Ugrás a fő tartalomra

Csütörtök óta

vagyok itthon és csütörtök óta nem álltam meg 10 percre. Na jó, azért aludtam is minden nap kb. 4 órát. A bútorokat elhoztuk, de előtte még festette a férjem a gyerek szobáját. A bútor elhozatalának reggelén is még mindig festett a férjem, aztán elment a cuccért, 11-kor ért haza a teherautóval és akkor álltunk neki összerakni. Na, kb. mint a lego. Este nyolckor hagytuk abba, akkor még maradt vissza másnapra egy elem és egy polc. Ahogy elvittem a gyereket a suliba, mindjárt nekiálltunk egy órára készen is lettünk, gyorsan felporszívóztam, felmostam és akkor kezdtem el bepakolni a szekrényekbe, majd jött a sarokgarnitúra és a dohányzóasztal összeszerelése is. Csak ezután tudtam nekiállni a hálónknak, abba volt bezsúfolva minden, ami kijött a gyerekszobából ( péntek reggel a gyerek két sulis könyvét is a takarónk alatt találtam meg :D ) de végül azért este 7-re az egész lakást rendbe tettem, port töröltem, felmostam, a szőnyegeket kicipeltem az udvarra és a férjem által készített porolón egyenként kiporoltam őket. Ah, az de jó munka!! Többször kellene megtennem, egy nagy vastag baltanyéllel szoktam ütni, a karom izmosodik én pedig minden feszkóm levezettem rajta :D Aztán be a medencébe, olyan jó volt a hűs vízben elmerülni, mint szauna után. Nagyon elfáradtunk mind a ketten a férjemmel, de olyan jó a végeredmény! A gyereknek az arcát látni kellett volna, annyira tetszik neki minden, érdemes volt belevágni ebbe az egészbe. Ráadásul annyira jó, hogy nincs elől semmi, mindent elnyel a nagy ágyneműtartó és a szekrénysor négy alsó hatalmas fiókja, valamint számtalan polcai, amik közül még jó pár üres is, mert nincs mit beletenni. (még :D ) Jó választás volt, én azt mondom. 
Most megy a mosógép, mert már fél ötkor felébredtem aztán "unalmamban" elkezdtem mosni, mert azzal nem végeztem tegnap. A suliba indulás előtt még lesz időm kiteregetni is. Bepácolt húst vettem elő a fagyasztóból, remélem mire hazaérünk (11 körül) felolvad és kisüthetem. Mellé csinálok petrezselymes krumplit és uborka salátát. Anyósomat hozom ki hozzánk mikor jövünk haza, itt ebédel, szedünk meggyet és cseresznyét, hogy ő is eltudjon rakni. Mi már elraktunk nagyon sok meggy és eper lekvárt, befőttet nem szoktam. Ezután sorban elkezdenek majd érni az őszi és a kajszibarackok, a ribizli már piroslik, tele van az egres bokor is. :)
Ma remélhetőleg nem fog esni az eső (csütörtökön nagy felhőszakadás volt, kellett is a víz már a növényeknek) így lesz időm kint a kertben is tenni venni a rózsákról az elhervadt virágokat már nagyon le kell metszeni, hogy majd jöjjenek az új virágfejek. A muskátlikon is van pár levirágzott, azokat is illene már rendbe hozni. Aztán holnap és hétfőn már csak apróságokat szeretnék csinálni és pihenni, olvasni szeretnék és étterembe menni a családdal, mert az ma elmarad a családi program miatt.


Megjegyzések

 1. Hurrá! :) - Imádom a gyerek szobájában a hatalmas gardróbszekrényt, nekünk meg ez volt jó választás, nem bántam meg, hogy megvettük, detto - mindent elnyel.
  Hm, jó sokat melóztál te is :). Fú, de jó lehetett meló után fürödni egyet, nyugisan, otthon, ááááá.... !

  VálaszTörlés
 2. Szuper, hogy ilyen jól haladtatok! Mi ezt a medence-dolgot elszúrtuk, nem gondoltunk bele, hogy ha hétközben felállítjuk, hétvégén már lehetne csobbanni is... így ma strandra megyünk.

  VálaszTörlés
 3. Ez a fajta fáradtság olyan jóleső tud lenni. 😃 Örülök az örömötöknek. Lesznek kèpek is?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…