Ugrás a fő tartalomra

Még az a jó, hogy

itt nem maradt meg a hó. Azt hiszem azt nem éltem volna túl. Na jó, de. Engem most igazán letaglózott ez az időjárás, legszívesebben egész héten bent maradtam volna az ágyban, magamra húzott takaróval. Hideg van, tegnap olyan erősen fújt a szél, hogy a ház oldalához menekített hortenziámból az egyiket feldöntötte, le is tört egy ága, kiborult az egész és amíg újra ültettem lefagyott a kezem. Mintha december lenne vagy január. Nem tudom megmarad e a virág, eléggé leamortizálódott szegény. Állítólag ma már jobb lesz az idő. Hát mindenesetre úgy néz ki most nem esik semmi. A hétre tervezett kinti munkáim elmaradtak, semmit nem tudtam csinálni. Megint minden tiszta víz és csak úgy cuppog az egész füves rész. Hogy mikorra fog megint úgy kiszáradni, felszáradni minden, hogy neki lehessen állni bárminek is kíváncsi vagyok. 
A gyerek odaért, jól van. Oda is leesett a hó, persze gondoltam is. Van bakancs, sapka, meleg pulcsi és kabát, remélem nem fog megfázni. Szegényeknek sok a kinti program, de gondolom azért ők élvezik az egészet, főleg mert mindenki kicsit kiszabadult itthonról. Nem sokat beszéltem vele, mindig valami dolga volt éppen. :) Jól kifogtuk ezt az időt, jövő héttől már itt is és ott is napsütés és 20 fok körüli idő lesz megint. Az, hogy gyümölcsünk lesz e bármi is a kertben, hát majd kiderül.
Újból fűtök, hogy jó meleg maradjon a ház, pedig már olyan jó volt, hogy szinte nem kellett egyáltalán, hosszú volt a tél. Most ismét hidegek lesznek a falak, úgy hogy szerintem ezek után a napok után még jó két hétig tuti, hogy nem fogom bánni ha melegbe érek haza. Tegnap és gyanítom ma is csizmában és kabátban mentem dolgozni.
Az egyetlen ami ma éltet, hogy fél háromig dolgozom aztán már jövök is haza. Vagy nem. Lehet elmegyek kicsit nézelődni a városba. Vettem ajándékba olyan aranyos kis dolgokat :

és rájöttem, hogy itthonra is jó lenne ez a madárka prototipusnak, vennék egyet a többit meg mi majd itthon kivágjuk fából és befesteném...  Dolgom nem igazán van, mivel kint nem tudok semmit csinálni bent tettem vettem, úgy hogy legalább itt nem vagyok elmaradva. Ma azt hiszem tényleg csak pihenni fogok és olvasni. Meg várni a jobb időt. Azt nagyon.

Megjegyzések

 1. Nagyon féltem a gyümölcsfákat, ma nulla fok volt reggel, szóval... :(
  Tehát akkor elutaztak a gyerkőcök. Biztos tutijó lesz nekik!!! jókat írtál.
  Szépek, amiket vettél. Jövő héten én is körbenézek, addig már nem lesz időm (legyenmárjövőhét....)
  Ma csizmát húztam én is.... a többiek körberöhögtek, persze vacogva, na, akkor kinek van igaza....?

  VálaszTörlés
 2. Szerintem ma reggelre volt a leghidegebb. Az autómat bestartolva csak félig világított a műszerfalvilágítás, amit csak hidegben szokott csinálni, télen. Durva. Délelőtt kimentünk a nagymamám sírjához a kicsivel, menekülve futottunk vissza az autóhoz utána. Durva volt.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…