Ugrás a fő tartalomra

Miután eszembe jutott

napközben, hogy nem úgy van az! Jövő héten szabin leszek és nem kell azzal foglalkoznom, hogy esetleg ma mindent megcsináljak bent és kint már is jobban éreztem magam. :) Nem az van, hogy ma mindent gyorsan csináljak meg, hanem ráérek és már nem izgat, hogy a kinti dolgok holnapra maradnak. Még akkor is lesz bőven idő mindenre csak semmi kapkodás. 
A reggelem amúgy is úgy indult, hogy mindjárt első körben kiborítottam a kávémat - még jó, hogy ma nem a szokásos három vagy fél literes nagy bögréből ittam jegeskávét, hanem pici presszót - ami az asztalon végig folyva a vaterán licitált gabbeh szőnyegre érkezett meg. Irtó bosszús lettem! Aki ismeri ezeket a kézzel készült szőnyeget tudja miért. Szeretem őket, ritka kifogni egy szép állapotban lévő, eredeti szőnyeget én évekig hajtottam rá mire sikerült olyat, ami elfogadható áron és jó állapotban volt. Na, gyorsan vizes ronggyal felitattam, átmostam és egész nap reménykedtem, hogy nem marad nyoma és szerencsére így is lett. Nagyon megkönnyebbültem. 
Aztán gyors öltözés, mostani kedvenc szerelésem sötétebb kék lógós félvállas póló, világosabb farmer és a Fila virágos cipőm. Ez annyira kényelmes és egyszerű, de még is jó és bár nem volt a kedvenc színem be kell vallanom, hogy igazuk van a színekhez értőknek a kék az mindig feldob minden arcot és mindenkin fiatalít kicsit. Én legalább is ezt olvastam. Úgy hogy pár hónapja előszeretettel választok időnként kéket valamiből.
Elmentem bevásárolni, mert szabadság alatt nem szeretem ezzel tölteni az időt - asszem ezt már írtam -  úgy hogy van itthon sok sok friss zöldség, sárgadinnye, ananász, áfonya a smoothiehoz, elég régen csináltam már, úgy hogy most ismét előkaptam a gépet. A mai vacsim sem toltam túl, sima tejfölös túró, apróra vágott hagymával, pici uborka olyan amit kovászolni kell, de én ezt jobban szeretem enni, mint a kígyóuborkát, mert olyan harsány, friss zöld íze van, volt hozzá még paradicsom, pár szelet sajt. Pont elég volt. Jó lenne eljutni futni is megint. Mindenesetre felraktam töltőre a lejátszóm, hátha. 
Holnap egész délelőttre kinti munkát tervezek a gyerekkel. Addig jó, amíg nincs meleg és mindent szépen el lehet intézni. Vasárnaptól pedig már tényleg csak a pihenésé lesz a főszerep. Ez meg itt  a vacsi volt.Megjegyzések

  1. Szőnyegimádatunk közös. Néztem a júliusi Lakáskultúrát, abban van egy-két dekor , bútortürkizben, kékben. Fantasztikus a hangulatuk. Lehet, hogy a nyár miatt így is szedték össze, akkor is. (vagy volt egy ilyen bútor ill. szobaálmom, emiatt?)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…