Ugrás a fő tartalomra

Éjjel éreztem

hogy kapar a torkom. Hajnali háromtól forgolódtam, bedugult az orrom és minden bajom volt. Elkaptam a gyerektől a náthát, úgy rendesen. :/ Nagyon nehéz volt felkelnem, gondolkodtam rajta, hogy elmegyek orvoshoz, de ma sajnos elég hosszú napom lesz, így nem akartam annyiszor mászkálni, suli, orvos, haza, fekvés, gyerekért suliba, aztán hazahozni, majd vissza, mert szülői értekezletre megyek ötre, így inkább elmentem dolgozni, de korán kettőkor el is jöttem, berongyoltam a boltba, mert elfogyott itthon a gyerek zsemléje, vettem darált húst, vörös babot, kukoricát chilis babnak, majd elmentem a gyerekért. Az iskolában sikeresen benyitottam osztályfőnöki órára, mert kiment a fejemből, hogy ma hét órája van, azt hittem csak hat. Mindegy, jóban vagyok az osztályfőnökkel, nem volt harag, de elég gáz volt ez így is. Azért nem csak az én saram, olyan hangzavar volt ahogy az ajtó előtt álltam, hogy tényleg azt hittem csak a gyerekek vannak a teremben. Gyorsan hazahoztam a gyereket, megcsináltam a vacsoráját, és összerántottam a lakást is, mert reggel lóhalálában mentünk el itthonról. Most van még kicsivel több, mint egy órám pihenni - kocsival 10 perc az út a suliig - és hát jól is esik, mert gyanítom, hogy fél hétnél előbb nem igazán fogok szabadulni onnan. Erdélyi kirándulás lesz a fő téma, de gondolom majd a gyerekekről is esik pár szó, továbbtanulás, meg hogy rosszak, nem tanulnak....tudjátok a szokásos dolgok.
Amúgy állítólag ma van az utolsó ilyen szép nap a héten, jön egy hideg front és péntekre meg állítólag csak 12 fok lesz. Na ezt azért annyira nem várom, én már annyira megszoktam ezt a korán jött nyarat és hát jól is esik azért, mit ne mondjak.  
Tegnap olyan finom vacsorát rittyentettem össze, mutatom a képet:


Alul van egy jó adag vegyes saláta és rukkola, avokado és koktélparadicsom, megszórva tökmaggal, chiával, ilyen olyan magokkal, főtt tojás és az a szappanra hasonlító izé az egy darab füstölt grill karaván sajt. Na az elég jó cucc picit megpirítva, átsütve én mondom. A narancssárgás öntet pedig chilis olíva. Itt még éreztem az ízeket, ma már hadilábon lennék vele. :/

Na megyek, még fekszem egy kicsit, aztán fél ötkor nekiállok készülődni. 

Megjegyzések

 1. Aztaaaaa...az a vacsora :O hűűű, de guszta! azt mondod, füstölt grill karaván sajt??? no, ez megjegyezve!

  Remélem nincs nagyobb bajod, ilyenkor nagyon könnyen meg lehet fázni, több ismerősöm is benne van.
  Jobbulást!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Igen, még mindig sokan náthásak, influenzások. Nem tudom mi van már november óta, konkrétan a munkahelyemen is felváltva beteg valaki :/ Hát nem igazán lettem jobban, sőt inkább eléggé ramatyul vagyok, nem tudok aludni, feszíti a nátha a fejem :( Szerintem ma orvos lesz a vége.

   Törlés
  2. Négy db. ilyen karaván sajt van egy dobozban, nagyon finom.

   Törlés
 2. O nekem is megakadta szemem rajta:) miota nem eszunk hust, minden kajat figyelek:D

  Jobbulast kivanok!! en a 12 fokkal nagyon boldog vagyok:) de itteni merce!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Olvastam, hogy nálatok hol nagyon minusz, hol plusz van. Hát, nagyon nyűgös lennék tőle, de gondolom nálatok ez természetes. :) Nálunk pár éve júniusban egy hétig fűtöttünk, mert fagy volt, minuszokkal éjjel. Emlékszem abban az évben nem volt semmi gyümölcs, zöldség a kertben.

   Törlés
 3. Jaj, nagyon guszta.... hol vetted a sajtot? bocs, de nem akarok futkározni annyit boltokba, és ma készülök, mert mi is kifogytunk mindenből... de eeez a tál, ez nagyon nagyon ingerel :).

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem vagyok

vallásos és olyankor nem is tudom elfogadni, sőt tolom el magamtól ezt a fajta dolgot, (hogy Istennek  biztos volt ezzel valami szándéka vajon mi?)  mikor valakinek nyakába zúdul az egész mindenség. Szombaton a szembeszomszédunk háza majdnem földig leégett. 60 körüli, egy élete munkája ment tönkre, gyakorlatilag mindene odalett. Felesége, gyereki nincsenek. Fél óra alatt volt nincs, semmi. Biztosítás van, talán egy kis segítség és a gyorssegély a falutól. Az ő életében már semmi sem lesz ugyan olyan mint volt múlt héten péntekig. Nem tudom milyen lesz a karácsony, ha kinézek az ablakon. 

Nem fogom megúszni

hogy új futócipőt vegyek, bárhogy is halasztgatom az időpontot, muszáj lesz vennem. Tegnap végül eljutottam futni is, baromi jó volt TÖBB időt kell erre rászánnom, borzasztóan feltud tölteni és utána pörgök ezerrel, meg jobb a kedvem is tőle és minden megoldható lesz. Szóval végre belefért az időmbe ez is, de sajnos megint csak ott tartok, hogy fáj a sarkam és a lábfejem és mivel előtte nem fáj csak mindig futás után biztos, hogy a futócipőmnek annyi, egyszerűen elhasználtam. Na igen, kb. 3 éve van meg és azért ha mindent összeszámolok több száz km van benne. A legnagyobb átkuk ezeknek a cipőknek, hogy a sarok egyszerűen elkopik, nálam is ez van. Nem akartam most beruházni karácsony előtt meg pláne nem egy újra, de kell főleg, hogy megint eljárok normálisan vagy legalább is ez a cél most, hogy a húgomnál is majd lassan befejeződnek a dolgok. (ma megy a festő, nappali, étkező, fürdő festésre, aztán majd én segíteni takarítani, pakolni, selejtezni) Szóval muszáj néznem egyet, ami kénye…

Fordítva élek mostanában

ha csak az alvásomat nézem. Korán fekszem, tegnap előtt pl. már fél hétkor az ágyban voltam igaz, akkor elmenekültem a gyerek és apja közti akkor már azt hiszem egy órája tartó németezés elől, aztán szépen ott is ragadtam másnap hajnalig, tegnap pedig már fél kilenckor és keltem ma fél négykor.  Az az igazság, hogy próbálom magamnak bemagyarázni, hogy ez mekkora hülyeség, de még is valahogy jobban tetszik most ez a dolog, mert annyira szeretem, hogy hajnaltól reggel fél hétig csend van és nyugalom és ilyenkor elszöszölök a konyhában vagy olvasok vagy épp blogot írok, mint most is. Vagy éppen végig gondolom a teendőimet, írom a kis jegyzeteimet, karácsonyozom magamban meg ilyen kis dolgok vannak hajnalok hajnalán. Szóval tetszik ez a felborult élet. Ma már csütörtök van, amilyen nehezen indult a hét olyan gyorsan kezd vége lenni a hétköznapoknak. A férjem tegnap rám írt napközben, hogy vegyek festéket, mert úgy döntött, hogy ahol nem nyúlunk a hálószobához csak majd tavasszal azon az …