Ugrás a fő tartalomra

Ma olyan jó kis

nyugis nap van. Semmi feszültség csak úgy vagyunk. Az éjjel nem sokat aludtam, valakinek a kutyája már megint mászkált a faluban, persze ilyenkor a miénk is ugat ezerrel, úgy hogy kétszer is kimentem beparancsolni a házába. Éjjel kettőkor, aztán nem tudtam visszaaludni ezért tévéztem vagy háromig, aztán meg negyed hatkor is felkeltem. Végül nyolc körül ébredtem végleg, Kiskorú még aludt. Kávéztam, olvastam, jó volt a csend. Késői reggeli, majdnem ebéd volt már amikor rókagombás, újhagymás omlettet csináltam, mert egyikünk sem volt éhes reggel. Finom lett. Aztán gyors porszívózás, átnéztem a konyhában a spájznak használt nagy szekrényemet, ismét megállapítottam, hogy van miből válogatni. Szerencsére nem találtam semmi kidobandót, szóval javulok. A fagyasztóból is sorban fogynak el a dolgok, ez leginkább a szabadságnak köszönhető, mert azt esszük, amit előszedek. Találtam két doboz mascarponét, ami pár nap múlva lejárt volna, volt itthon babapiskóta, két árva két hetes citrom, de szerencsére semmi bajuk nem volt, úgy hogy gyorsan összedobtam egy citromos álom nevezetű sütit kicsit átvariálva, mert én tejszín helyett a mascarponékat használtam el hozzá és cukor helyett xilittel csináltam. EZ pl. egy eredeti, jól bevált ezt variáltam át. Bent csücsül a hűtőben, estére talán már jó is lesz.
A gyerek könyveit bekötöttük, már bent vannak a szekrényében. A tavalyit még nem raktuk el, majd kiderül mit fognak még év elején használni. A tolltartóban vannak a ceruzák, tollak, radír, minden ami kell majd. Haladunk. :)
Még átakarom nézni a ruháinkat, talán kicserélem a nyári ruhákat az ősziekkel, ez csak annyi, hogy az alsó polcról eggyel feljebb kerülnek a dolgok, a fentiek meg lejjebb. Nem nagy dolog. Este pedig átnézem a papírokat és az "irodám". Az irodám egy jegyzetfüzet, abban van minden fontos telefonszám, jelszók ehhez ahhoz, a havi költségvetésem, mire mennyit költöttem, kipipálva az átutalt számlák és minden, amit meg kell tennem. Ma pl. bejelentettem a gyereket számítógépes talpvizsgálatra, jövő héten hétfőre kaptunk időpontot. Észrevettem, hogy befelé dől a lába, bokasüllyedés, hiába volt a cipőiben betét és hiába volt a sok mezítláb mászkálás sajnos így alakult. Állítólag a lúdtalp is már népbetegség, egyre több embernél fordul elő. Ezt elszúrtam sajnos, előbb kellett volna, lett volna rá bőven idő nem is értem, sosem szoktam ezeket elodázni. :( Sajnos mindjárt az első nap hiányozni fog az utolsó óráról, de talán akkor még nem is lesz rendes tanítás. Mindegy, ez van már nem tudok rajta segíteni, remélem használni fog a saját, személyre szabott betét majd.
Holnap még egy utolsót elmegyünk valamerre, szerintem csavargunk egyet Pécsen, nézelődünk, kiülünk valahova fagyizni, kávézni, ebédelni, talán még elmegyünk egy utolsó mozira is. Csütörtökre bejelentkeztünk fodrászhoz, végre az is le lesz tudva. Pénteken meg sajnos már évnyitó. :( Mondjuk nagy reményekkel indulok neki az utolsó évnek, remélem összeszedi magát a gyerek és tényleg beleadja amit tud csak annyit kértem, hogy figyeljen oda órára, mert tudom, hogy olyan a feje, ha rendesen odafigyel akkor kevesebbet kell itthon tanulni. Az plusz pont, hogy az osztály egyik legjobb tanulója mellé - aki ráadásul még az egyik legjobb haver is - szeretne ülni és ezt már skypeon le is zsírozta, úgy hogy remélem oda is ülhet és akkor jobban is figyel majd, mert ő nem az a gyerek, aki végig cseverészi az órát. Így legyen.
Közben sült krumplit csinálok vacsorára a gyereknek, rántott hallal. Ezt nagyon szereti és hal nálunk elég sokszor van. Tulajdonképpen nem finnyás, nagyjából mindent szeret, nem válogatós. Még a spenótért is oda van, úgy hogy hálisten azt is bátran csinálhatok neki, jó sok fokhagymával, amit szintén nagyon szeret. :)
Jó lenne, ha most bennem is megmaradna ez a nyugi, ami ma volt. 

Közben pedig sms-t is kaptam, hogy megérkezett a megrendelt könyvem, ez. (ha tudtam volna, hogy itthon leszek, akkor ide kérem nem pick pack pontra, de sebaj)

"Amióta csak 1952-ben, alig huszonöt esztendősen elfoglalta a trónt, II. Erzsébet királynő példátlan közfigyelem tárgya, de a csillogás és a szóbeszéd ködén át vajon mennyire alkothatunk pontos képet a világ leghíresebb uralkodójáról? A neves életrajzíró, Sally Bedell Smith számtalan interjúra és korábban sosem idézett dokumentumra támaszkodik, amikor egy ritka pillanatra félrelebbenti a fátylat, hogy megismertessen annak a királynőnek nyilvános és magánéletével, aki páratlan tekintéllyel, tapintattal és eleganciával vezette át hazáját és a Nemzetközösséget az elmúlt hatvan év minden háborúján és zűrzavarán. A minden részletében hiteles, mégis olvasmányos, szórakoztató Erzsébet, a királynő közelkép egy olyan asszonyról, akit eddig csak távolról, a tévé képernyőjéről ismerhettünk - egy kivételes személyiségről, aki eleven humorérzékkel és mérhetetlen józansággal végzi kötelességét, bármit rójon is rá a munkája és a családja."  (kép és leírás: libri)

Régóta szerettem volna már megvenni ezt a könyvet, de a közel ötezer forintos ára mindig visszatartott, pedig odavagyok a királyi családról szóló dolgokért. Aztán a Régikönyek webáruházban találtam a feléért egyet, így gyorsan lecsaptam rá. Szeretem azt az oldalt, mert belehet állítani rajta, hogy mit keres az ember vagy milyen témában és értesítést küldenek, ha éppen akad egy olyan, amit megszeretne vásárolni. Ráadásul töredék áron. A királynőről szóló sorozatnak pedig alig várom már a folytatását, nagyon nagyon jól felépített film. Állítólag még Erzsébet is rajong érte, mert nagyszerű színészek játszanak benne és tényleg nagyon élethű az egész. Azt hiszem, ha nem így lenne, talán nem is készíthették volna el. Ti láttátok már? Ha nem, nagyon ajánlom. 

Itt is fent van:  http://sorozatkatalogus.cc/the-crown/

De itt is: http://mozicsillag.cc/sorozat/the-crown-2016-online/1-evad

Sőt, ha a google keresőjébe beírjátok a címét akkor további oldalakat is találhattok, ami nektek szimpatikus. A sorozat címe, The Crown
Megjegyzések

 1. Hány helyen nézel sorozatot?:) de most komolyan... nem is hallottam egyikről másikról... (jaj, tudatlan vagyok) melyiket szereted jobban?
  Azt hiszem, jól tetted, hogy itt a nyáriszünet végére kértél szabit.... jó olvasni, hogy együttvagytok, meg hogy még mentek ide-oda... most gondolkodom, hogy ebben a két napban még valamerre mi is elmenjünk-e, vagy hogy legyen,mármint egy közös vásárlás, vagy mozi, semmi különös, ilyenek... amit Te is írtál.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy helyen a sorozatbaráton, ott van rajta. Mivel ritkán alszom jó, ezért van időm éjjel :D :D :D

   Törlés
 2. Én is egész héten szabizom, bár nálunk (Szlovákia) két államünnep is van a héten, így csak három nap szabim bánta. A sorozatokkal engem is mindig meglepsz. Se neten, sem a tévében nem nézek egyet sem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát a fél éjszakát fent töltöm időnként, valamivel hol könyvvel, hol sorozattal el kell tölteni. TV-t nem is tudom mikor kapcsoltam be utoljára talán mikor a férjem is itthon volt, ő szokott rajta természetfilmeket meg dokumentum filmeket nézni. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …