Ugrás a fő tartalomra

Borult időre

ébredtem, reggel hatkor. A macska rohangált le föl a teraszon, az udvaron kergetőznek a kutyával állandóan, a fene gondolta volna, hogy ennyire jó barátok lesznek. Mikor a kutyát beengedem az előszobába, főleg ha nagyon meleg van, akkor kint várja a lábtörlőn, tegnap pedig észrevettem, hogy amikor a tiszta ruhát szedtem össze a nagy szárítóról nyávogva kereste. Szóval hat óra óta fent vagyok és annyira örülök, hogy borult az idő. Ideért a hűvösebb , őszi idő mintha érezné, hogy az első napot így kell "ünnepelni." Tegnap évnyitóra még jó idő volt azért. Nem voltam ott, Kiskorú kiszállt a kocsiból és közölte, hogy szia anya, majd hívlak ha vége mindennek. Délben végeztek, megkapták az ellenőrzőt, órarendet és első körben fel kellett írniuk az osztályfőnöknek egy papírra, hogy kb. mi az elképzelésük hova szeretnének tovább menni majd, mert a gyerek elmondása szerint úgy fognak velük foglalkozni - az alap dolgokon túl -  hogy aki erősebb iskolát választ annak több feladata lesz, aki kevésbé, annak másmilyen, összehangolva a tovább tanulás követelményeivel. Ez jó dolognak tűnik, én legalább is úgy gondolom, mert mi a fenének terhelnék le azokkal a dolgokkal a gyengébb tanulókat, amit tőle nem fognak elvárni és fordítva? Nyilván van az alap, mert mindenkinek felvételizni kell, aki gimit, szakgimit választ, de nem mindenkinek aki esetleg valamilyen szakma felé kacsintgat. Majd meglátjuk az első szülőin szó lesz erről is. Most próbálok nyitottan és pozitívan állni a dolgokhoz -amíg nem jön közbe semmi- pozitívabban állni az iskolai dolgokhoz, nekem nem egyszerű ez, mert igen is van nagyon sok fenntartásom a mai oktatás politikával szemben, sőt az egész mai magyarországi politikával vannak fenntartásaim, de próbálkozni fogok, hogy elengedjem a fülem mellett a hülyeségeket (és a gyereknek is ezt fogom mondani, ebből nem engedek!) és csak a jóra odafigyelni. Ami segít, ami előrevisz, amit érdemes meghallgatni és megtenni. Amúgy minden nap hét órájuk lesz, kivéve hálisten a pénteket. Aminek nem örülünk, hogy hat matek óra, aminek meg nagyon nagyon örülünk, hogy hét angol. :) Öt van alapból és plusz kettő Kiskorúnak, mert ugye elvileg jövő májusban mehet nyelvvizsgára. Igy legyen. Mindenesetre ennek a hét angolnak nagyon örült. Elnézve az órarendet végre sikerült nyolcadikra egy viszonylag jót összeállítani, minden nap van a nehezek közé rakva egy két könnyebb is, így egyik nap sem olyan szörnyű azért. Egész lelkes volt, mikor mentem érte, hát persze ki nem az első nap után? Biztos jó volt az osztálytársakkal találkozni, mesélgetni egymásnak a nyarat, egyébként is jó kis osztályuk van, úgy hogy a lelkesedés pár napig elfog tartani. Aztán persze jönnek a dolgozós napok, az már nehezebb lesz. Mindenesetre remélem végig a szeme előtt fog lebegni amit mondtam, hogy idén azért tanuljon , hogy ő választhasson iskolát és ne úgy, hogy oda menjen tovább, ahova bekerülhet. Van különbség.
Úgy örülök a borult időnek, mert így lelkiismeret furdalás nélkül tudok bent tenni venni, főzni, sütni is szeretnék és még mindig van két szekrény - ahol az ágyneműk, törölközők egyéb ilyen dolgok vannak - amiket átakarok nézni, kiválogatni a régi dolgokat, selejtezni. Igy, hogy nincs jó idő legalább megvan az esély, hogy nem kell kimennem kertezni. Bár az utcán le kell majd vágnom a füvet, mert azt mindig elnapolom, bár sokat beszélek róla. :) 
Mondanak még jó időt bőven már a jövő hét közepétől is melegedést, de még is egyre közelednek a kuckós, borúsabb napok, amiket szeretek. Én amolyan denevér típus vagyok, szeretem a félhomályt, akkor tudok nyugodtan lenni, megnyugtat mindig. Az éles fények zavarnak. A félhomály behúzódásra késztet, a saját kis világomba, amikor lelehet lassulni, nincs rohanás, lehet ücsörögni a nappaliban a sarokban egy könyvvel vagy a hálószobában ledőlni, amit ha jó az idő én képtelen vagyok megtenni, egyszerűen még akkor is, ha behúzom a függönyöket, mert tudom, hogy ezerrel süt a nap és akkor vége. Akkor kimegyek, bejövök, megint ki, mászkálok a kertben, programokat tervezünk, mindig van tennivaló. De ezek a félhomályos őszi napok, ezek jók.
Rakott krumplit tervezek, valami kis sós ropogtatni valót, amit majd a gyerek is vihet a suliba. Majd meglátjuk mi lesz belőle.  
Amúgy most én elkezdtem egy őszi "tisztítókúrát". Csak én hívom így, bár tény, hogy most kevesebb szemetet szeretnék magamhoz venni és sokkal több tisztább étkezésre vágyom. Több gyümölcs és zöldség, most jönnek majd a tartalmasabb ételek, nem árt ha előtte kicsit még pucolgatom magamat. Még van bőven gyümölcs, barack, szilva, kezdődik a szőlő szőlővel időszak, még minden adott bőven ahhoz, hogy kicsit odafigyeljen az ember. Már jó futni - és kedvem is van hozzá, de mennyire -  nincs az az őrült meleg reggelente, jó lesz ez. Egyébként is az a fogadalom, inkább elképzelés, cél, hogy jövő júniusra a ballagásra egészséges és fitt legyek, pár kilóval kevesebb és boldogsággal több. Úgy hogy ma a kávé után natur joghurtot eszem, sajtot és  csinálok egy nagy adag smoothiet. Ebédre a rakott krumpli a gyereké, nekem párolt zöldség lesz hallal. Jó alkalom ez a változtatásra, hiszen szeptember elseje amúgy is mindenképpen egy új kezdet, egy új évszak, egy új időszak. Minden változni fog.
A fogadalmaim közé tartozik elsősorban ez a testi, lelki változás. A tisztább étkezés, sport heti háromszor, akkor is, ha csak 20 perc van rá. Sok smoothie készítés, mert tisztít, sok vitamint tartalmaz és egyszerűen azért is, mert nagyon finom. :) Aztán, hogy még többet olvassak és kevesebbet netezzem. Van még közte olyan is, hogy több angol nyelvű filmet nézzek, hogy csiszolhassam a tudásom (és kevesebbet kérdezzek a gyerektől :D) Aztán, hogy sokkal többet igyak, mert azt még mindig hajlamos vagyok elfelejteni. Aztán ott van a "semmisejó" dolog. Azt el kell engedni, az elégedetlenséget. Hogy nem jó a munkahely pl, mert....de ha meg nem lenne, az meg pláne nem lenne jó. Persze lehet változtatni, de nem fejest ugrani. Mondjuk elsőre felvázolni egy papírra mi a mostani előnye és mi a hátránya. Melyik oldalon van több a mérlegben és így dönteni. És persze még az is, hogy csak lazán, kevesebb előre stresszelés, sokkal több lazaság, az életet nem komolyan venni, mert - mint olyan sokszor bebizonyította - a végén úgy is minden úgy lesz jó, ahogy alakul.


pinterest

Megjegyzések

 1. Ezt olyan jó volt olvasni! Tele vagy elszántsággal és friss lendülettel. Hajrá neked is és Kiskorúnak is! ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Igen, most valahogy minden olyan egyszerűnek tűnik. Remélem marad is, most nagyon pozitivan próbálok hozzá állni a dolgokhoz, mert másképp nem lehet. <3

   Törlés
 2. Pontosan akkor könnyű csinálni, amikor egyszerűnek tűnik, mert olyankor felérő. Nagyon szép az új blogruha is - tetszik, megragadta a lényeget - szép színes és mégis vidám.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindennap keresek majd valamit, ami pozitiv és amit lehet mantrázni, ha véletlenül elkanyarodnék rossz irányba. :)

   Törlés
 3. Ejha! Ez aztán tényleg egy nagyon pozitív poszt lett, és - ahogy írja fenci - olyan könnyedén fogalmazódnak meg benne a célok, mintha nem annyira nagy dolgok lennének, és éppen ettől könnyebb is lesz eszerint élni. Szuper! Drukkolok, hogy úgy alakuljon minden, ahogy szeretnéd.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, jó lenne, ha most egy darabig így maradnék, maradnánk :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…