Ugrás a fő tartalomra

Még sosem volt

olyan nyár, amikor ilyen keveset van otthon a gyerek. Végül is tegnap délelőtt elindult Balatonra és az esti beszélgetésünkkor ki is derült, hogy tökjóminden. Ok, az még csak az első fél nap volt, de remélhetőleg így is marad. Pénteken jön majd haza, üres a ház. Előtte én voltam vele szabin, aztán egy hétig a mamánál volt, aztán két napot itthon, majd megint egy hét mamánál, aztán egy napot itthon és úgy ment tovább. Fura ez a "rámszakadt" sok sok én idő. Nem mondom, hogy nem élvezem a gyerekmentes napokat, mert van bőven mit csinálni, de este amikor olyan nagyon csendes a ház, azért hiányzik a szuszogása. Meg úgy minden vele kapcsolatos dolog.
Megállás nélkül főzöm be a lekvárokat. Tegnap is elraktam két kilónyi őszibarackot, ma ismét ez a terv és olyat is akarok, hogy őszibarack és szeder együtt. Ilyen szépek lettek:
Füvet is kell a hátsó kertben nyírni, mert este eső esett és ma meg párás meleg az idő, ha nem nyírom le hiphop a fejemre nő. Szóval ma mindenképpen megfogom csinálni este, mikor már nincs ilyen meleg. Beterveztem egy lájtos főzést, csirkecombokat fogok sütni, valamivel. Párolt zöldséggel, bulgurral talán és majd azt fogok hozni holnap munkába is ebédre. 
Még egy hónap - már csak egy hónap - a nyár. Úgy elmennek a napok, észre sem veszi az ember. Hétvégén vettem pár -  illetve elég sok -  füzetet is már a gyereknek. Apránként beszerzek ezt azt, ne szakadjon ránk minden. Bár utolsó általános iskolás év és nem hiszem, hogy azonnal a fejét veszik, ha az első héten esetleg valami hiányozna, de akkor még is. Úgy vagyok ezzel is, mint a karácsonyi ajándékokkal. Már nyár végén elkezdem, hogy ne vegyek részt a tömeg hisztériában. Amit amúgy kezdek várni. Tudom sokan felszisszentek. De nekem már rég az ősz a kedvenc évszakom, a szeptember, október az az igazi napsütéses, szüretelős, langymeleg, avar illatos, csendes ősz. És onnantól meg már tényleg lehet készülődni az ünnepekre.


Megjegyzések

 1. Ezt nem mondod komolyan..., télen meg azt mondtad, hogy.... na emlékezz csak!))))DDD
  Itt a legjobb alkalom, hogy az énidődben fussál, stb.... ne csak mindig ácsingozzál utána....DDDD Érezd magad jól, használd ki az énidődet, mert ősszel, télen, iskolaidőben megint jajvékolni fogsz.DDDDD
  Marianna

  VálaszTörlés
 2. En meg imadok a tomegben tolongni:))nekem a karacsony resze..es valahogy mindig kialakulnak erdekes beszelgetesek, kikerik a velemenyem stb:)
  A fiam szinte mindg hazahoztam 2 ora elteltevel:D vagy o akart jonni.Megertelek:)
  A barackba beleharapnek..smoothiet csinaltam ma, barack eper banan es narancslevel, meg sok jeg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már járok futni :D :D A telet utálom, de az én időm az ősz :P Kivéve az iskolát :D :D Akkor majd megint jajvékolok, majd olvasni fogod, ne aggódj :D

   Törlés
  2. Huh én eleve kerülöm a tömeget. nekem még a 260 fős falu is sok néha. :) Viszont a smoothie az finom, gyakran csinálok én is.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…