Ugrás a fő tartalomra

Pár kép

Most fejeztük be a kinti munkákat, füvet nyírtunk, elhervadt virágokat metszettünk egy kicsit építgettük a még félig kész tavat - de aztán abba hagytuk, mert elég sok darázs volt a víz körül, majd este folytatjuk - medencét tisztítottunk, szép lett a víz és még nem is hűlt le, így a munka után megmártóztunk benne. Már csak a teraszt kell felmosnom, most ebédeltünk kis pihi és aztán az következik. Egy kis pihenő közben csináltam pár képet. 

van még mit csinálni a tó körül, még mindig nincs teljesen készen, kövek és növények kerülnek még köré

két munka között telefon nyomkodás

Elkezdtek kinyílni :)

egyszer talán végre elkészül a kaputól a teraszig tartó térkő is

van még munka

egyik kedvenc rózsám

tavaly ilyenkor a fű harsány, sötétzöld voltelőször azt hittem tök vagy cukkini, aztán hogy uborka. de vannak rajta pici termések, amik úgy néznek ki, mint a sárgadinnye. kíváncsi vagyok végül is mi lesz belőle. nem volt szívem kiszedni a virágoskertből a komposzttal együtt került bele.


jó nagyot nőtt a nyári orgona végre. olyan sokáig kellett rá várni.

mai ebéd. dia wellness lisztből készült nokedli, tejszínes , fokhagymás spenót és lazac. Kiskorú azt mondta ilyen finomat még nem evett. tényleg jól sikerült :)

Megjegyzések

 1. Visszametszetted tavasszal a nyári orgonát? Képzeld, én más növény miatt, s mert homokos előtte a talaj tettem oda birkatrágyát, csak maradékot, s ettől olyan sűrű, gazdag lett. Pedig nem ennek szántam. Nézem a szép házatokat, mindig eszembe jut az előtte utána bejegyzésed, csodát műveltetek vele. S ami miatt írok, nekünk a komposzton nőtt valami, azt hiszem az dinnye lesz. Futni fut, de termés még nem mutatkozik rajta. Ez a jó a komposzton nő rajta krumpli, paradicsom, borzaskata, ezek csak úgy lettek ott.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még nem mertem visszametszeni az orgonát, mert előző tavasszal vettem és nagyon kicsi volt. Talán a hely sem az igazi neki, mert a föld itt elég köves és ezen a részen eltart a növényeknek, amíg átverekszik magukat rajtuk, onnantól már nincs megállás, azt hiszem ennek talán most jött el az ideje. De itt lesz a pergola (a lábai már megvannak, talán ősszel be is fejezi a férjem) és gondoltam az egyik oldalán olyan szép lenne egy nagy bokorral belőle, majd jönnek a lepkék, szeretik. Remélem most már megmarad és nőni fog. Szerintem ez is talán dinnye lesz, most apró gömbök látszanak már rajta, jó lenne ha megmaradnának.

   Törlés
 2. Igen,nagyon szep lett minden!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Én a te nyaralódat irigylem picit, olyan szép vadregényes a táj , igazi pihenős hely.

   Törlés
 3. Szééééép, és hangulatos, irigylem kicsit. :-)

  VálaszTörlés
 4. Hűűűű, nagyon szép! :) Itt aztán lehet pihenni....(amikor nem kell kertészkedni, persze :D )

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…