Ugrás a fő tartalomra

Na, nem merem

elolvasni a sok hozzászólást, amit írtatok a naaaaaaaaagy hisztis napom után. :D Mert ha olyat írtatok, akkor megint rossz kedvem lesz, ha meg vigasztalót, akkor meg örömmel tudatom, hogy jobban vagyok. :) 
Miután megöntöztem tegnap este nyolckor , mert úgy nézett ki, hogy nem lesz itt nálunk bakfitty sem, nem hogy eső este fél tizenegykor érkezett meg a nagy szél - baromira félek tőle - meg a rengeteg villám és dörgés és én tényleg még soha életemben nem láttam ennyi villámot, gyakorlatilag kb. két másodpercenként volt itt egy és olyan volt, mintha minden egyes itt a mi házunk felett lenne, szóval azon voltam, hogy ha a férjem valamikor megint itthon lesz akkor azt fogom mondani, hogy nem kell nekem már semmi más csak hogy ásson nekünk a kertben egy föld alatti pincét, baromi vastag vasajtóval ahova vihar esetén lemehetünk. Ez egy jó hosszú mondat volt. Ezek meg itt képek, amik a falunktól nem messze készültek. Mondjuk nekünk annyiból nagy szerencsénk van, hogy a falu egy völgyben van és nem jön ide le az igazi vihar - vagy legalább is eddig tényleg mindig csak egy kis része sunnyogott ide - hanem elmegy felettünk és csak beköszön. De azért még is így tényleg nagyon félelmetes és nagyon sajnálom azokat, akiknél komoly pusztítást okozott. Körülöttünk körben nagyon sok kis faluban történt ilyen.

A visszavittem anyósomhoz. Sajnos előtte jól össze is vesztünk, vagy is én mondtam a magamét, mert nem igaz, hogy ha eszik akkor a koszos cuccát nem lehet bepakolni a mosogatóba - azt nem is kérem, hogy mosogasson el vagy is külön nem mondom - vagy berakhatja a mosogatógépbe, de még ehhez is lusta. Kiakadtam rendesen főleg, hogy tegnap tényleg tök sokat dolgoztam itthon is, hogy rend legyen, meg kicsit kint az udvarban is, meg ide készítettem a három fajta reggelit, meg csokit és még csipszet is, sőt még jó fej anya akartam lenni és hoztam a nálunk ritkán előforduló kólát is a boltból , szóval szuper anya mindig örömöt akar okozni, erre annyit sem érdemel, hogy kicsit magától észrevegye, hogy baaaaaaaaaassszus kb. 20 centire van a mosogató a tányérnak. Na meg napközben kb. 5x hallgattam a nyávogást, hogy nincs net. Mert reggel tényleg nem volt -ok ezen kicsit én is kiakadtam - a viharnak köszönhetően itt Baranyában a legtöbb szolgáltató bemondta az unalmast, nem működtek a mobilok, nem volt net, a kórházban szintén, sőt ott még a tévé szolgáltatónál is gáz volt - nálunk a tévé szerencsére megmaradt - szóval volt nyávogás, hogy akkor most mit csináljon? Nem okozott örömet, hogy mondtam vegyen elő egy könyvet, felőlem akár a matekot is, amire az volt a válasz, hogy "te most csak viccelsz, ugye?" Mondjuk tök jó lett volna ha tényleg előkap egy könyvet, a matek gyakorlás meg felért volna egy lottó ötössel, de hát nem lett belőlük semmi. Csak vinnyogás. Na, délutánra sem lett jobb, szóval összevesztünk, aztán a városba menet persze már kibékültünk. Pénteken hozom haza és vasárnap valószínű elmegy a sógoromékkal Zamárdiba, hurrá még is úgy döntött. Jó, már most kicsit aggódom, hogy épségben menjen és jöjjön, de a mai nap után most úgy vagyok vele, hogy jó is. Nem unatkozik, két unokatesóval el lesz, játszanak, fürdik, jókat eszik, aztán jövő pénteken meg jön haza. Utána én itthon leszek pár napot, aztán dolgozom egy hetet, majd itthon leszek két hetet és utána meg már szeptember. Mondjuk ezt nem várom.
Tegnap korán kezdtem, hétre már vittem a kocsimat olaj, mindenféle szűrő cserére, klíma tisztításra úgy hogy ezen is túl vagyok megint. A kocsi meg is táltosodott az már szent.
Nehezen ébredtem, nincs kedvem dolgozni. Délután füvet kell nyírnom a ház előtt, nem túl nagy de az eső után úgy is megnő hamar, jobb előbb túl lenni rajta.
Most már minden napra jut őszibarack is, olyan illatosak, szépek, finomak. Óvatosan lehúzom a héját és felvágom szeletekre, kockákra, berakom picit a hűtőbe és megvárom amíg kicsit lehűl és úgy esszük.
Evésről jut eszembe. Elhagytam magam. Megy az esti nasi, főleg ha végre leülök. Előkerül ez az, nem sok minden, de pont olyan dolgok, amiket pont nem és pont nem este kellene. Látszik  a ruháimon, szűkebbek mint voltak. És hát pont az is belejátszik, hogy nincs rendszeresség a futásaimban sem. Nagyon nehezen veszem rá magam, heti egy vagy leginkább két heti egy, hát ez egyenlő a nullával. Láttam képet a gépemen a tavaly nyári énemről és hát na. Ég és föld, jobb nem is beszélni róla. A sok munkám, amit 2014-től megtettem magamért az kuka. Kb. ott vagyok, mint akkor, borzasztó. Úgy hogy rá kell kapcsolnom - írtam már milliószor - főleg a sport terén, de tényleg mert állítom a sokszor fáradtnak érzem magam az abból fakad, hogy nem csinálok semmit, nincs rendszeres mozgás most az életemben. Mert igen is valami mozgás kell(ene mindenkinek) meg kell mozgatni a testet, főleg annak aki ülőmunkát végez, mert berozsdásodik, leépülnek az izmok, hiába figyel arra mit eszik minden egyes felesleges kalória rárakódik pluszban. Ilyen a test, raktároz az öregedéshez kellene igazítani az étkezést az évek múlásával kevesebb, kalóriaszegényebb dolgokat kell(ene) rakni a tányérra. Tudja ezt mindenki. Mondjuk szeretek enni, szeretek finom dolgokat kitalálni és vannak olyan napok, mint írtam amikor semmi nem megy és azt kapom elő, ami éppen a kezembe kerül. Ezért törekszem arra, hogy a boltban megnézzem mi kerül a kosaramba, mert ha nem figyelek tuti még több "szemét" lenne itthon. Egy szó, mint száz kezdenem KELL magammal végre megint valamit, mert még a türelmem is kevesebb, mint előtte volt a fizikai dolgokról nem is szólva és állítom ez tényleg mind visszavezethető a megint mozgásszegény életmódra. A fűnyírás, meg a napi házimunka nem az.

Elkezdtek kinyílnia sárgák is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…