Ugrás a fő tartalomra

Hihetetlen, hogy mennyire

átforrósodott minden. Szinte bármihez ér az ember minden meleg. Lassan már a hűtőben is az van. Egy haszna van, legalább is nekem, hogy szinte alig eszem viszont napi 3-4 liter vizet, jeges teát, limonádét vegyesen simán megiszom. Érzem, hogy nem is olyan száraz a bőröm, mint szokott úgy hogy nagyon jó lenne megtartani ezt a szokást most már mindig. Enni szinte semmit sem eszem vagy ha igen, akkor valami nagyon könnyűt vagy gyümölcsöt, vagy hideget, túrót, sajtot, tejfölt, zöldségeket. Mióta elment a gyerek én nem is főztem csak tegnap csináltam vacsira gyorsan egy leveles tésztás zöldségekkel megpakolt valamit. Ilyet:

Ez egy Tante Fanny leveles tészta. Az alapja egy ricottás, fokhagymás tejföl, arra szórtam rá pici bacont, karikára vágott újhagymát, félbe vágott apró paradicsomot és megszórtam jó sok fetával. Az egész a sütéssel együtt nem tartott többet 30 percnél. És persze nagyon finom volt. Egyszerű, de nagyon szuper kaja. Tartalékban még van a hűtőben egy csomag leveles tésztám, előrelátó voltam és kettőt vettem. :)
Aztán meg tegnap még este fél nyolc körül erőt vettem magamon és nem csak kint az utcán, hanem bent a ház melletti, a telek első részében is lenyírtam a füvet. Ott még nem volt nagy, de örülök, hogy megtettem, mert így erre a meleg miatt jó pár napig már nem kell gondolnom. A tóba minden nap friss vizet engedek, annyi el is párolog, hogy tudjak mert félek, hogy a halak is megsínylik a hőséget, hiába van vízforgató és vízszűrő benne. A tavat most már biztos, hogy kibővítjük már meg is van az elképzelés, hogyan fogjuk. Először azt mondtam, hogy elég ekkora is de komolyan mondom mostanra nekem akkora öröm, hogy kiülhetek mellé és hallgathatom a vízcsobogást és olyan jó nézni a halakat és minden nap más és más arcát mutatja, hogy teljesen megnyugszom mellette. Bánom, hogy nem hallgattam a férjemre és nem lett nagyobb már az elején. Olyan szépen beállt a víz, nőnek a növények, nem algásodik picit sem - olvasom fészbukos csoportokban, hogy elég sokan kínlódnak a fonal algákkal, nekünk szép tiszta a vizünk - szóval kár, hogy nem lett nagyobb, mert most a bővítés macerásabb lesz. Na mindegy, csak előre nézünk. 
Ma lesz állítólag a hét legmelegebb napja :/ Érzem. Ezekben a napokban nem sok mindent csináltunk itt bent a munkahelyen, egyszerűen képtelenség rendesen koncentrálni , klíma nincs. 
Nagyon gondolkodom, hogy a jövő héten két napot kiveszek és ráfekszem az otthoni dolgokra. Aztán egy hetet jövök és utána már csak szeptemberben.  
Ma meg már jön a gyerek is haza, tegnap beszéltem vele, még maradna a Balcsin. Jól elvolt, rengeteget fürödtek, finomakat evett, volt séta, meg hamburgerezés, tollasozás mindennap valami. De a legtöbbet persze a vízben voltak. Hamar elment az idő, észre sem vettem, hogy egyedül vagyok már jön is. Este már ott fog szuszogni a szobájában.
Tegnap este ruhakupacon aludtam. Na jó nem rajta, mert eltoltam az ágy végébe. Elkezdtem kirámolni a szekrényemet, hogy ha már délután nem megyek ki a hőség miatt, akkor kipakolom, áttörlöm a polcokat, válogatok, vettem új illatosított moly elleni kis zsákokat, szóval hogy pik pak megcsinálom, mert bár írtam párszor, hogy tervben van nem jutottam el odáig. Hát tegnap sem. Már a kipakolásnál úgy leizzadtam - pedig már nincs is sok cuccunk - hogy elegem lett és inkább kimentem a medencébe és aztán rá se néztem csak este jutott eszembe. Úgy hogy ma nyugiban befogom fejezni és ha a fene fenét eszik is nem fogom elhagyni magam a meleg miatt. Ja, és nem fogok megint visszarakni csak azért egy két dolgot, mert "háthajóleszjövőre". Közben majd zenét hallgatok, énekelünk a gyerekkel -ezt sokszor tesszük - csinálok egy rahedli jeges teát van otthon citrom, jégkocka és fütyülünk a világra. 
Most pedig foglalok jegyet moziba, mert hétvége egyik napjára ez a terv.


Megjegyzések

  1. Hát, nálam elmaradtak a szekrény-kipakolások, de ebben a hőségben nem is baj. :-( Majd nyár végén, vagy ősszel...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…