Ugrás a fő tartalomra

Pillanatképek

Kezdetek, kicsinek tűnik pedig nem az

Félig készen, remélhetőleg elfog tűnni majd a sok kő, ha benövik a növények, épülnek kis sziklakertek amikbe futó virágokat szeretnék ültetni

Kezdik felfedezni :)


Sziklakert negyedig készen, elfogyott a nagy kő. Milyen kicsinek látszik a képen. Sok növény még ültetésre vár, reméljük amiket a vízbe ültettünk azok is hamarosan magukhoz térnek. Azt mondják kb. 1-2 év, mire a tó eléri tó formáját. Kivárjuk :)

Ahol a piros nyugágy van az már a pergola helye lesz. Tegnap kitaláltuk, hogy a fa mögötti részen van még egy kis hely, ahova majd a tó folytatásaként egy kis öblöt fogunk csinálni ősszel. Csak hogy ne unatkozzunk :)

Téglák helyén fellépő, előtte majd kövekből kirakott kerti út, két oldalán majd virágok

Ha nincs is készen, azért már működik :)

Ők nagyon szeretik egymást, állandóan összebújnak. A többiek valahol jönnek mennek

Ez még nagyon kezdetleges állapot, de mindennap valamivel szépül, épül. Lesznek még sziklakertek, kúszó virágokkal, remélhetőleg hortenziák, árnyékliliomok.


Elkezdődött a virágzás, alig vártam


A kép bal oldalán a sárga nyugágy mellett kicsit látszik a bebetonozott pergola lábának a helye. Már csak a faanyag hiányzik


A medence feltöltésre vár, talán már jó idő lesz :) Körben a fóliára kavicsot szórunk, hogy eltakarjuk vele.

Már megvan a következő projekt. A régi köveket felszedni egyszer és középen leásni, aztán két oldalon szegélyt lerakni és kaviccsal feltölteni. Ez nagy munka lesz.

Még soha nem volt rajtuk ennyi virág. Sikerült szépen megmetszenem őket.

Megjegyzések

 1. Óóóóóóó......!!! :) (nem találok szavakat...)

  VálaszTörlés
 2. óóóó, én sem! milyen jó lett a kis tó, milyen jól néz ki az udvarotok!

  VálaszTörlés
 3. Meseszép! Én si vágyom egy tóra. Amint nagyobb lesz a kisebbik, csinálunk mi is.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon, nagyon tetszik! Gratula a Férjednek, ügyes volt! A mienk már két éve ki van ásva, megvettük a tavaly a tófóliát is - már csak le kellene helyezni :-) jó nyugis az udvar - szépek a virágok is!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép az egész kert! A tó is csudi hangulatos lett! :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon a szep a kertetek, gyönyörü virágos! Ügyesek vagytok mindketten!
  Kerlek, leirnád nekem, hogy csinálod az epres sütidet? Köszönöm!

  VálaszTörlés
 7. Le a kalappal előttetek! amit meg/elterveztetek meg is csináltátok. Annyira, de annyira hangulatos, biztos vagyok benne, hogy örömmel fogtok ott üldögélni mellette :) teljen benne sok örömötök!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…