Ugrás a fő tartalomra

Esküszöm én

ma fűtöttem be utoljára a lakásba. Vagy legalább megvárom majd, hogy mi lesz később, mint ahogy felkelek. Konkrétan olyan meleget sikerült összerittyentenem ide a nappali, konyha előszoba hármasba, hogy már az összes ablak tárva nyitva van, mert kb. egy szál alsóneműben elviselhető az egész. A legjobb benti idő a hálóban és a gyereknél van, ott elviselhető, stabil 21-22 fok. Ezerrel süt már egyébként kint a nap és meleg van. Na, nekünk meg ebben a hármasban az összes ablakunk - kivéve a konyhait - még ráadásul délre is néz, szóval a meleg megkétszereződik. Úgy hogy most úgy rakok éppen rendet, hogy picit pakolok, port törlök és porszívózom, kicsit pedig leülök hűsölni :) Felőlem lehet akármilyen idő, én már csak akkor vagyok hajlandó ezentúl begyújtani, ha piros hó esik az égből. Reggelire baconos, sok hagymás rántottát csináltam, el leszünk ezzel egy darabig, így késői lesz az ebéd.
Nem baj, ha ücsörgök nem hajt semmi, elvagyok és élvezem a nyugalmat, ami most körülvesz. Kint még vizes a fű, délutánra fog felszáradni, akkor majd befejezem kint a gyümölcsös részén a fűnyírást. Aztán majd itt elől is és a ház előtt is le kell már. Ott még idén nem is csináltam semmit.
Egyébként nem sietek semmivel. Komótosan csinálom a dolgom, mosok, közben függönyöket cserélek, ablakot pucolok. Időnként leülök pihenni, elolvasok egy egy blog bejegyzést. Ez az első napunk, most még a gyereket sem "hajtom" , hagyom hogy pihenjen egy kicsit. December óta nem volt hosszabb szünet az iskolában, látom én mindegyiken amikor megyek be a suliba, hogy fáradtak. A hirtelen jött nyárias idő is rátesz erre még egy lapáttal. Jó gyerek lett :) a télen előtérbe került vállhúzogatás és időnkénti flegma beszólogatás mára szinte teljesen eltűnt. Időnként van próbálkozás, de eljutottunk odáig, hogy elég egy rosszalló nézés és már hátrébb vesz az agarakkal. Nincs okom arra, hogy sokszor megszidjam vagy kérdőre vonjam, mert a tanulásban is odateszi magát. Néha azért pici noszogatás van, nehéz a nekiállás, mint ahogy nálam is most pl. hogy menjek és port töröljek :) de azért legtöbbször dűlőre jutunk. Szépen megtanulja amit kell és ha dolgozat lesz akkor szoktam kikérdezni. Most mindenki nyugodtabb a második félévben. 
Jövök megyek a kert és a lakás között. Mikor nekiállok valaminek, hirtelen eszembe jut, hogy sürgősen meg kell néznem kint a tulipánokat, a virágzó orgonát vagy csak szippantani a friss, meleg, virágos levegőből. Nem nagyon haladok így itt bent, de nem baj most nem zavar.  Friss virágot hozok a hálószobába, gyönyörű nagy csokor orgona és tulipán vegyesen. Sajnálom leszedni, de itt bent is szeretnék valami szépet, illatosat a kintiből. A kinyitott ablakon keresztül betéved egy méhecske, nézem ahogy az ablaknál keresi a kiutat. Idén sok van belőlük a korán jött meleg mindet idecsalogatta a sok virágzó fa köré, remélhetőleg most több lesz a gyümölcs, mint tavaly volt.
Ahogy írom ezeket a sorokat gondolatban Frances Mayes Toszkánájában vagyok, ő érezheti így magát, mikor szeretett Bramasole nevezetű házában van tavasztó őszig és felfedezi a kertjét és újra élettel teli lesz a háza. Már elő is vettem a polcról, újból elfogom olvasni annyira szeretem a könyveit, főleg az első részt a sorozatból. 
Tegnap láttam fészbukon, hogy Petrik Adriennek is idén jelenik meg egy újabb kötete a könyvhéten, ha jól emlékszem májusban. Azóta májust akarok. :) Nagyon várom már, nála érzek még ugyan olyan életérzést, mint Frances könyveit olvasva. Az ember teljesen ki tud kapcsolni, kitudja zárni a külvilágot a két írónő könyvei által. Kívácsi vagyok nagyon miről fog szólni és hogy milyen lesz a borító. A könyvek borítói nekem sokat jelentenek. Volt, hogy beleszerettem és bele sem olvasva vettem meg az adott könyvet. Valahogy nem csalódtam még akkor sem. 
Megyek, lejárt a mosógép ismét van okom kimenni a kertbe. :) Ahol ilyen szépek között "rohangálok."

Megjegyzések

 1. Hihetetlen, itt olyan hideg van, hogy brrr, és tegnap esett az eső... mondjuk kellett, a kertnek mindenképp, és hihetetlen jó illat van :). De nálunk bizony elkél még a fűtés...
  Petrik Adrient én is lefigyeltem, meg ott téged is :), és pont mint te, én is nagyon megörültem neki. Épp tegnap szedtem elő a jegyzetemet, amin felírogattam olvasás közbe, milyen növényeket szeretnék, a Másik kert-et olvasva (asszem) írogattam ki, ami tetszett.
  Jó pihenést nektek!

  VálaszTörlés
 2. Mi estére szorgalmasan begyújtunk, mert estére "jégverem a lakás" mindenki szerint :)
  Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …