézi mixer (húsvétkor kézi habverővel dolgoztam) és a kávéfőző... szerencsére ebből kettő még garanciás, a kézi mixerhez habverőfej pedig több mint a mixer felének az ára... és még várni is kell rá jó sokat. Mindenikre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :( Még csak 4 hónap telt el az évből. Lassan megszokom. :/

   Törlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, mikor is állna le a gép, ha nem akkor mikor tele van vízzel...
   Tetszett nagyon mivel oldottad fel a lelki békéd :)

   Látom, átálltál az új blogos külsőre, én is tartottam már próbát, de valahogy kicsit idegen, még barátkozok vele egy ideig.

   Törlés
  2. Én is sokáig vacilláltam, meg még képlékeny az egész, de olyan jó kísérletezni. Egészen megtetszett már, de még molyolok rajta. :) A fagyi nagyon finom volt, Harkány legjobb fagyizójából hoztam, lapáttal adják 10 deka egy adag. Képzelheted :D

   Törlés
 4. Hű, meglepődtem az új külsőn, kerestem is,hogy mit és hogyan kell keresni...
  Ez a sokminden, amit mostanában írtál, tényleg már épp elég... az ember besokall, még olvasni és belegondolni is elég sok... de legalább tényleg szép új mosógépetek lesz - emlékszel, amikor ideköltöztünk, egy hónapra rá kb. becsapott a villám, odalett a tévém és a mosógépem... akkor tökre kész voltam én is...:S

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Emlékszem. Hát végül is a mosógép kiszolgált rendesen, szerintem már vagy 15 éves elmúlt és lehetett is hallani, hogy lassan feladja, de igazán megvárhatta volna, amíg kicentrifugáz. :/ Mindegy, majd lesz másik most nézegetek mosógépet, meg szárítógépet külön, meg egybe is. Még variálok rajta.

   Törlés
  2. Mindenképp külön legyen!!!

   Törlés
  3. Érdekes az új külső:) Tami én is azt mondom, hogy külön legyenek a gépek, mi nem rég vettük a szárítót és a férjem a kombira szavazott volna, így alaposan utánaolvastunk és végül is elfogadta, hogy külön legyenek a gépek ( azaz egymás tetején) . A fagyi valóban jó a fájó lélekre :) Ma már szép az idő felénk, remélem nálatok is!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…