Ugrás a fő tartalomra

Végül tegnap

este még nekiálltam pizzát sütni, mert a gyerek azt szeretett volna enni. Majdnem fél tíz lett, mire elkészült, de az öröm nagy volt így én is örültem, elsősorban azért, hogy elpakoltam a konyhában még jó, hogy mosogatni nem kell. Azt hiszem azért vesz rá könnyen az ilyen fajta dolgokra, mert tudom, hogy ezt legalább megúszom, így nem érdekel hány edény kell egy egy étel elkészítéséhez sem. Felesben csináltam dw liszttel, magamra is gondoltam persze, mert így legalább mára letudtam az ebéd főzést, bőven van maradék. Én meg szuper anyának képzelhetem magam, hogy ezt is megcsináltam. Vagy hülyének, hogy anya ugrik...:)
Tegnap lejártam a lábam, voltunk mindenhol, minden elektronikai kütyüt megtekintettem, tudom az összes paramétert, hogy mi hogy működik, legyen az telefon, számítógép, fejhallgató, tablet vagy más. Mert jól viselkedtem, ezért kaptam 10- 10 percet :D a C&A-ban és a Pepcoban körülnézni. :) Azt hiszem mindenhova majd vissza kell hogy nézzek egyedül is. (csütörtöktől gyerek mamázik) A C&A-ban nagy leárazások vannak és hát én nem jártam ott vagy 7 éve is már, meglepődtem mennyi mindennel bővült, szóval jó azt kell, hogy mondjam.
A Pecoban pedig nem volt semmi újdonság vagy már megszoktam vagy nem tudom, de nem vettem semmit, kivéve ezt a kis képet, ami annyira megfogott, meg amúgy is nagyon szeretem az akvarelleket  van belőle több is - ennek meg a stílusa olyan - úgy hogy elhoztam. Azt hiszem 360 ft volt, szóval.Hazafele a Tescoba beugrottunk, friss pékáruért és tejért, mert már elfogyott és ott pedig találtam egy szuper farmerkabátot , leárazás van ott is. Évek óta szeretnék egyet, de valahogy soha nem találtam a megfelelő szabást, pont olyan kéket, amilyet akartam és amúgy meg szeretem az F&F márkát, így 2995ft-ért lett végre egy dzsekim. Ennek örültem a legjobban.
Ma meg ezer fok van ismét, nem sokáig voltunk kint délelőtt, mert már 10 órakor is kb. 30 fok volt a teraszon. A virágokat már meg sem öntöztem, mert attól féltem, hogy ha véletlenül rájuk megy a víz egyből megégnek, így marad estére. Máskor korán reggel letudom egyszer, aztán este ismét.  Ez naponta kb. 30 kanna vizet jelent , de legalább szépek. Én örültem, hogy idáig kicsit visszahűlt a levegő, mert még akkor is meleg volt, bőven lehetett kint fürödni, tollasozni, tenni venni, klassz volt fűnyírásra is, aludni este meg főleg nem szakadt az emberről a víz. Most pedig megint 38 fokokat mondanak hétvégére. Ez nekem sok. De nem baj, nyár van, kell ez is. A lakás viszont jól visszahűlt, most egy darabig őrizzük a benti jó levegőt. Éjjel ablakok nyitva vannak, nappal meg csukva. 
A kutyát beengedtem, itt pihegett a teraszon nagyon melege volt, így az előszobában alszik, féltettem hogy baja lesz és sajnáltam is nagyon. Különben is jó kutya, a lábát nem teszi be máshova nincs is megengedve neki, szót is fogad. Két hét múlva megy fodrászhoz, akkor ismét rövid lesz a szőre, már nagyon rá is fér.


A kardvirágok sorban nyílnak ki, napról napra többen lesznek. Nem is tudom már mennyit ültettem, talán 30 gumót is, így pár hétig nézhetjük a színes kavalkádot, szeretem őket.
A tóhoz pedig most nem igazán megyünk, mert ezer darázs iszik éppen belőle, pedig elkezdtük feltuningolni, kövekkel, növényekkel és a hét vége fele rendelek még vízi növényeket, jó lenne lassan befejezni.

Megjegyzések

  1. Jó hogy írod a C&A-s akciót, mert nekem is van egy vásárlási utalványom oda, a névnapomra kaptam a kollégáktól, és még el sem költöttem... A jövő héten készülünk menni, amikor a gyerekek mamánál nyaralnak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…