Ugrás a fő tartalomra

Végül délután nem

mentem a városba. A munka végén már nem volt kedvem, na meg holnap szeretnék úgy is elmenni zsemlét vagy kenyeret venni a gyereknek, mire hazajön vasárnap legyen itthon, mert amúgy magamnak nem veszek. Kitaláltam napközben, hogy babgulyással fogadom, nagy kedvence és régen volt már. Úgy sincs olyan jó idő, huszonfokban már nem jutott eszembe, de most a hűvös időben egyből, jó lesz ez. És csinálok pár palacsintát is, örüljön ha meglátja. :) Fura, de mostanra azért már megszoktam ezt a csendet és nyugalmat és őszintén mondom, most jó is. Mintha minden lelassult volna, nincs az a kapkodás, időre ide oda rohanás, legyen kész ez is, vacsi is, lecke is, tanuljunk is, legyen ilyen olyan program....szóval jó ez most és hamar el is megy, ma már péntek. Már csak holnap leszek "szabadságon" aztán megint lesz egy csicsergős, zizegős, mocorgós gyerekem. :) Sokat olvastam esténként, megnéztem egy egy részt ilyen olyan sorozatból, nézelődtem boltokban, de az idő sok mindenben keresztbe tett nekem, szóval sok minden nem jött össze az előre eltervezettekből, de nem baj. Jó itthon, szeretek a házban tenni venni, mindig találok valamit amit csinálhatok, rendezkedhetek, jó ücsörögni a meleg cserépkályha mellett, forró kávét inni, közben olvasni vagy neten lakberendezős képeket nézegetni, blogokat olvasgatni. Holnap délelőtt bolt, benézek a "madarasba" is, ha van még veszek magamnak is. Aztán hazajövök, füvet nyírok, teszek veszek állítólag már 16 fok is lehet és napsütés, eső szinte egyáltalán nem. Hát nagyon remélem! Ma is sütött a nap, de azért hideg van még. Még kimegyek egy negyed órára, lesöpröm a teraszt, visszarakom a virágokat a helyükre, talán már nem lesz szél sem. Kicsit összesöprök a járdán, kb. ennyi lesz most. Ma nem tudok még semmit sem csinálni, mert vizes a fű alja, még kínlódás lenne a fűnyírás. Elraktam már a nagyja húsvéti díszt is, csak egy árva nyuszkót hagytam az ablakban lévő fatálcán egy kerámia csiga mellett. Ő még picit nézelődhet, de holnap valami más apró tavaszi díszt fogok nézni. Ha lejárt a mosógép megyek és a nagy szárítóra teregetek, nem fog esni az eső, száradjon a szélben a frissen mosott ruha. Hozok be a vázába friss orgonát, olyan jó illat lesz tőle a lakásban. :) Most meg az jutott eszembe, hogy hétfőn nem megyek dolgozni, a gyerekek megkapták a hétfőt szünetnek mert későn fognak hazaérni Erdélyből. Itthon leszünk, élménybeszámoló lesz már előre látom. :)

Megjegyzések

  1. Jé, tényleg nagyon hamar eltelik a gyereknélküliségi-időd, az ember nem is hinné. Biztos tengernyi élménnyel jön haza:), jó lesz. Tudod mit, kell ez is nagyon,mármint a nyugis egyedüllét néha, bevallom, szinte irigykedve (nem jó szó rá, inkább vágyakozva) olvastam, hogy miket is csináltál - kandalló mellett lenni, olvasni, nyugodtan.... most ez úgy hiányzik.
    A virágok nálunk is megúszták, minden nap imádkoztam bent a melóhelyen, ahogy fütyült a szél, hogy ne a tornác felől fújjon, mert akkor leugrik a három cserép muskátli, de szerencsére szélárnyékban voltak.
    Akartam kérdezni, van fügéd, és megúszták ezt a telet? tegnap néztem, két bokrom van, és szerintem jó harminc centi az ágak végén odavan - vagyis akkor ezekszerint az egész fügebokor elfagyott?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…