Ugrás a fő tartalomra

Leírom az utóbbi

pár hét történéseit.

  • egy eltört mobil
  • egy elromlott laptop
  • egy elhagyott (majd megkerült) bankkártya
  • tegnap hazaérve a három méteres átmérőjű napernyőnket két darabban találtam a földön,mivel délután akkora szél lett, hogy belekapott (én meg előző nap nem csuktam össze, mondjuk erre a megyére pont nem mondták a viharos szelet fááááááákkkkk)  és  fogalmam sincs, hogy javítható e, arra meg inkább nem is gondolok, hogy mennyibe került mikor megvettük.:(
  • délután a férjem telefonált, hogy éppen visszaért a hegyre, mikor elromlott a fék, jelen pillanatban az nincs az autón. Nekem ez egy infarktus, szerinte a probléma nem itt kezdődik. Hát ja, végül is történhetett volna hegyről lefele menet is vagy hazafele az autópályán. Az, hogy mennyibe fog kerülni és hogy talál e egy igazán jó szerelőt gyorsan na ezekre most szintén jobb lenne nem gondolnom. :(  
  • a szálloda tulaja felment a férjemhez - egész szezonban nem is találkoztak direkt ezért ment  - és megkérte, hogy menjen vissza nyáron, mert éppen főszakács váltás van és az új még alig tanult be, fiatal, "friss" kell mellé egy olyan, aki mindent tud....fél nyarat vállalt. mondjuk azért az jó, hogy ennyire számítanak rá. legalább ha nagyon - úgy is egyre jobban elegem van ebből a légkörből ami az országban van - úgy gondoljuk, hogy végül még is elcuccolunk biztos helyünk lesz.
  • este mikor csak két dolgot akartam elmosogatni és gondoltam gyorsan meg van eltörtem a gyerekem kedvenc poharát. Még nem mertem elmondani. (ellenben jófogáson és vaterán keresgélek, hátha találok éppen olyat, éppen eladót)
  • lefekvés előtt pedig a fészen találkoztam egy értesítéssel, hogy meghalt egy volt kollégám, akivel a régebbi munkahelyemen dolgoztam. Egy hete még aktív volt. Fogalmam sincs mi történhetett. Nem sokat aludtam. :( 
Szóval ezek úgy kb. 2 hét alatt.  Nem sok kedvem van élni. Még jó, hogy péntek van és jön a hétvége és végre kicsit lehet lazábban lenni, mert kezdek leamortizálódni. Holnap el kell intézni a gyerek pénzét a kirándulásra, szeretnék eljutni a Pepcoba, mert Kiskorú szobáját elkezdtem kicsit átvariálni, képeket keresek (és még mindig függönyt) és mindenféle kiegészítőt, apróságokat amitől kicsit felnőttesebb lehet. Egy képet már vettem neki és nem is gondoltam, hogy annyira fog örülni, mint amennyire tegnap és már várja a hétvégi dekorálást. Ez:

A katicamatrica.hu oldalán most húsvéti akció van, ingyenes kiszállítással. Tegnap meg is érkezett és igényes munka, vastag vászonból készült kép nem az a vékonyabb gagyi fajta.
Kellenek még majd polcok, egy kis asztalka. Ezeket majd lomisnál a vásárban veszem, esetleg jófogáson, vaterán nézegetek és tényleg - most aztánmárigazánakkorishabénavagyok - belevágok a festésbe.

Ma pedig bemegyünk a kertészetbe és hozunk pár szépet kintre. 

Tegnap pedig Kiskorú már a nyelvvizsga tételek közül véletlenszerűen felelt - párbeszéd volt a tanárral -  és ötöst kapott. Talán ez volt a nap legjobb történése.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…