Ugrás a fő tartalomra

Nekem most pont

megfelelne ez az időjárás nyár végéig, sőt egész ősszel. Reggel jó hűvös van, még éppen nem kell felhúznom kardigánt, még elviselem a reggeleket egy rövid ujjúban is. Napközben pedig melegebb van, de nincs hőség. Azt mondják holnapig van ez, holnaptól - vagy csütörtöktől - ismét 38 fok lesz. Nem akarom.  Olyan jó a lakás is most, nincs fullasztó meleg. Tegnap estére azért megéreztem az időjárás változást rendesen, szédelegtem, fáradt voltam, álmos lettem úgy hogy kilenckor már ágyban voltam. Nem sok mindent csináltam csak főztem gyorsan egy kelkáposzta főzeléket, ezer éve ettünk, aztán kicsit kint voltam és utána csak lézengtem lefekvésig. 
Tegnap hoztak egy adag tűzifát, ezt már a következő télre, mert mindig előre kérünk és sajnos nem az akitől évek óta vesszük és ez aki itt volt, hát mit mondjak csak leöntötte a kocsiról, pedig meg van a helye és hiába kértem szart rá. A másik mindig szépen lerakta az előre odakészített raklapra. Nem tudom miért olyan nehéz megtenni egy negyed órával több munkát, főleg hogy tudja, egyedül vagyok nem fogom tudni megemelni és odacipelni a több mint egy méteres rönköket. Ma beszélnem kell egy kollégámmal, hogy hétvégén segítsen, mert nem maradhat így. 
Ez klassz:

 
Idén már tudtunk kivágni a sajátunkból is, kb. 4 méter meg is van, remélem jövőre is , aztán szépen folyamatosan mindig és csak kiegészítésként kell vennünk majd. Tervben van, hogy idén ősszel is folytatjuk az ültetést, jó befektetés, megtérül pár év alatt. 
Már csak ma és holnap megyek dolgozni, aztán pár nap pihenő.

Megjegyzések

 1. Tehát akkor, hogy jól értem-e: a kertetekbe ültettek fákat (milyeneket?) hogy aztán azt évek múlva tüzelőnek kivágjátok? ez tök okos, eszembe nem jutott volna.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akác van ültetve, eddig kb. 2000 db. Olyan 4-5 éve kezdtük el. A mellettünk lévő telket szeretnénk hozzá megvenni, az még kb. 3000nm, hogy oda telepítsünk még. Akár eladásra is. Jó üzlet, ráadásul már nekünk is van belőle télre való.

   Törlés
  2. De jó!!!! és jó ötlet nagyon. ügyesek vagytok!

   Törlés
  3. Köszi, átadom a férjemnek. ő ültetgette :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…