Ugrás a fő tartalomra

Egy ideje már gondolkodom

azon, hogy a nappalit vagy át kellene festeni vagy valami ütős tapétát kellene az egyik falra felrakni. Kezdem úgy érezni, hogy túl világos körülöttem minden. A fehér jácinttal kifestett szoba, a fehér gesztenye padló, a világosszürke kanapé mind mind kicsit sok, hiába vannak színes kiegészítők. Kicsit túl sterilnek érzem az egészet. Ezért hát pár napja nézegetem a színeket, a tapétákat és vannak elgondolásaim. Ezek a színek a barnás, bézses és árnyalataik még mindig nagyon tetszenek.
képek: google

De azt is eltudom képzelni, hogy az egyik falra valami igazán ütős, hangsúlyos tapétát rakjunk, ami történetesen a bejárattal szemben van. Nem is olyan hű de nagy, hogy tele legyen vele a szoba, de éppen elég, hogy ne legyen egyszerű az egész. Ez a skandináv nagyon tetszik.

kép: google (itt lehet megrendelni: https://www.borastapeter.se)
Ehhez még menne is a mostani falszín, mivel vannak benne olyan árnyalatok, mint a Platinum fehér jácintja, ami most a nappali színe. 
A férjemmel ezt a tapétát tuti nehéz lenne "lenyeletni" de talán nem lehetetlen. Mindenesetre engem nagyon megfogott, nagyon tetszik, egyedi és nem nyomna el mindent. 
Jó lenne valami változás, megújulás. 

Megjegyzések

 1. Válaszok
  1. Igen, nagyon és ráadásul megtaláltam magyar üzletben is. már csak a férjemet kellene meggyőzni :)

   Törlés
 2. Annyit változunk...... :) ezen mosolygok, hogy nekem is annyira más lett most az elképzelésem a berendezésről, a házról:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én pl. soha többet nem vennék fehér laminált padlót :D

   Törlés
  2. Hát, ilyesmi meg sem fordult a fejemben, de ugye soha ne mond, hogy soha! :D....

   Törlés
  3. Én is valami hasonlót képzeltem el a nappaliba, de most egyelőre nincs az a pénz amiért nekifognék meszelni meg átalakitani... viszont kellett nekem megnézni azt a tapétát... nekem ez az amelyik bejön : https://www.borastapeter.se/en/collection-borosan-easyup-14/wallpaper-37715/

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…