Amíg készen lesz a

teljes kiőrlésű lisztből készült nokedli az ebédhez addig pötyögök itt pár sort a semmiről. :) A mai reggelimről, amit egy nagy pohár jegeskávé után ettem. Mindenféle gyümölcs megszórva chia maggal és natur joghurttal nyakon öntve.


Az ebédünk tejszínes spenótos nokedli lesz, hozzá pár szelet lazac. A megfőtt nokedlit majd jól belezuttyantom a tejszínes spenótba, bors, só, fokhagyma megy rá, majd átforgatom vele és kész is. Vettem elő a fagyasztóból szűzpecsenyét és zöldborsót, még nem tudom mit fogok kreálni belőlük de majd csak eszembe jut valami. :) Egyelőre még olyan fagyott, mint a kő úgy hogy van időm gondolkodni rajta. Aztán van itthon réteslap, amit tortaformába fogok rakni és megtöltöm spenótos, túrós, fetás töltelékkel, tetejére ütök pár tojást, betakarom réteslappal és a sütőbe tolom. Ez egy nagyon klassz kaja, mert melegen és hidegen is finom, hozzá csinálok fokhagymás tejfölt vagy joghurtot és pár napig lehet enni magában vagy akár egy szelet egyszerű, hideg fokhagymás sült hússal. Még az is lehet, hogy a szüzet csak simán rozmaringgal és paradicsommal, hagymával megsütöm a sütőben és ez lesz a réteshez. Na, ezeket nem egy napra főzöm előre készülök, hogy holnap ne kelljen a konyhában lennem. Még gondolkodom egy sárgabarackos egyszerű piskótán van is hozzá minden és  találtam egy jó kis receptet. http://azotthonizei.blogspot.hu/2017/07/sargabarackos-manna.html
Egyszerű és nagyszerű. Gyümölcs pedig van rengeteg és nyáron nem is kellenek azok a nehéz, krémes sütemények , jó kihasználni hogy az ember frissen szedhet a fáról.

Hirtelen ötlettől vezérelve levettem az ágyneműimet és gyorsan kimosom az ágytakaróval együtt, hogy este frissen mosott, illatosban aludjak. A gyerekét is lefogom, amíg kint elbóklászunk a kertben, addig megszáradnak. 
Nincs az a nagy meleg, most jó. Vár ránk egy csomó metszeni való rózsa, építeni akarunk a tóba pár közepes méretű kőből a halaknak búvóhelyet, medencét fogunk takarítani és lenyírom itt elől a ház mellett a füvet. Aztán kint el kell hordani a komposztra a lehullott barackokat. Nem kevés a munka, de most végre kedvünk is van hozzá, mert az elmúlt hetekben a meleg miatt nem igazán volt. Úgy hogy most gyorsan ki is használom a gyerek lelkesedését.
Na megyek is, mert kész a nokedli a többit pedig majd frissen készítem el, éppen centrifugáz a mosógép is úgy hogy lehet készülődni a kinti munkához.


 

Megjegyzések

  1. Utána akartam nézni, aztán elfelejtettem, inkább téged kérdezlek: nekünk is van egy kicsike rózsatövünk, elvirágzott. Így a nyár közepén kell lemetszegetni az elnyílt virágokat róla?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése