Ugrás a fő tartalomra

Ma olyan jó kis

nyugis nap van. Semmi feszültség csak úgy vagyunk. Az éjjel nem sokat aludtam, valakinek a kutyája már megint mászkált a faluban, persze ilyenkor a miénk is ugat ezerrel, úgy hogy kétszer is kimentem beparancsolni a házába. Éjjel kettőkor, aztán nem tudtam visszaaludni ezért tévéztem vagy háromig, aztán meg negyed hatkor is felkeltem. Végül nyolc körül ébredtem végleg, Kiskorú még aludt. Kávéztam, olvastam, jó volt a csend. Késői reggeli, majdnem ebéd volt már amikor rókagombás, újhagymás omlettet csináltam, mert egyikünk sem volt éhes reggel. Finom lett. Aztán gyors porszívózás, átnéztem a konyhában a spájznak használt nagy szekrényemet, ismét megállapítottam, hogy van miből válogatni. Szerencsére nem találtam semmi kidobandót, szóval javulok. A fagyasztóból is sorban fogynak el a dolgok, ez leginkább a szabadságnak köszönhető, mert azt esszük, amit előszedek. Találtam két doboz mascarponét, ami pár nap múlva lejárt volna, volt itthon babapiskóta, két árva két hetes citrom, de szerencsére semmi bajuk nem volt, úgy hogy gyorsan összedobtam egy citromos álom nevezetű sütit kicsit átvariálva, mert én tejszín helyett a mascarponékat használtam el hozzá és cukor helyett xilittel csináltam. EZ pl. egy eredeti, jól bevált ezt variáltam át. Bent csücsül a hűtőben, estére talán már jó is lesz.
A gyerek könyveit bekötöttük, már bent vannak a szekrényében. A tavalyit még nem raktuk el, majd kiderül mit fognak még év elején használni. A tolltartóban vannak a ceruzák, tollak, radír, minden ami kell majd. Haladunk. :)
Még átakarom nézni a ruháinkat, talán kicserélem a nyári ruhákat az ősziekkel, ez csak annyi, hogy az alsó polcról eggyel feljebb kerülnek a dolgok, a fentiek meg lejjebb. Nem nagy dolog. Este pedig átnézem a papírokat és az "irodám". Az irodám egy jegyzetfüzet, abban van minden fontos telefonszám, jelszók ehhez ahhoz, a havi költségvetésem, mire mennyit költöttem, kipipálva az átutalt számlák és minden, amit meg kell tennem. Ma pl. bejelentettem a gyereket számítógépes talpvizsgálatra, jövő héten hétfőre kaptunk időpontot. Észrevettem, hogy befelé dől a lába, bokasüllyedés, hiába volt a cipőiben betét és hiába volt a sok mezítláb mászkálás sajnos így alakult. Állítólag a lúdtalp is már népbetegség, egyre több embernél fordul elő. Ezt elszúrtam sajnos, előbb kellett volna, lett volna rá bőven idő nem is értem, sosem szoktam ezeket elodázni. :( Sajnos mindjárt az első nap hiányozni fog az utolsó óráról, de talán akkor még nem is lesz rendes tanítás. Mindegy, ez van már nem tudok rajta segíteni, remélem használni fog a saját, személyre szabott betét majd.
Holnap még egy utolsót elmegyünk valamerre, szerintem csavargunk egyet Pécsen, nézelődünk, kiülünk valahova fagyizni, kávézni, ebédelni, talán még elmegyünk egy utolsó mozira is. Csütörtökre bejelentkeztünk fodrászhoz, végre az is le lesz tudva. Pénteken meg sajnos már évnyitó. :( Mondjuk nagy reményekkel indulok neki az utolsó évnek, remélem összeszedi magát a gyerek és tényleg beleadja amit tud csak annyit kértem, hogy figyeljen oda órára, mert tudom, hogy olyan a feje, ha rendesen odafigyel akkor kevesebbet kell itthon tanulni. Az plusz pont, hogy az osztály egyik legjobb tanulója mellé - aki ráadásul még az egyik legjobb haver is - szeretne ülni és ezt már skypeon le is zsírozta, úgy hogy remélem oda is ülhet és akkor jobban is figyel majd, mert ő nem az a gyerek, aki végig cseverészi az órát. Így legyen.
Közben sült krumplit csinálok vacsorára a gyereknek, rántott hallal. Ezt nagyon szereti és hal nálunk elég sokszor van. Tulajdonképpen nem finnyás, nagyjából mindent szeret, nem válogatós. Még a spenótért is oda van, úgy hogy hálisten azt is bátran csinálhatok neki, jó sok fokhagymával, amit szintén nagyon szeret. :)
Jó lenne, ha most bennem is megmaradna ez a nyugi, ami ma volt. 

Közben pedig sms-t is kaptam, hogy megérkezett a megrendelt könyvem, ez. (ha tudtam volna, hogy itthon leszek, akkor ide kérem nem pick pack pontra, de sebaj)

"Amióta csak 1952-ben, alig huszonöt esztendősen elfoglalta a trónt, II. Erzsébet királynő példátlan közfigyelem tárgya, de a csillogás és a szóbeszéd ködén át vajon mennyire alkothatunk pontos képet a világ leghíresebb uralkodójáról? A neves életrajzíró, Sally Bedell Smith számtalan interjúra és korábban sosem idézett dokumentumra támaszkodik, amikor egy ritka pillanatra félrelebbenti a fátylat, hogy megismertessen annak a királynőnek nyilvános és magánéletével, aki páratlan tekintéllyel, tapintattal és eleganciával vezette át hazáját és a Nemzetközösséget az elmúlt hatvan év minden háborúján és zűrzavarán. A minden részletében hiteles, mégis olvasmányos, szórakoztató Erzsébet, a királynő közelkép egy olyan asszonyról, akit eddig csak távolról, a tévé képernyőjéről ismerhettünk - egy kivételes személyiségről, aki eleven humorérzékkel és mérhetetlen józansággal végzi kötelességét, bármit rójon is rá a munkája és a családja."  (kép és leírás: libri)

Régóta szerettem volna már megvenni ezt a könyvet, de a közel ötezer forintos ára mindig visszatartott, pedig odavagyok a királyi családról szóló dolgokért. Aztán a Régikönyek webáruházban találtam a feléért egyet, így gyorsan lecsaptam rá. Szeretem azt az oldalt, mert belehet állítani rajta, hogy mit keres az ember vagy milyen témában és értesítést küldenek, ha éppen akad egy olyan, amit megszeretne vásárolni. Ráadásul töredék áron. A királynőről szóló sorozatnak pedig alig várom már a folytatását, nagyon nagyon jól felépített film. Állítólag még Erzsébet is rajong érte, mert nagyszerű színészek játszanak benne és tényleg nagyon élethű az egész. Azt hiszem, ha nem így lenne, talán nem is készíthették volna el. Ti láttátok már? Ha nem, nagyon ajánlom. 

Itt is fent van:  http://sorozatkatalogus.cc/the-crown/

De itt is: http://mozicsillag.cc/sorozat/the-crown-2016-online/1-evad

Sőt, ha a google keresőjébe beírjátok a címét akkor további oldalakat is találhattok, ami nektek szimpatikus. A sorozat címe, The Crown
Megjegyzések

 1. Hány helyen nézel sorozatot?:) de most komolyan... nem is hallottam egyikről másikról... (jaj, tudatlan vagyok) melyiket szereted jobban?
  Azt hiszem, jól tetted, hogy itt a nyáriszünet végére kértél szabit.... jó olvasni, hogy együttvagytok, meg hogy még mentek ide-oda... most gondolkodom, hogy ebben a két napban még valamerre mi is elmenjünk-e, vagy hogy legyen,mármint egy közös vásárlás, vagy mozi, semmi különös, ilyenek... amit Te is írtál.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy helyen a sorozatbaráton, ott van rajta. Mivel ritkán alszom jó, ezért van időm éjjel :D :D :D

   Törlés
 2. Én is egész héten szabizom, bár nálunk (Szlovákia) két államünnep is van a héten, így csak három nap szabim bánta. A sorozatokkal engem is mindig meglepsz. Se neten, sem a tévében nem nézek egyet sem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát a fél éjszakát fent töltöm időnként, valamivel hol könyvvel, hol sorozattal el kell tölteni. TV-t nem is tudom mikor kapcsoltam be utoljára talán mikor a férjem is itthon volt, ő szokott rajta természetfilmeket meg dokumentum filmeket nézni. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…