Ugrás a fő tartalomra

Délutánra némiképp

megnyugodva jöttem haza. Bár nem tudtam beszélni reggel a tanárnővel, hogy megnézzem a dolgozatot - osztálykiránduláson van - végig gondolva a dolgokat úgy döntöttem nem foglalkozom vele. Olyan lesz az év vége, amilyen lesz. Végül is a gyerek nem rossz tanuló, számolgattam a pontjait, az eredményeit az eddig szóba került iskolák netes oldalán megnéztem a ponthatárokat, ha idén lett volna nyolcadikos szerintem felvették volna mindegyikbe, ahova most menni akarna. Ha ennél nem lesz hirtelen rosszabb jövő fél évben, akkor bármi lehetséges, persze két lábbal a földön járva. Úgy hogy elengedem most egy picit ezt a dolgot, szerintem sokat már ha akarnánk sem tudnánk javítani, még egy két dolgozat lesz és egy két tantárgyból mondtam, hogy jó lenne ha elvállalna szorgalmit, ezzel is bebiztosítva a jegyét, hát majd meglátjuk. 
Délután elmentünk bevásárolni, kaptam nagyon olcsón áfonyát és epret is most már nem vészes áron, holnap reggel készülhet a smoothie és vettünk jégkrémet, nekem cukormenteset a fiúknak meg amilyet kértek. Mindenki elégedett volt a választásával, mert amint hazaértünk kifeküdtünk a nyugágyakra és vígan kanalaztunk. :)
Jó idő van, igazi nyári idő. Én most befejezem a tegnap elmaradt takarításomat - éppen várom, hogy felszáradjon a felmosott padló, addig pötyögök a semmiről - kimosok egy adag ruhát, a hálóban a függönyt is leszedem, pillanatok alatt megszárad és finom illat fog a lakásban lenni. Ezt szeretem. 
Délután pedig ezt találtam az újságosnál, még csak belelapoztam, de nagyon jó dolgok vannak benne. :) Megjegyzések

 1. Az jó, ha már megnyugodtál kicsit. Ne izgulj, hiszen a gyerek jól tanul. Az viszont nagyon jó ötlet (az előzőben olvastam), hogy a korábbi évek feladatain gyakoroljon. Minden évben más a feladatsor, de gyakorlásnak nagyon jó. Nem a megszokott témazárókhoz hasonlítanak. A net-en megtalálod őket.
  Sok sikert!
  Marika

  VálaszTörlés
 2. A lényeget megragadva, hol vettél cukormentes jégkrémet és, hogy néz ki? - Én nem találok sosem pedig állítólag van az Aldiban is.

  VálaszTörlés
 3. :) ugyanannyi óra van egy napban mindegyikünknek - mégis azt érzem, mennyivel több belefér pl. néha neked - hogy csinálod....? eh, ilyenkor úgy tudom szégyellni magam, vagy mi...:)
  Ebben a hónapban még nem vettem semmiféle ilyen újságot - ne tudd meg, mennyire hiányérzetem van! :D - mert nem voltam egyszerűen olyan boltban, ahol sok a választék.... erre pont gondoltam, hogy mikor jelenik meg, de akkor ezekszerint már van, hurrá! :)

  VálaszTörlés
 4. Megvettem, és nagyon tetszik, egészen jó dolgok vannak benne! ezt a kertet meg - most nem jut eszembe a csaj neve, akié, de már több helyen láttam-olvastam róla - úúúúgy megnézném, na, nekem ilyen kell...ene, azt hiszem.

  https://kertnezoben.hu/index.php/programjaink/nyilt-napok/details/203-kanyargos-osveny-menten-jun-10

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…