Ugrás a fő tartalomra

Hűvös reggelre

ébredtünk. Itt éppen fúj kicsit a szél és amolyan igazi őszi idő van. Hűvös, nedves, kicsit szeles. Bármennyire is szerettem volna, azért ekkora lehűlést még nem akarok. Ennél azért szebb, naposabb, csendesebb őszre vágyom. 
Nehezen aludtam el. Lefeküdtem, olvastam nem tudtam aludni. Felkeltem néztem az Életképek magyar sorozatot a neten, már éjjel egy óra volt, mikor megint lefeküdtem. Forgolódtam, olvastam. Három óra is volt már, mire végre elaludtam, háromnegyed ötkor a telefonom pittyegésére ébredtem. Hát nem voltam túl vidám. A kávé azért segített. Összepakoltam a konyhában, csináltam tízórait, magamnak is bedobáltam pár dolgot a táskámba és bekészítettem a smoothiemat majd akkor beindítom a gépet, ha a gyereket felébresztettem. Még 10 perc és fel kell neki is kelni. Már előre hallom a nem akaroooooooooooook mondatot. Azt hiszem a reggeli felkelés lesz a legnehezebb, ebbe még bele kell szoknia, szoknunk. Mondjuk a táskába bepakolás is nehézkesen ment elsőre szerintem kell még ez a hét mire kialakul minden.
Ma az ötödik óra után megyünk a talpvizsgálatra kíváncsi vagyok mi lesz és remélem klassz lesz majd, ha megkapja a saját betétjét a cipőibe. 
Két hét utána ma én is először megyek dolgozni, hááááááááát.....nem hiszem, hogy kell írnom mennyire nincs kedvem, szerintem mint a gyereknek az iskolához. Majd belerázódunk. 
A hét közepére már jobb időt mondanak, melegebbet és nekem ezer dolgom lesz, mert a sok eső után hamar nőni fog minden.  Na, majd meglátom, remélem uralni fogom a héten azt a sok mindent, ami most van. 


Megjegyzések

  1. Én imádom, hogy reggel felébredek, és még tudok olvasni, meg jó esetben este is, ez a rövidebb napnak köszönhető valahogy... Életképek most kezdődött az m3-on, ott nézzük :), sokadszorra...
    Kabátban sétáltunk tegnap, de én szerettem... :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…