Ugrás a fő tartalomra

Tegnap végül

jó sok mindent elintéztünk Kiskorúval. Amíg suliban volt én elmentem képeket nézni a szobájába és találtam is, így van három és ráadásul jó kis motivációs felirattal az elején. Nem gondoltam volna, hogy akkora öröm lesz, ezzel teljesen meglepett. Nagyon tetszenek neki. Vettem egy klassz bögrét is, lehet beviszem a munkahelyemre, mert ami van ott annak letört a füle és már hetek óta úgy iszom belőle a kávémat. Bár annyira tetszik a színe, hogy lehet másikat viszek itthonról. Mindenesetre a ma reggeli 3in1 nescafémat ebből iszom éppen. :)  Aztán beszaladtam az ottani Tescoba és megnéztem lehet e azt a leárazott nyugágyat venni, amit itt. Volt is, egyet el is hoztam és ráadásul még volt két kuponom és beválthattam az amúgy is akciós termékre. Sajnos hortenzia nem volt, de holnap elszaladok megnézni maradt e még az itteniben.
Aztán elmentem a gyerekért, onnan mentünk pénzt váltani és hajfestéket venni.
Itthon - mivel már kora reggel megfőztem előre a rizst - csak a sajtos rakott csirkemellet kellett megcsinálnom, az meg pikk pakk elkészült. Ettünk, majd kiteregettem a közben kimosott ruhákat. Délután pedig kint voltunk, végre eljutottunk oda, hogy kihordjuk a gyümölcsösből a hetekkel ezelőtt lemetszett ágakat, aztán a gyerek felmosta a teraszt, én pedig elkezdtem lenyírni a füvet. Majdnem készen lettem, de még is megálltam este hétkor, már nem akartam hangoskodni. Majd ma befejezem. Hulla fáradt voltam, mivel már háromnegyed ötkor felkeltem, mert nem tudtam aludni.
Ma fogom megsütni azt a sütit, amiről tegnap írtam :D A meggyes zebrát, mert tegnap este mikor bejöttünk a kertből már semmi kedvem nem volt nekiállni, délután meg már nagyon akartam kimenni, hogy végre tényleg előrébb jussunk. Szerencsére most elmondhatom, hogy tényleg nagy lépéssel vagyunk közelebb a tegyük szebbé a környezetünket projekthez. :)

Ezek pedig a gyerek szobájába fognak kerülni, jövő héten a tavaszi szünetben fogunk dekorálni. :) A férjem pedig már ki is találta, hogy miből és hogyan fog neki egy hosszú, faltól falig rakodó polcot csinálni. Addig meg én is ötleteket lopkodom a pinterestről és még mindig keresem a függönyt. :D

képek: katicamatrica, kisebbek: pepco

bögre: pepco
Megyek is, gyors hortenzia vadászás, addig szárad kint a fű, végre süt a nap és megyünk majd ki folytatni a tegnapit. Jövő héten csak hármat dolgozunk és utána végre jó sokáig itthon leszünk ketten. :) Nagyon várom, ránk fér a pihenés.  Remélem az idő is jó lesz, lehet jó sok virágot ültetni, szobát rendezni, sétálni, kirándulni, jönni, menni. Igazi tavaszi feltöltődés. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…