Ugrás a fő tartalomra

Ezek a reggelek

mint például a mai is az enyémek voltak. Olyan "őszillatú" volt mindegyik. És párás, vizes volt a fű és nem volt meleg már korán reggel, hanem friss, üde és harsogó levegő. Vagy valami ilyesmi. Jó volt így elindulni minden nap az ember nem lett már akkor kitikkadva, amíg azt a tíz perces utat megtette a munkahelyéig. És lehet aludni ismét. Most már jó volt bent a házban és takaró is kellett. Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy a gyerek is tapogatózik az ágyában, hogy magára húzza. 
Ma már meleget mondanak megint, 37-38 fok. Mindegy, végül is még nyár van legyen így. Ma dolgozom utoljára, holnaptól már szabadság. :) Péntek mozi, éttermezés. Hétvégén munka, leginkább vasárnap. Sikerült megszerveznem, hogy összerendezzék nekem a leszállított fát az én feladatom csak az ebéd főzése - gondoltam egy jó nagy adag babgulyás sok sok hússal, ez kell a férfiaknak - reggeli pálinka és napközbeni jéghideg sör betárazva. Mondjuk aki jön nem nagyivó, de mindegy "így szokás". Ne érjen meglepetés.  Aztán végre rend lesz ismét. 
Reggel korán jöttem bevásároltam, mert amikor szabadságon vagyok nem járok boltba.  A gyerek mára bolognait rendelt, így délután azt főzök majd két napra. 
Tegnap végre összekaptam magam, csak azért sem hagytam, hogy úrrá legyen rajtam a megmagyarázhatatlan fáradtság. (nem igaz, hogy nincs valami bajom, most már idegesít ez a délutánra gyenge leszek érzés. vajon mitől van??) Hatkor mentem ki a kertbe, előtte még rendbe vágtam a lakást, mostam egy adagot. Aztán kimentem és lenyírtam a füvet, bár nem volt még túlságosan nagy, de esőt mondtak hét vége fele (vasárnapra nem és remélem így is marad a fa elrakása miatt) akkor meg gyorsan megnőne. Aztán fogtam a metszőollót és az egyik megmaradt fügebokorról levagdostam az alsó ágakat és hát olyan pofás fát varázsoltam belőle, hogy magam is csodálkoztam a végén. Ezerszer jobban néz ki így, mint előtte. Kár, hogy nem csináltam előtte utána képet, megérte volna. Pár elhervadt virágot is levágtam, kiszedtem egy csomó gazat innen onnan és azon kaptam magam, hogy már fél kilenc és majdnem sötét van. Az idő is jelzi, hogy menthetetlenül közeledünk a nyár végéhez, később van már világos és napról napra korábban sötétedik. A lényeg a lényeg, hogy nem túl sok minden maradt amit meg kell még csinálnom, most leginkább már csak a szépítgetések vannak vissza. :) Ma folytatom, hogy szabadság alatt ne csak a munkára kelljen koncentrálnom. Amúgy nincs semmi, békések a napok. Hát így.Megjegyzések

 1. Jaaaaj, annyira minden az, mint amit én is csinálok, vagy ahogy én is vagyok/érzem! :) Nagyon várom a holnapi szabikezdést, "otthonlevést", az otthoni munkákkal együtt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látod ha itt lennél a szomszédban még jót pletyizhetnénk is erről :)

   Törlés
  2. Nálunk is sok az egyezés. Most pl a bolognai. Én tegnap készítettem a gyerekeknek, nekünk pedig cukkinibe töltve, növényi sajttal besütöttem. Ez volt ma az ebédem.

   Törlés
 2. Tami, egy kérdés. Volt egy blog, ismerőseid írták, akkor építettek házat, külföldről tértek haza. Él még az a blog? Azt hiszem elvesztettem, amikor sokakat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Erre gondolsz Anikó? http://esztermalnaskertje.blogspot.sk/

   Törlés
  2. Igen, megnéztem, köszönöm.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…