Ugrás a fő tartalomra

Amíg készen lesz a

teljes kiőrlésű lisztből készült nokedli az ebédhez addig pötyögök itt pár sort a semmiről. :) A mai reggelimről, amit egy nagy pohár jegeskávé után ettem. Mindenféle gyümölcs megszórva chia maggal és natur joghurttal nyakon öntve.


Az ebédünk tejszínes spenótos nokedli lesz, hozzá pár szelet lazac. A megfőtt nokedlit majd jól belezuttyantom a tejszínes spenótba, bors, só, fokhagyma megy rá, majd átforgatom vele és kész is. Vettem elő a fagyasztóból szűzpecsenyét és zöldborsót, még nem tudom mit fogok kreálni belőlük de majd csak eszembe jut valami. :) Egyelőre még olyan fagyott, mint a kő úgy hogy van időm gondolkodni rajta. Aztán van itthon réteslap, amit tortaformába fogok rakni és megtöltöm spenótos, túrós, fetás töltelékkel, tetejére ütök pár tojást, betakarom réteslappal és a sütőbe tolom. Ez egy nagyon klassz kaja, mert melegen és hidegen is finom, hozzá csinálok fokhagymás tejfölt vagy joghurtot és pár napig lehet enni magában vagy akár egy szelet egyszerű, hideg fokhagymás sült hússal. Még az is lehet, hogy a szüzet csak simán rozmaringgal és paradicsommal, hagymával megsütöm a sütőben és ez lesz a réteshez. Na, ezeket nem egy napra főzöm előre készülök, hogy holnap ne kelljen a konyhában lennem. Még gondolkodom egy sárgabarackos egyszerű piskótán van is hozzá minden és  találtam egy jó kis receptet. http://azotthonizei.blogspot.hu/2017/07/sargabarackos-manna.html
Egyszerű és nagyszerű. Gyümölcs pedig van rengeteg és nyáron nem is kellenek azok a nehéz, krémes sütemények , jó kihasználni hogy az ember frissen szedhet a fáról.

Hirtelen ötlettől vezérelve levettem az ágyneműimet és gyorsan kimosom az ágytakaróval együtt, hogy este frissen mosott, illatosban aludjak. A gyerekét is lefogom, amíg kint elbóklászunk a kertben, addig megszáradnak. 
Nincs az a nagy meleg, most jó. Vár ránk egy csomó metszeni való rózsa, építeni akarunk a tóba pár közepes méretű kőből a halaknak búvóhelyet, medencét fogunk takarítani és lenyírom itt elől a ház mellett a füvet. Aztán kint el kell hordani a komposztra a lehullott barackokat. Nem kevés a munka, de most végre kedvünk is van hozzá, mert az elmúlt hetekben a meleg miatt nem igazán volt. Úgy hogy most gyorsan ki is használom a gyerek lelkesedését.
Na megyek is, mert kész a nokedli a többit pedig majd frissen készítem el, éppen centrifugáz a mosógép is úgy hogy lehet készülődni a kinti munkához.


 

Megjegyzések

  1. Utána akartam nézni, aztán elfelejtettem, inkább téged kérdezlek: nekünk is van egy kicsike rózsatövünk, elvirágzott. Így a nyár közepén kell lemetszegetni az elnyílt virágokat róla?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…