Ugrás a fő tartalomra

Számomra már elviselhetetlen

ez a meleg. Sajnálom ez van, tudom írtam már, én is unom magamat. De olyan jól elterveztem a napomat, korán kelek - nem sikerült fél nyolckor keltem, de legalább aludtam végig - kicsit kint teszek veszek, aztán bent csinálom amit kell ma ilyen lájtos dolgozgatós, szépítgetős napot tartok (tartottam volna) gondoltam én még tegnap. Ehelyett már fél nyolckor itt nagyon meleg volt, olyan égető nappal, azért egy jegeskávé után próbálkoztam mindennel, de basszus bármibe belefogok szinte azonnal dől rólam a víz érzem, hogy csorog végig a hátamon, a lábamon a talpamon és elmegy mindentől a kedvem. Ez jobban zavar, ez az állandó csatakosan vizes lét, mint a kinti meleg, mert az nem érdekelne, kizárom a lakásból, mert itt bent még mindig viszonylag elviselhető a meleg, de az, hogy ha ide bejövök akkor kb. fél óra míg elmúlik az izzadtság az már nem tetszik. És hiába mászom be a medencébe, meg állok a zuhany alá az is kb. olyan mint halálnak a csók. Összefoglalva: hisztis vagyok, na. 
Egyébként hideg paradicsomlével próbálom hűteni magam belsőleg, ez legalább finom és eltelít, mert enni amúgy sem igazán tudunk ebben a melegben, folyadék meg kell. Mondjuk az van most bőven nem panaszkodhat rám a szervezetem. 
Tegnapról maradt még milánói a gyereknek, én meg azt hiszem ezekkel a sűrű levekkel fogom magam vigasztalni. Csinálok majd barack, meggy smoothiet, aztán van még itthon áfonya és a kertben érik továbbra is a szeder azt is kipróbálom. Rengeteg lesz a fehér húsú champion, már kezdenek puhulni jó lesz egy lájtos ebéd után. Egy késő délutáni ebédre majd azt hiszem ismét azt a vékony leveles tésztát fogom csinálni, most csak simán megkenem fokhagymás tejföllel, vágok vékonyan rá zöldhagymát és paradicsomot, friss bazsalikom is akad a fűszeresben hozok be belőle és rászórok borsot, sót úgy sütöm meg. 
Amíg ezeket a sorokat pötyögöm addig pihenek, aztán próbálkozom valamit kezdeni magammal. Felmosom a konyhát és a nappalit mást nem igazán kell itt bent, viszont ismét ki kell mennem, mert megszáradtam a tegnap kimosott dolgok így jó lesz összeszedni őket és elrakni a helyükre. 
Ma nincs semmi különös, késő délután majd kimegyünk. Tegnap este fél nyolckor mentünk ki a gyerekkel, ő összeszedte a lehullott almákat, kigazolta a tó partját, ahol nagy meglepetésünkre már béka kuruttyolást is hallottunk! mi sem bizonyítja jobban azt, hogy a tó élővilága abszolút jól érzi magát a növények életre keltek, szaporodnak a halak is, sőt ebihalakat is felfedeztünk. Nem tudom elégszer csendben megdorgálni magam, hogy rábeszéltem a férjem egy kb. öt köbméretes tóra, igaza volt mikor nagyobbat akart csinálni. Áh mindegy már, számtalanszor eszembe jut, ha a partján ülünk, de most már ez van, majd tavasszal megnagyobbítjuk. Őszre marad a kocsibeálló és egy jó nagy tároló építése, ahova a kerti szerszámok, a kistraktor, a következő téli tűzifa kerülhet. A pergolának már kész az alapja, azt is belehet fejezni, ráadásul ha ilyen szép ősz lenne akkor még sokáig kint lehetnénk alatta. Hintaágyat, asztalt, székeket szeretnék bele, így a tóparton lehetne hétvégente reggelizni, ebédelni, vacsorázni. Ezt a három dolgot nagyon jó lenne megcsinálni, de főleg a kocsibeállót mert még egy telet nem szeretnék nélküle kihúzni. Na meg, ha ennyi minden kész lenne itt szemben a házzal, akkor már nem is kell ezen a részen annyi füvet nyírni, mert a szabad részre, ami már nem is lesz sok bokrokat, virágokat terveztem, így az első udvarban lényegesen kevesebb munkám lenne, legalább is ami a fűnyírást illeti.
Na, megyek megszáradtam, ideje újból neki állnom valaminek. :)  
A véletlenül kihajtott és elburjánzott dinnyésben meg egyre többet fedezek fel. Remélem augusztus végére be is érnek majd.
Megjegyzések

 1. Halálnak a csók... aranyos elgépelés;-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem elgépelés, itt nálunk mondják így.

   Törlés
 2. Itt meg pont nincs annyirs meleg, majdnen nem jöttünk strandolni. De estétől szar időt mondanak, úgyhogy inkàbb cser3ltem sorrendet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megyek! 39 fok van kint :( Holnap mi moziba megyünk, legalább pár órát hűvösben leszünk. Ma még nem tudtam semmit normálisat kezdenek magammal. Nem baj, ma lazítok, olvasok, nézek pár részt a Trónok harcából. Ez lesz az én pihenésem. Este fél nyolcig, akkor kimegyünk :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…