Ugrás a fő tartalomra

A mai napom

nem igazán a pihenésről szólt. Egész nap tettem vettem, hol bent, hol kint. Nagyon jó idő volt ma is, végre végre egész nap nyitva az összes ablak, végre kezd átmelegedni a ház! És olyan, de olyan jó illatok vannak kint, mint a csuda köszönhetően a sok sok akácnak, ami a hátsó kertünkben virágzik. Imádom. :) A hónapok közül az ősz után - október - a május és a június a kedvenc két hónapom. Ilyenkor minden friss, sötétzöld és minden virágos, és bódító illatú. A július és az augusztus jó esetben már a melegről szól az igazi megújulás és a harsogó színek nekem inkább májusban és júniusban vannak. 
Ma takarítgattam, mostam, csináltam egy nagy fazék gyümölcslevest és három adag pizzát is elsősorban a fiúknak. Ők egész nap kint voltak, fát pakoltak, kiásták a végleges helyen a leendő kerti tavat, egész nap kint voltak. A tó alakulgat:


A valóságban ez persze nagyobb, így olyan kicsinek tűnik. A jövő héten megrendeljük a geotextilt és a tófóliát és jön a következő lépés. A szűrő már megvan, azt a férjem kint vette meg, szerencsére ott éppen akció volt, így megúsztuk olcsóbban, ezért sem készült el tavaly a tó, túl drága lett volna a szűrő. Mellette lesz a pergola, most nézegetjük a neten milyen legyen. Először kör alakút szerettem volna, de végül is igaza van a férjemnek, azt nem lehet rendesen kihasználni, elrendezni benne az asztalt, székeket, esetleg egy hintaágyat, így marad négyszögletes. Már ha majd ott tartunk. :) Azt már azért eldöntöttem, hogy ide fogom ültetni azt a fehér klemátiszt, amit megirigyeltem Krikszi blogján és remélem kertészetben majd én is találok. :) Gyönyörű az a virág, Krikszi azt én nagyon "irigylem" tőled. :) 
Szombaton a gyerek Play It-en volt, én addig nézelődtem. Most voltam először a Mömaxban, mióta itt megnyitott, hát nem vagyok tőle annyira elájulva, szerintem kb. olyan mint a többi nagyáruház, minden bútor egy tucat. Azért találtam a gyereknek végre olyan ágyat, ami tetszik és olyan bútort, ami szintén tetszik és passzol az ágy színével. Ha készen lesz - Istenem, lenne már kész vagy tudnánk már végre mi baja a férjem kocsijának, mert sajnos még mindig nem tudjuk, még a Mazda szalonban sem tudták megmondani :/ de 23-án végre ráér a saját szerelőnk és nekiáll és remélem meg is oldódik a probléma - szóval ha készen lesz, akkor jön a gyerek szobája remélhetőleg. A kocsi probléma meg oldódjon meg, most az az elsődleges, mert júliusban megy vissza a férjem a nyári szezonra, addig valamilyen kocsi kell, mert munkaeszköz.
Már csak egy hónap van vissza a suliból, vagy talán még annyi sem, mert lesz kirándulás, meg gondolom más osztályok kirándulásai miatt elmaradt órák, meg mozis nap. Én annyira, de annyira várom már az év végét, hogy elmondani nem tudom. Sok már ez a hetedik osztály, még nekem is. :)
Holnap meg már megint hétfő, én annyira nem bírom, hogy ilyen hamar elmúlik a hétvége. :(  Iszonyat gyorsan mennek a napok. 
Hát így.Megjegyzések

  1. Teljesen hasonlóan érzek és a klemátiszt én is irigylem:)

    VálaszTörlés
  2. Hát, spec én eslőre is nagynak látom ezt a tavat! bizti nagyon szép lesz.... ( a virágommal meg én sem tudok ám betelni, még köszönök is neki minden nap, de tényleg! :D.... szóval családtag....)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…