Ugrás a fő tartalomra

Múlnak a napok és

nem igazán van miről beszámolni, mert egyik olyan mint a másik. Letelt a szabadság :( :( :( és ahelyett, hogy baromira kipihentem volna magam mindig volt valami, leginkább mindig volt valaki nálunk. Az első két nap elment a gyerekszobával, óriási (tényleg) porral és kosszal a glettelés és festés után, de aztán egyszer csak vége lett. Kiskorú pedig végtelenül örül azóta is. Meg én is, mert birtokba vétel óta pontosan olyan rend van, mint első napon. Reggel beágyaz, minden a helyén végre nincs kacat és fecni mindenhol. Biztos elmúlik majd a nagy lelkesedés, de eddig működik. :)
Ma anyák napja, röhej még az elsejét is tovább tolta a tanár, jövő héten pedig már nyári szünet kezdődik. Legszívesebben el sem mennék!! annyira kiver tőle a víz. 
A gyerekek sehol nem voltak, állítólag holnap mennek strandra ha jó idő lesz, de annak nem igazán örülök, mert az ofőnk egy totálisan szétszórt valaki, ez a program nem neki való, olyan mintha a fellegekben járna és nem örülök, hogy strandra vinné a gyerkőcöket. Akkor már inkább egy mozi. Mondjuk ma hajnalban elkezdett esni az eső és hideg szél fúj és most is sötét van és borult az idő és lehűlt a levegő, úgy hogy nem tudom mi lesz holnap. Ja, ráadásul külön pénz kell belépőre, meg minden. Nem mintha nem adnék, de basszus akkor tényleg mire is adtam azt a rengeteg osztálypénzt évek óta?? Mert hogy az volt  a duma, hogy majd felsőben mennek két napos kirándulásra (még soha nem voltak) és drága lesz és sok lenne egyszerre beadni. Agyam eldobom.
A kis tavunk életre kelt, bár még mindig nincs teljesen kész (gyerekszoba project miatt) de egyik nap észrevettük, hogy rengeteg kis hal született :) kinyílt két tavirózsa, egyre több madár jön inni a parthoz és már vízipókunk és vízicsigáink is vannak. :) Még több növényt kell ültetnünk, sajna a falu tavánál nem találtunk semmit, úgy hogy még egy helyen megnézzük aztán rendelek a netről. De azért alakul.
Aki még nem alakul az meg én vagyok, mert csak jövő héten tudok először elmenni futni (péntek) és már nagyon szeretnék. 
Gyorsan még pár kép, aztán iszom egy jeges kávét. A nagy melegben rákaptam - meg azért is, mert még mindig nem merek nagyon kávézni a vérnyomás miatt - a Lidlben szoktam venni dobozosat, egész jó, bár a Spárban lehet kapni zacskósat, de az darabos és nem kifizetődő, viszont nekem jobban ízlik, mert kesernyés. 
Végre üres az egyik meggyfa, teljesen lecsupaszítottuk, a gyümölcsöt elraktuk lekvárnak és főztem egy csomó meggy levest belőle. A következő már félig piros, remélem lassan fog beérni, mert kicsit tele volt már a hócipőm a magozással. 
No, a képek most éppen így néz ki a szoba, lesznek még képek, meg a gyerek ágya fölé egy hosszú (másfél méteres) könyvespolc, amit nem akartunk megvenni, de most hogy kész látjuk, hogy oda pont jó lenne képekkel körülvéve és a kanapé mellé pedig még egy kis lerakodó valami, pici asztal vagy tároló rá egy  éjjeli lámpa mondjuk vagy pár személyesebb holmi....

Ez a bútor nagyon jó választás volt, alul a két nagy kihúzhatós fiók, ami belül fakkokra van választva mindent elnyel.


A zöld fallal nem vagyok kibékülve, de nem engedte bézses barnásra festeni. A zöld a kedvenc színe.
Megjegyzések

 1. Jó lett :) (hú, mekkora szoba!!!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi! nagy, 25nm sajnos - vagy nem?- ez a szoba a legnagyobb. sajna, ez már ezzel a házzal járt :) jobban örülnék, ha a nappali lenne ilyen nagy.

   Törlés
  2. Próbálom akkor elképzelni, kb akkora, mint a mi nappalink... hű! (ezekszerint akkor nálatok kisebb a nappali ennél?)

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Köszi! Nagyon jól, igazi felnőttes szoba azt mondta :)

   Törlés
 3. De szép! Nagyon nagyfiús, én is boldog lennék vele, szuper!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…