Mit csinál az ember

lánya, ha a melegtől nem tud aludni és még a feje is fáj már tegnap óta? Fél hatkor kel és próbál életben maradni. Mostanra már nem használ nálunk sem az, hogy nappal az ablakokat becsukjuk és még a sötétítő függönyt is behúzzuk, mert úgy nincs olyan meleg. A francokat nincs, mindenhova bekúszott, nem lehet megmaradni sehol. És hiába nyitunk ki éjjelre ismét mindent, sehol egy kis szellő ami kereszthuzatot csinálna, áll a levegő. Szerintem ez már mindenkinek sok, még azoknak is akik annyira várták a nyarat, én is, nekem is. Harminc fok felett nekem már kínszenvedés, most meg pláne. A fejem sokszor fáj, a mozgás nehezebben megy, bármit csinálok akár itt bent, akár kint két perc sem kell ahhoz, hogy szakadjon rólam a víz, de ami a legrosszabb, hogy egyszerűen az ember képtelen kipihenni magát rendesen, mert nem tud aludni, így csak zombiként működik másnap mindenhol. Az utakon, ahol sokkal körültekintőbben vezetek, ha lehet egyáltalán fokozni, mert nem magam miatt félek, hanem másik hülyeségeitől, amit elkövetnek, hogy nem tudnak koncentrálni, láttam pár ilyet a napokban. Zombiként dolgozom a munkahelyemen, képtelen vagyok hosszabb ideig koncentrálni bármire is, nincs nálunk légkondi, megrekedt a levegő az irodában, szóval nem sok mindent csinálunk inkább próbáljuk túlélni. Ami rossz, hogy itthon rengeteg lenne kint a munka és nagy sakkozásokkal lehet elérni, hogy úrrá legyek a káoszon. Tegnap végre eljutottam a kutyával a kutyakozmetikushoz. Még jó, hogy korán reggel mentünk, mert megúsztuk a nagy meleget, fél tízre már itthon is voltunk. Este hatig ki sem dugtuk az orrunkat, még a kutya is csak aludt az előszobában és velünk jött ki. Aztán próbáltunk életet lehelni magunkba a gyerekkel, első körben a tóba engedtünk friss vizet, mert annyira meleg lett a víz, hogy minden nap azon izgulok ne főjenek meg a halak benne. Bár van mély rész is, ahol a telet majd átvészelik, de muszáj hűteni még így is. Aztán virágokat öntöztünk, bőven, sokat adtunk nekik nem is tudom hányszor fordultunk esővízért a tartályhoz. Ami szerencsére a múltkori megváltó esőtől tele lett, 1000 literes a tartály. Viszont ebben a melegben legalább 20-30 kanna vizet mindenhova szétlocsolni elég nagy kihívás. 
Ha már így felkeltem korán reggel akkor hatkor már kimegyek és kicsit rendet is rakok. Meglepő, de elég kellemes kint a levegő és még a szél is fújdogál egy kicsit. Újra megöntözöm a muskátlikat, leszedem az elszáradt virágokat és leveleket. Az egyik ládában lévő úgy tűnik nem bírja tovább, feladja. Alig van rajta zöld levél, felkopaszodott a nagy melegben, hiába vágtam vissza tavasszal és öntözöm szerintem az idő betett neki. Azért még próbálkozom a szinte lehetetlennel, feltöltöm a cserepet virágfölddel, öntözöm, átrakom kicsit árnyékosabb helyre, hátha. Lepakolom az összeset az ablakpárkányokról és a párkányt is megtisztítom a virágszirmoktól, pókhálóktól, pókoktól, majd mindent visszahelyezek, eligazgatom őket.  Felsöpröm a járdát, tele van lehullott virágszirommal, ezt mindig elodázom a fene akar a forró betonon ácsorogni és seperni, de most jó. Az ablakok felett leszedem a pókhálókat, lábujjhegyre állva a seprűvel sikerül is, szép tiszta lett ott fent is minden kilógó gerenda. A kis tónál is öntözök, locsolom a kavicsokat minél később melegedjen át a part. Gazolok, az mindig van. Nem értem, eső egy csepp se a fű lassan kiszárad, de a gaz az nő rendületlenül. Egész jól haladok kint, közben bemászom a medencébe, ez annyira jó reggel még hűvös a víz. Már a medencét is nehéz karbantartani, előjönnek az alján a zöldes algák, azokat pici seprűvel egy helyre söpröm, majd amikor megnyugszik a víz leszűröm. Kitisztítom a vízforgató szűrőjét is, de kb. mint halottnak a csók ez a szűrő, amit a medencéhez adtak nem sokat ér, hetente háromszor is kimosom, de kicsi. Remélhetőleg jövőre már nem lesz ilyen gondunk, már folyamatban a nagyobb teljesítményű beszerzése. 
Most bejöttem, iszom egy jegeskávét, van vagy fél liter aztán megyek ismét ki, mert a talicska a reggeli akcióm során megint púposan lett a gazzal, szeméttel, lenyírt ágakkal - pedig tegnap már vittünk ki kettővel - viszem ki a hátsó kertbe, majd ősszel ha már lehet égetni nyoma sem lesz. De előtte még megnézem mit kell csinálni az elvirágzott kardvirággal, lelehet vágni zölden vagy meg kell várni, amíg teljesen elszárad? Remélem lelehet, mert elég ronda és keszekusza a zöld magas kóró.

Megjegyzések

  1. Fèlve írom csak, hogy nekem ma dèlutánig nyomokban sem volt semmi bajom, most meg, ahogy megjött a szèl, meg az eső, fáj a fejem, leszakadnak a lábaim. Az új lakásba egyèbkènt pont ezèrt vettünk lègkondit (kètkezi munkával spóroltuk meg az árát), mert itt a tetőtérben is lenne nèlküle 32 fok is. Csak a nappalit hűti, huszonhat fokra, a hálószobákban nálunk is meleg van, de èjszakara nyitva vannak az ablakok, mindenki tud így aludni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése