Ugrás a fő tartalomra

Negyed nyolc is elmúlt

már, mire hazaértem. Fáradtan, fejfájósan, tele náthával. Az erdélyi kirándulás nagyon szép lesz, ellenben iszonyú fárasztó is a gyerekeknek. De csoda szép helyeken fognak járni és csoda szép dolgokat fognak látni. Még mindig aggódva engedem el, csak ne legyen semmi az úton, se ott, se sehol máshol, még sosem volt tőlem, tőlünk ilyen sokat, ilyen távol. Mindent meg kell tanulni, az elengedést is. 
Amúgy konkrétan tényleg jobban áll most, mint első félévben, kiírogattam a jegyeit a naplóból, mert nem minden volt az ellenőrzőben, bár a gyerek mindig mondja mit kapott, de beírni meg elfelejti vagy én nem tudom, nem fontos talán. Az osztályfőnök szerint nem tanul, hát akkor nem tudom miért kapott szorgalomból ötöst, nem mintha számítana ez a jegy, de gondolom látta, hogy van változás, ez valami kötelező szöveg lehet minden gyerekhez.... Nem is firtattam, remélem ennél rosszabb már nem lesz, de azért van még lehetőség egy egy tantárgyat még jobbá tenni. Azért szóltam, hogy van olyan jegy, ami nincs beírva és fontos, témazáró pl. aztán meg informatikából se ártana így áprilisban valami jegynek a naplóban lenni. Ezt nem is értem, honnan tudom hogy áll a gyerek, ha se a naplóba, se az ellenőrzőbe nincs jegy? A következő fogadó órán az informatika tanárhoz megyek.
Amúgy mire hazaértem megvacsorázott, elmosogatott, bepakolt a táskájába és megtanult nyolc versszakot a feladott versből. (amit majd csak szünet utánra kell egészen tudni) Nos, azt hiszem igazából nem lehet rá panaszom, legalább is mindig kompenzálja valamivel, így ami fáj nekem időnként a kamaszodásból adódóan azt mindig helyrerakja ezekkel a váratlan dolgokkal amivel meglep.
Nem igazán vagyok jobban, alig aludtam valamit, forgolódtam és már fél háromtól fent vagyok, eléggé feszíti a fejem a nátha. Szerintem ma egy napot itthon maradok, főzök teát, fekszem, pihenek. Felváltva van melegem és fázom, meglepő de lázam meg nincs csak hőemelkedésem.
A jövő héten viszont itthon leszek a tavaszi szünetben a gyerekkel, úgy hogy most nem igazán szeretnék itthon lenni, kiszúrás lenne a többiekkel, bár a munkám napra kész , úgy hogy tulajdonképpen akár táppénzre is mehetnék. Mondjuk az lenne a célszerű, ha igazán és gyorsan megakarok gyógyulni. Minden esetre most iszom egy három az egyben nescafét, hogy valahogy összeszedjem magam és a forróság talán enyhíti a feszítő érzést a fejemben. Zsebkendőt és citromot kell vennem a boltban, el ne felejtsem!
Megjegyzések

 1. Jobbulást! - most láttam a környezetemben, hogy aki nem feküdte ki böcsülettel ezt a megfázást, annál mennyire elhúzódott.. szóval talán tényleg az otthonlét lenne a jó.
  Nálam ügyesebbek voltak a kollegák, mind a ketten kivették a húsvét előtti meg utáni napot (mármint külön), így én meg maradhatok magamnak, pedig nekem is van gyerekem, aki szüneten lesz, ugye... ettől sem vagyok épp boldog.

  VálaszTörlés
 2. Mi csak hárman vagyunk, úgy hogy könnyebb összehozni, ki mikor megy el. Köszi. A gyerek már egészen jól van , de megfogadtam ez volt az utolsó, hogy három nap után elengedem, minimum 4-5 napot fogom otthon tartani. Csak én vagyok az osztályból olyan szülő, aki arra is figyel, hogy ne maradjon le a gyerek mindenki más kb. leszarja.

  VálaszTörlés
 3. Pénteken nem dolgozunk, a csütörtököt é n is kivetetm, de többet nem, pedig jó lenen egy ablakpucis nap is, majd még kitalálom...
  Gyógyulj meg hamar Tami! A táppénz olyan szívás mert nagyon kevés, szóval én sem mennék, csak ha már félig meghaltan az tuti..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bejöttem dolgozni végül, de előbb elmegyek haza. Most éppen jobban vagyok, csináltam teát, van fluimucil, bevettem algopirint. Nem akartam elmenni táppénzre, de leginkább azért mert holnap nem lesz a kolléganőm, aztán meg pénteken is dolga van és én helyettesítem, viszont cserébe én leszek otthon jövő héten a gyerekkel. Köszi egyébként, igyekszem! Mondjuk az éjjel még szörnyű volt :(

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…