Ugrás a fő tartalomra

Nem nagyon tudok

aludni. Ez a halálhír teljesen letaglózott, képtelen vagyok nem gondolni rá, sorban jönnek elő az emlékek és nem hagy nyugodni az idő múlása. Ahogy múlnak el felettem az évek úgy jön egyre több gondolat, hogy mennyire gyorsan vége lesz mindennek, milyen hamar megöregszünk, tényleg milyen kevés az az idő, amit itt tölthetünk. Mindig is féltem az elmúlástól, gyerekkoromtól kezdve van bennem egy félelem, hogy vajon nekem hogyan jön el a vég? Könnyű lesz vagy sem? Ismerős volt az utóbbi időben, aki többször volt temetésen  - régi osztálytársak mentek el körülötte - hogy ilyenkor érzi az ember, hogy közeledik a végéhez, mikor a saját korosztályát látja elmenni maga körül... Nem tudom mikor fogok én túljutni ezen a dolgon.
Más.
Ma sok dolgot kell elintézni, mindjárt fel is írom sorban őket. Pénzváltás, friss zsemlét venni, gyerek szobájába keresgélni apróságokat, pár képet még. Ja és hajfestéket mindenképpen, rám fér a tuningolás. :)
Tegnap bent voltunk a Tescoban és láttam gyönyörű hortenziákat mindenféle színben, olyan áron, hogy csak lestem. Általában a két háromszorosa szokott lenni, még néztem is vajon miért ilyen olcsó? De egészségesek, nagyok, szépek voltak. Kék, rózsaszín, fehér. A fehér nagyon tetszett, de mivel sok cuccunk volt nem vettem, mert nem akartam hogy valami baja legyen, ma beszaladunk és hozok. És le voltak árazva a napozóágyak nagyon jó áron vannak, ennél olcsóbb már biztosan nem lesz, úgy hogy miután hétvégén az egyiknél ismét elkezdett szétjönni az anyag és varrni kellene már ki tudja hányadszor - azt hiszem 5 évesek egyébként, szóval kiszolgáltak rendesen - ma kicseréljük őket újakra. Már tegnap olyan tömeg volt a boltokban, hogy mi lesz majd még a jövő hét elején? Már most mindenki az hitte, hogy itt a világvége :) Megint jön egy ünnep...eh. Én húsvétra még kifejezetten nem vettem semmit. A sonkát és a házi dolgokat majd hétfőn nálunk a piacon szerzem be, minden mást pedig majd a munkahelyemmel szemben lévő boltban. Nem fogok semmilyen áruházban tolongani, kirázna tőle a hideg. Tojást pedig mindig kollégától szerzem be. Amúgy sem szoktunk a húsvétból nagy dolgot csinálni, viszont az egyik legjobb ünnep, mert itt a tavasz és valahogy a kalács, sonka, főtt tojás, torma, zöldhagyma, paprika, retek kombináció mindig megnyitja a könnyedebb ételek előtt az utat. És hát itt a spárga szezon! Na, abból meg olyan finom quichie variációkat lehet készíteni, hogy ihaj. :)
Ahogy kinézek az ablakon kicsit be van borulva, bár állítólag mától már jó idő lesz, remélem később majd kiderül, mert kint is sok dolgot szeretnék csinálni. 
Ágyneműt is cserélnék, jó lenne kiteregetni a nagy szárítóra. 
Ma pedig sajtos rakott csirkemell lesz az ebéd, barna rizs és jó nagy adag saláta és  meggyes zebratortát fogok sütni délután. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…