Ugrás a fő tartalomra

Ezek a reggelek

mint például a mai is az enyémek voltak. Olyan "őszillatú" volt mindegyik. És párás, vizes volt a fű és nem volt meleg már korán reggel, hanem friss, üde és harsogó levegő. Vagy valami ilyesmi. Jó volt így elindulni minden nap az ember nem lett már akkor kitikkadva, amíg azt a tíz perces utat megtette a munkahelyéig. És lehet aludni ismét. Most már jó volt bent a házban és takaró is kellett. Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy a gyerek is tapogatózik az ágyában, hogy magára húzza. 
Ma már meleget mondanak megint, 37-38 fok. Mindegy, végül is még nyár van legyen így. Ma dolgozom utoljára, holnaptól már szabadság. :) Péntek mozi, éttermezés. Hétvégén munka, leginkább vasárnap. Sikerült megszerveznem, hogy összerendezzék nekem a leszállított fát az én feladatom csak az ebéd főzése - gondoltam egy jó nagy adag babgulyás sok sok hússal, ez kell a férfiaknak - reggeli pálinka és napközbeni jéghideg sör betárazva. Mondjuk aki jön nem nagyivó, de mindegy "így szokás". Ne érjen meglepetés.  Aztán végre rend lesz ismét. 
Reggel korán jöttem bevásároltam, mert amikor szabadságon vagyok nem járok boltba.  A gyerek mára bolognait rendelt, így délután azt főzök majd két napra. 
Tegnap végre összekaptam magam, csak azért sem hagytam, hogy úrrá legyen rajtam a megmagyarázhatatlan fáradtság. (nem igaz, hogy nincs valami bajom, most már idegesít ez a délutánra gyenge leszek érzés. vajon mitől van??) Hatkor mentem ki a kertbe, előtte még rendbe vágtam a lakást, mostam egy adagot. Aztán kimentem és lenyírtam a füvet, bár nem volt még túlságosan nagy, de esőt mondtak hét vége fele (vasárnapra nem és remélem így is marad a fa elrakása miatt) akkor meg gyorsan megnőne. Aztán fogtam a metszőollót és az egyik megmaradt fügebokorról levagdostam az alsó ágakat és hát olyan pofás fát varázsoltam belőle, hogy magam is csodálkoztam a végén. Ezerszer jobban néz ki így, mint előtte. Kár, hogy nem csináltam előtte utána képet, megérte volna. Pár elhervadt virágot is levágtam, kiszedtem egy csomó gazat innen onnan és azon kaptam magam, hogy már fél kilenc és majdnem sötét van. Az idő is jelzi, hogy menthetetlenül közeledünk a nyár végéhez, később van már világos és napról napra korábban sötétedik. A lényeg a lényeg, hogy nem túl sok minden maradt amit meg kell még csinálnom, most leginkább már csak a szépítgetések vannak vissza. :) Ma folytatom, hogy szabadság alatt ne csak a munkára kelljen koncentrálnom. Amúgy nincs semmi, békések a napok. Hát így.Megjegyzések

 1. Jaaaaj, annyira minden az, mint amit én is csinálok, vagy ahogy én is vagyok/érzem! :) Nagyon várom a holnapi szabikezdést, "otthonlevést", az otthoni munkákkal együtt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látod ha itt lennél a szomszédban még jót pletyizhetnénk is erről :)

   Törlés
  2. Nálunk is sok az egyezés. Most pl a bolognai. Én tegnap készítettem a gyerekeknek, nekünk pedig cukkinibe töltve, növényi sajttal besütöttem. Ez volt ma az ebédem.

   Törlés
 2. Tami, egy kérdés. Volt egy blog, ismerőseid írták, akkor építettek házat, külföldről tértek haza. Él még az a blog? Azt hiszem elvesztettem, amikor sokakat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Erre gondolsz Anikó? http://esztermalnaskertje.blogspot.sk/

   Törlés
  2. Igen, megnéztem, köszönöm.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…