Ugrás a fő tartalomra

Egyszerűen nem

értem, hogy miért van az, hogy hétvégén kipattan a szemem korán reggel, hétfőn pedig alig tudok felkelni? Olyan vagyok, mint  a gyerekek általában. Annyira nincs kedvem dolgozni menni, hogy el nem tudom mondani. Pedig messze még a nyári, hosszan tartó szabadságok ideje. :(  Legszívesebben úgy dolgoznék, mint a férjem. 4 - 5 hónap szabadság nélkül, aztán két hónap az itthoni dolgokra. Álom.
A hétre jó időt mondanak, remélem így is lesz. Szombaton a Csodák Palotájába megyünk páran, gyerekekkel nem igazán lenne jó, ha zuhogna az eső. Korán megyünk, már a hatos vonattal indulunk. Mindig is szerettem vonatozni, számomra olyan megnyugtató a vonat egyenletes kattogása. Viszem az ebookomat, bőven lesz időm olvasni. Milyen jó, hogy van ez a kütyü, vékony, könnyű nem foglal helyet a táskában és még is van rajta éppen vagy húsz könyv feltöltve. A szombati program miatt rövidnek fog tűnni ez a hétvége is, de már olyan régóta szervezzük és az idő miatt eddig nem lehetett, így mostanra esett a választás és állítólag az idő is szuper lesz. Ámen.
Amúgy meg még az jutott eszembe, hogy én odáig voltam a kapszulás kávéfőzőért és biztos meghaltam volna, ha nem lehetett volna nekem is - ez persze túlzás - szóval sokáig imádtam, amíg rá nem jöttem én is arra, amit a férjem ezer éve mondogatott nekem, hogy a friss kávé az igazi és persze gazdaságosabb is meg sokkal több fajta van belőle, szóval hogy befejezzem végre ezt a mondatot  a kávéfőző, amit hozott a férjem szuper. Ég és föld a frissen őrölt kávébabból főzött kávé az én kapszulásomhoz képest. (amit már el ajándékoztam a tesómnak, aki szintén onnan kezdi ahonnan én, hogy neki is kapszulás kell.) 
El nem tudom mondani mennyire hétfő van :( :(

Megjegyzések

 1. Valamelyik blogon nemrég olvastam, hogy ki mit tenne, ha nyerne tíz millát. Ez ugye alapból nem annyira sok, hogy ihajcsuhaj életed végéig, de mégis... és mindenféle válasz volt, és azt éreztem, hogy leginkább nekem is az állna legközelebb hozzám, hogy kivenni egy fél év fizetés nélküli szabadságot.... szerintem annyira kellene időnként egy-egy hosszabb ilyen idő....
  A kávéval úgy vagyok, hogy... szóval én a "leülős" részét szeretem... :) Nem is a kávét igazán....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is mint te. A pénz és, szabi is és a kávé is. :) Nem az íze miatt, hanem az azzal eltöltött idő miatt leginkább.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…