Ugrás a fő tartalomra

Ma olyan jó kis

nyugis nap van. Semmi feszültség csak úgy vagyunk. Az éjjel nem sokat aludtam, valakinek a kutyája már megint mászkált a faluban, persze ilyenkor a miénk is ugat ezerrel, úgy hogy kétszer is kimentem beparancsolni a házába. Éjjel kettőkor, aztán nem tudtam visszaaludni ezért tévéztem vagy háromig, aztán meg negyed hatkor is felkeltem. Végül nyolc körül ébredtem végleg, Kiskorú még aludt. Kávéztam, olvastam, jó volt a csend. Késői reggeli, majdnem ebéd volt már amikor rókagombás, újhagymás omlettet csináltam, mert egyikünk sem volt éhes reggel. Finom lett. Aztán gyors porszívózás, átnéztem a konyhában a spájznak használt nagy szekrényemet, ismét megállapítottam, hogy van miből válogatni. Szerencsére nem találtam semmi kidobandót, szóval javulok. A fagyasztóból is sorban fogynak el a dolgok, ez leginkább a szabadságnak köszönhető, mert azt esszük, amit előszedek. Találtam két doboz mascarponét, ami pár nap múlva lejárt volna, volt itthon babapiskóta, két árva két hetes citrom, de szerencsére semmi bajuk nem volt, úgy hogy gyorsan összedobtam egy citromos álom nevezetű sütit kicsit átvariálva, mert én tejszín helyett a mascarponékat használtam el hozzá és cukor helyett xilittel csináltam. EZ pl. egy eredeti, jól bevált ezt variáltam át. Bent csücsül a hűtőben, estére talán már jó is lesz.
A gyerek könyveit bekötöttük, már bent vannak a szekrényében. A tavalyit még nem raktuk el, majd kiderül mit fognak még év elején használni. A tolltartóban vannak a ceruzák, tollak, radír, minden ami kell majd. Haladunk. :)
Még átakarom nézni a ruháinkat, talán kicserélem a nyári ruhákat az ősziekkel, ez csak annyi, hogy az alsó polcról eggyel feljebb kerülnek a dolgok, a fentiek meg lejjebb. Nem nagy dolog. Este pedig átnézem a papírokat és az "irodám". Az irodám egy jegyzetfüzet, abban van minden fontos telefonszám, jelszók ehhez ahhoz, a havi költségvetésem, mire mennyit költöttem, kipipálva az átutalt számlák és minden, amit meg kell tennem. Ma pl. bejelentettem a gyereket számítógépes talpvizsgálatra, jövő héten hétfőre kaptunk időpontot. Észrevettem, hogy befelé dől a lába, bokasüllyedés, hiába volt a cipőiben betét és hiába volt a sok mezítláb mászkálás sajnos így alakult. Állítólag a lúdtalp is már népbetegség, egyre több embernél fordul elő. Ezt elszúrtam sajnos, előbb kellett volna, lett volna rá bőven idő nem is értem, sosem szoktam ezeket elodázni. :( Sajnos mindjárt az első nap hiányozni fog az utolsó óráról, de talán akkor még nem is lesz rendes tanítás. Mindegy, ez van már nem tudok rajta segíteni, remélem használni fog a saját, személyre szabott betét majd.
Holnap még egy utolsót elmegyünk valamerre, szerintem csavargunk egyet Pécsen, nézelődünk, kiülünk valahova fagyizni, kávézni, ebédelni, talán még elmegyünk egy utolsó mozira is. Csütörtökre bejelentkeztünk fodrászhoz, végre az is le lesz tudva. Pénteken meg sajnos már évnyitó. :( Mondjuk nagy reményekkel indulok neki az utolsó évnek, remélem összeszedi magát a gyerek és tényleg beleadja amit tud csak annyit kértem, hogy figyeljen oda órára, mert tudom, hogy olyan a feje, ha rendesen odafigyel akkor kevesebbet kell itthon tanulni. Az plusz pont, hogy az osztály egyik legjobb tanulója mellé - aki ráadásul még az egyik legjobb haver is - szeretne ülni és ezt már skypeon le is zsírozta, úgy hogy remélem oda is ülhet és akkor jobban is figyel majd, mert ő nem az a gyerek, aki végig cseverészi az órát. Így legyen.
Közben sült krumplit csinálok vacsorára a gyereknek, rántott hallal. Ezt nagyon szereti és hal nálunk elég sokszor van. Tulajdonképpen nem finnyás, nagyjából mindent szeret, nem válogatós. Még a spenótért is oda van, úgy hogy hálisten azt is bátran csinálhatok neki, jó sok fokhagymával, amit szintén nagyon szeret. :)
Jó lenne, ha most bennem is megmaradna ez a nyugi, ami ma volt. 

Közben pedig sms-t is kaptam, hogy megérkezett a megrendelt könyvem, ez. (ha tudtam volna, hogy itthon leszek, akkor ide kérem nem pick pack pontra, de sebaj)

"Amióta csak 1952-ben, alig huszonöt esztendősen elfoglalta a trónt, II. Erzsébet királynő példátlan közfigyelem tárgya, de a csillogás és a szóbeszéd ködén át vajon mennyire alkothatunk pontos képet a világ leghíresebb uralkodójáról? A neves életrajzíró, Sally Bedell Smith számtalan interjúra és korábban sosem idézett dokumentumra támaszkodik, amikor egy ritka pillanatra félrelebbenti a fátylat, hogy megismertessen annak a királynőnek nyilvános és magánéletével, aki páratlan tekintéllyel, tapintattal és eleganciával vezette át hazáját és a Nemzetközösséget az elmúlt hatvan év minden háborúján és zűrzavarán. A minden részletében hiteles, mégis olvasmányos, szórakoztató Erzsébet, a királynő közelkép egy olyan asszonyról, akit eddig csak távolról, a tévé képernyőjéről ismerhettünk - egy kivételes személyiségről, aki eleven humorérzékkel és mérhetetlen józansággal végzi kötelességét, bármit rójon is rá a munkája és a családja."  (kép és leírás: libri)

Régóta szerettem volna már megvenni ezt a könyvet, de a közel ötezer forintos ára mindig visszatartott, pedig odavagyok a királyi családról szóló dolgokért. Aztán a Régikönyek webáruházban találtam a feléért egyet, így gyorsan lecsaptam rá. Szeretem azt az oldalt, mert belehet állítani rajta, hogy mit keres az ember vagy milyen témában és értesítést küldenek, ha éppen akad egy olyan, amit megszeretne vásárolni. Ráadásul töredék áron. A királynőről szóló sorozatnak pedig alig várom már a folytatását, nagyon nagyon jól felépített film. Állítólag még Erzsébet is rajong érte, mert nagyszerű színészek játszanak benne és tényleg nagyon élethű az egész. Azt hiszem, ha nem így lenne, talán nem is készíthették volna el. Ti láttátok már? Ha nem, nagyon ajánlom. 

Itt is fent van:  http://sorozatkatalogus.cc/the-crown/

De itt is: http://mozicsillag.cc/sorozat/the-crown-2016-online/1-evad

Sőt, ha a google keresőjébe beírjátok a címét akkor további oldalakat is találhattok, ami nektek szimpatikus. A sorozat címe, The Crown
Megjegyzések

 1. Hány helyen nézel sorozatot?:) de most komolyan... nem is hallottam egyikről másikról... (jaj, tudatlan vagyok) melyiket szereted jobban?
  Azt hiszem, jól tetted, hogy itt a nyáriszünet végére kértél szabit.... jó olvasni, hogy együttvagytok, meg hogy még mentek ide-oda... most gondolkodom, hogy ebben a két napban még valamerre mi is elmenjünk-e, vagy hogy legyen,mármint egy közös vásárlás, vagy mozi, semmi különös, ilyenek... amit Te is írtál.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy helyen a sorozatbaráton, ott van rajta. Mivel ritkán alszom jó, ezért van időm éjjel :D :D :D

   Törlés
 2. Én is egész héten szabizom, bár nálunk (Szlovákia) két államünnep is van a héten, így csak három nap szabim bánta. A sorozatokkal engem is mindig meglepsz. Se neten, sem a tévében nem nézek egyet sem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát a fél éjszakát fent töltöm időnként, valamivel hol könyvvel, hol sorozattal el kell tölteni. TV-t nem is tudom mikor kapcsoltam be utoljára talán mikor a férjem is itthon volt, ő szokott rajta természetfilmeket meg dokumentum filmeket nézni. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…