Fejfájásra ébredtem és

ezen egyelőre még a gyorsan bevett gyógyszer sem segít. Nagyon meleg van már most kint, inkább olyan mint májusban, sem mint április elején. Gyönyörű idő lesz egész nap, már megy a mosógép ilyenkor ki kell használni a szép időt, kora reggeltől estig megszárad minden kint. Ma kihagyjuk az iskolát a gyereknek van egy kis hőemelkedése, éppen most csináltam neki a coldrexes italát sok mézzel. Állítólag még mindig sokan vannak ebben a megfázós, vírusos valamiben, hát "örülök neki". Később el kell mennünk a boltba mindenképpen, tegnap kihagytuk a gyerek kérésére inkább hazajöttünk, elfáradt. Elég rosszul aludt, hallottam hogy éjjel sokszor fújta az orrát és forgolódott, de láza nem volt. Ma mindenképpen boltozás lesz délelőtt, bár azt végképp nem szeretem, ha szombaton kell megejtenem az ilyen vásárlást, mert akkor mindenki megőrül. Jobb erre a péntek délután. Előtte még gyorsan összekapom a lakást, pár dolog van csak és lehet még a húslevest is felrakom. Annyira jó már, hogy a laptopomon pötyögök, végre. Hiányzott.

És hát Április van!!! Nyílnak a virágok, most már szinte minden gyümölcsfánk virágzik, gyönyörűek a tulipánok a nárciszok és olyan, de olyan élettel teli minden, úgy szeretem!! :)

Most már egyre többször lehet érezni ilyenkor hétvégén, hogy hol sütnek, főznek kint a kertben. Tudjátok, mikor érzitek a parázs és a füsttel keveredett sült illatát....annál azért kevés más dolog jobb.  Olyan illatokat hoz időnként a szél, hogy én is mondtam a gyereknek, hogy szerintem mi is nyársalhatnánk vagy bográcsozhatnánk egyet. Régen milyen sokszor tettük ezt a barátokkal. Tavasztól őszig minden második héten szinte itt volt valaki nálunk, kiültünk hátra a diófa alá, grilleztünk, főtt a babgulyás vagy a pincepörkölt, mindenki hozott valamit, salátát, sütit, ezt azt, a gyerekek játszottak.....hiányzik. Ma már a régi barátok elváltak, külföldön élnek vagy az ország más részébe mentek a munka után. Szétestünk és ez egyébként borzasztó. És nekem azért ne mondja senki, hogy ez így természetes, a mai világ ezt hozza magával....azért szerintem nem kellene, hogy így legyen.

Jaj és nem is mondtam, visszajött a kis rozsdafarkú madarunk, aki tavaly épített fészket a terasz fölé az eresz és a terasz teteje közé. Már építgeti, csinosítja újra a megmaradt fészket, naponta látom, hordja a mohát, a finom kis száraz fűszálakat, figyel a terasz melletti fügebokorról és ha kimegyünk akkor tisztes távolból néz ide hozzánk. Szeretjük, remélem itt marad még sokáig, olyan kis aranyos, pici madárka. :)

Megjegyzések