Ugrás a fő tartalomra

Borult időre

ébredtem, reggel hatkor. A macska rohangált le föl a teraszon, az udvaron kergetőznek a kutyával állandóan, a fene gondolta volna, hogy ennyire jó barátok lesznek. Mikor a kutyát beengedem az előszobába, főleg ha nagyon meleg van, akkor kint várja a lábtörlőn, tegnap pedig észrevettem, hogy amikor a tiszta ruhát szedtem össze a nagy szárítóról nyávogva kereste. Szóval hat óra óta fent vagyok és annyira örülök, hogy borult az idő. Ideért a hűvösebb , őszi idő mintha érezné, hogy az első napot így kell "ünnepelni." Tegnap évnyitóra még jó idő volt azért. Nem voltam ott, Kiskorú kiszállt a kocsiból és közölte, hogy szia anya, majd hívlak ha vége mindennek. Délben végeztek, megkapták az ellenőrzőt, órarendet és első körben fel kellett írniuk az osztályfőnöknek egy papírra, hogy kb. mi az elképzelésük hova szeretnének tovább menni majd, mert a gyerek elmondása szerint úgy fognak velük foglalkozni - az alap dolgokon túl -  hogy aki erősebb iskolát választ annak több feladata lesz, aki kevésbé, annak másmilyen, összehangolva a tovább tanulás követelményeivel. Ez jó dolognak tűnik, én legalább is úgy gondolom, mert mi a fenének terhelnék le azokkal a dolgokkal a gyengébb tanulókat, amit tőle nem fognak elvárni és fordítva? Nyilván van az alap, mert mindenkinek felvételizni kell, aki gimit, szakgimit választ, de nem mindenkinek aki esetleg valamilyen szakma felé kacsintgat. Majd meglátjuk az első szülőin szó lesz erről is. Most próbálok nyitottan és pozitívan állni a dolgokhoz -amíg nem jön közbe semmi- pozitívabban állni az iskolai dolgokhoz, nekem nem egyszerű ez, mert igen is van nagyon sok fenntartásom a mai oktatás politikával szemben, sőt az egész mai magyarországi politikával vannak fenntartásaim, de próbálkozni fogok, hogy elengedjem a fülem mellett a hülyeségeket (és a gyereknek is ezt fogom mondani, ebből nem engedek!) és csak a jóra odafigyelni. Ami segít, ami előrevisz, amit érdemes meghallgatni és megtenni. Amúgy minden nap hét órájuk lesz, kivéve hálisten a pénteket. Aminek nem örülünk, hogy hat matek óra, aminek meg nagyon nagyon örülünk, hogy hét angol. :) Öt van alapból és plusz kettő Kiskorúnak, mert ugye elvileg jövő májusban mehet nyelvvizsgára. Igy legyen. Mindenesetre ennek a hét angolnak nagyon örült. Elnézve az órarendet végre sikerült nyolcadikra egy viszonylag jót összeállítani, minden nap van a nehezek közé rakva egy két könnyebb is, így egyik nap sem olyan szörnyű azért. Egész lelkes volt, mikor mentem érte, hát persze ki nem az első nap után? Biztos jó volt az osztálytársakkal találkozni, mesélgetni egymásnak a nyarat, egyébként is jó kis osztályuk van, úgy hogy a lelkesedés pár napig elfog tartani. Aztán persze jönnek a dolgozós napok, az már nehezebb lesz. Mindenesetre remélem végig a szeme előtt fog lebegni amit mondtam, hogy idén azért tanuljon , hogy ő választhasson iskolát és ne úgy, hogy oda menjen tovább, ahova bekerülhet. Van különbség.
Úgy örülök a borult időnek, mert így lelkiismeret furdalás nélkül tudok bent tenni venni, főzni, sütni is szeretnék és még mindig van két szekrény - ahol az ágyneműk, törölközők egyéb ilyen dolgok vannak - amiket átakarok nézni, kiválogatni a régi dolgokat, selejtezni. Igy, hogy nincs jó idő legalább megvan az esély, hogy nem kell kimennem kertezni. Bár az utcán le kell majd vágnom a füvet, mert azt mindig elnapolom, bár sokat beszélek róla. :) 
Mondanak még jó időt bőven már a jövő hét közepétől is melegedést, de még is egyre közelednek a kuckós, borúsabb napok, amiket szeretek. Én amolyan denevér típus vagyok, szeretem a félhomályt, akkor tudok nyugodtan lenni, megnyugtat mindig. Az éles fények zavarnak. A félhomály behúzódásra késztet, a saját kis világomba, amikor lelehet lassulni, nincs rohanás, lehet ücsörögni a nappaliban a sarokban egy könyvvel vagy a hálószobában ledőlni, amit ha jó az idő én képtelen vagyok megtenni, egyszerűen még akkor is, ha behúzom a függönyöket, mert tudom, hogy ezerrel süt a nap és akkor vége. Akkor kimegyek, bejövök, megint ki, mászkálok a kertben, programokat tervezünk, mindig van tennivaló. De ezek a félhomályos őszi napok, ezek jók.
Rakott krumplit tervezek, valami kis sós ropogtatni valót, amit majd a gyerek is vihet a suliba. Majd meglátjuk mi lesz belőle.  
Amúgy most én elkezdtem egy őszi "tisztítókúrát". Csak én hívom így, bár tény, hogy most kevesebb szemetet szeretnék magamhoz venni és sokkal több tisztább étkezésre vágyom. Több gyümölcs és zöldség, most jönnek majd a tartalmasabb ételek, nem árt ha előtte kicsit még pucolgatom magamat. Még van bőven gyümölcs, barack, szilva, kezdődik a szőlő szőlővel időszak, még minden adott bőven ahhoz, hogy kicsit odafigyeljen az ember. Már jó futni - és kedvem is van hozzá, de mennyire -  nincs az az őrült meleg reggelente, jó lesz ez. Egyébként is az a fogadalom, inkább elképzelés, cél, hogy jövő júniusra a ballagásra egészséges és fitt legyek, pár kilóval kevesebb és boldogsággal több. Úgy hogy ma a kávé után natur joghurtot eszem, sajtot és  csinálok egy nagy adag smoothiet. Ebédre a rakott krumpli a gyereké, nekem párolt zöldség lesz hallal. Jó alkalom ez a változtatásra, hiszen szeptember elseje amúgy is mindenképpen egy új kezdet, egy új évszak, egy új időszak. Minden változni fog.
A fogadalmaim közé tartozik elsősorban ez a testi, lelki változás. A tisztább étkezés, sport heti háromszor, akkor is, ha csak 20 perc van rá. Sok smoothie készítés, mert tisztít, sok vitamint tartalmaz és egyszerűen azért is, mert nagyon finom. :) Aztán, hogy még többet olvassak és kevesebbet netezzem. Van még közte olyan is, hogy több angol nyelvű filmet nézzek, hogy csiszolhassam a tudásom (és kevesebbet kérdezzek a gyerektől :D) Aztán, hogy sokkal többet igyak, mert azt még mindig hajlamos vagyok elfelejteni. Aztán ott van a "semmisejó" dolog. Azt el kell engedni, az elégedetlenséget. Hogy nem jó a munkahely pl, mert....de ha meg nem lenne, az meg pláne nem lenne jó. Persze lehet változtatni, de nem fejest ugrani. Mondjuk elsőre felvázolni egy papírra mi a mostani előnye és mi a hátránya. Melyik oldalon van több a mérlegben és így dönteni. És persze még az is, hogy csak lazán, kevesebb előre stresszelés, sokkal több lazaság, az életet nem komolyan venni, mert - mint olyan sokszor bebizonyította - a végén úgy is minden úgy lesz jó, ahogy alakul.


pinterest

Megjegyzések

 1. Ezt olyan jó volt olvasni! Tele vagy elszántsággal és friss lendülettel. Hajrá neked is és Kiskorúnak is! ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Igen, most valahogy minden olyan egyszerűnek tűnik. Remélem marad is, most nagyon pozitivan próbálok hozzá állni a dolgokhoz, mert másképp nem lehet. <3

   Törlés
 2. Pontosan akkor könnyű csinálni, amikor egyszerűnek tűnik, mert olyankor felérő. Nagyon szép az új blogruha is - tetszik, megragadta a lényeget - szép színes és mégis vidám.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindennap keresek majd valamit, ami pozitiv és amit lehet mantrázni, ha véletlenül elkanyarodnék rossz irányba. :)

   Törlés
 3. Ejha! Ez aztán tényleg egy nagyon pozitív poszt lett, és - ahogy írja fenci - olyan könnyedén fogalmazódnak meg benne a célok, mintha nem annyira nagy dolgok lennének, és éppen ettől könnyebb is lesz eszerint élni. Szuper! Drukkolok, hogy úgy alakuljon minden, ahogy szeretnéd.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, jó lenne, ha most egy darabig így maradnék, maradnánk :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…