Ugrás a fő tartalomra

Jaj de jó lenne

most itt ülni és semmit tenni csak bámulni a vizet.

forrás
E helyett tegnap meggy lekvárt tettünk el, eddig már húsz üveggel sikerült és ez még csak az elsőnek érőről van. (meteor) Viszont mától  nem fogok dolgozni menni, legközelebb csak kedden, juhhhhhhhhhhhéééééééé. Öt nap szabadság, öt nap boldogság, öt nap amibe remélhetőleg minden bele fog férni, amit szeretnék. :) Gyorsan elviszem a gyereket suliba, aztán jövök haza pakolok ezerrel, mert délelőtt fél tizenegy körül jön a bútor. :) Addigra jó lenne üresre pakolni a szobát, felmosni (reggel még át kell festeni az egyik oldalt, de nem sok és gyorsan szárad) aztán berakhatjuk és reményeim szerint mire délután hazaér a suliból már a szépen berendezett szoba fogja várni. Nem tudja, hogy ma lesz kész, de mindennap kérdezi, hogy mikor. :)
Szeretnék egyenként végig menni a lakás összes helyiségén, fürdő, konyha és nappali főleg, mert már napok óta csak a befőzéssel és a gyerek szobájával voltunk elfoglalva, szinte semmi mást nem csináltunk. Kosz van és már zavar. Mosnom is kell, bár tegnap késő este azért arra még jutott idő, hogy két adag lemenjen.
Remélem ma azért kegyes lesz hozzánk az idő, bár tegnap kb. csak fél órát esett akkor se nagyon, de ha már itthon leszek akkor legalább tudjak kint is csinálni pár dolgot.
Főzni nem akarok, illetve csak pár lángost fogok szerintem sütni a diétás lisztemmel, egyrészt mert el kell használnom szép lassan, mielőtt lejár a szavideje (DW liszt) másrészt, mert a meleg ellenére én apró , fokhagymás, sajtos, tejfölös lángosról álmodozom.
Szombaton étterembe megyünk, ez a terv és vasárnap és hétfőn lájtosan szeretnék itthon lenni pihenni akarok, azt hiszem rám fér, főleg mentálisan.

Ezt pedig megörökítettem, hogy majd nagymama koromban is úgy tudjak rajta bőgni, ahogy most. :)


(ennél azért sokkal szebben ír, állítólag sietnie kellett. De hova? :D)

Megjegyzések

 1. :) Ezt mikor írta? gondolom, most találtátok a szobapakoláskor...
  Én nem vágyom tengerpartra,de máshova nagyon, lábatlógatni.... juj, nagyon izgis a szobarendezkedés! :) várom hogy legyenek fotók! :) - és a beszámolót, hogy mit szólt a nagyfiú....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Irodalom füzetben találtam, mikor belelapoztam. Biztos kellett pár mondatot írni mindenkinek. :) Izgalmasnak izgalmas, de ne tudd meg mekkora kupi és por van itt most. :( Most mostam fel egyszer, férjem elment a bútorokért, olcsóbb ha a Mömaxtól bérlünk kisteherautót, mintha fuvarost fogadnánk vagy ők hoznák házhoz. Addig remélem szárad rendesen, mert még egyszer tuti fel kell mosnom.

   Törlés
 2. Nagyon nagyon ügyesek vagytok és mindjárt kész lesz és szép! Es ez a pár sor olyan édes, bár tényleg rondán ír Á. de hát ha sietett, akkor érthető:))

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…