Ugrás a fő tartalomra

Megy a mosógép én meg itt ülök

éppen, most húztam tiszta ágyneműt finom illatos, friss ropogós jó lesz majd este ágyba bújni. Írtam már, hogy szerintem az élet egyik legjobbika, ha megtehetjük, hogy illatos puha ágyneműk között aludjunk. Ennyi elég is egy napra a boldogsághoz. Süt kint a nap, a férfinép mindjárt elindul egy városi körútra én pedig nyugiban dolgozhatok most itt bent a lakásban. Már amikor éppen teszem a dolgom, mert kis megszakítások vannak azért, még mindig elég ramaty állapotban vagyok. Ez leginkább éjjel tör rám, akkor elég nehéz aludni - állítólag horkolok is, naná mert totál el van dugulva az orrom - talán a legjobb amikor már reggel lesz. Ötkor keltünk a férjemmel, kávézgattunk a sötétben, én időnként szipogtam. Elég nehezen vettük rá magunkat, hogy elinduljon a nap és szerencsére a gyerek gondoskodott is arról, hogy minél később kezdjünk magunkkal valamit, mert kilenc is volt már, mire felébredt. Ritkán állok neki mocorogni, jönni menni, zizegni, amíg ő alszik így is lopok pár órát, hogy azt csináljam, amihez kedvem van. Legtöbbször kávézom és közben blogokat olvasok vagy megnézek valamit a neten, pinterestet általában, mostanában kertes dolgokat előszeretettel. 
Amíg a fiúk nem lesznek itthon, addig én gyorsan(?) rendet rakok, megcsinálom a chilis babot, mert ezt ígértem és aztán megyek ki a kertbe, vár rám jó pár tulipán hagyma elültetésre. A kocsibeálló félig kész, a teraszig ér már, pont addig amíg én kényelmesen beállok majd hétfőtől, végre nem kell a vizes fűben reggel beszállnunk. Folytatása következik két hét múlva, de akkor a garázzsal együtt már remélem tényleg készen lesz. Ebben a most megszakított építkezésben próbálom megkeresni a pozitív dolgot és hát a legjobb persze az, hogy nem várt pénz áll a házhoz, így nem kell spórolnunk semmivel, kicsit több mindent lehet majd szépítgetni kint. Néztünk is reggel virágtartókat, ha már készen lesz kint a zúzalék leszórása és párat mindenképpen szeretnék majd a beálló két oldalára, hogy ne legyen csak úgy csupaszon, beleültetni valami tél álló cserjét, virágos kis bokrot, őszi árvácskát.
Közben megpucoltam a gyerek szobájában az ablakokat plusz a hálóban és most megint pihenek kicsit. Hamar elfáradok, de legalább lassan haladok előre. 
Pihenésképpen egy most talált blogot olvasgatok - leginkább a felrakott képeket nézegetem, inspirálódom - mert amúgy a blog írója annyira nem szimpatikus, kicsit súrolja nekem az én nézetem szerinti sznobság határát  - ezért nem is írom le a nevét - de nagyon jól fogalmaz és ez nagyon tetszik. A blogját nem tudom mihez hasonlítani, talán mint mikor gyerekkoromban - az akkor még jugoszláv tévén -  ment Dinasztia sorozatot néztem vagy később már a magyar csatornákon a Dallast, kicsit olyan ez a blog nekem. Tele csillogás, villogás, szép élet, szép férj, szép ez az....ki tudja ilyen e a valóság, de néha ki tud kapcsolni ez is. Az ember mindig szeret belesni mások életébe, főleg ha az teljesen más, mint a sajátja. Szerintem sokan vagyunk így vele csak kevesen valljuk be.
Itt hagytam abba, mert össze kellett kapnom magam, megfőztem az ebédet a fiúknak - nekem holnapra marad a camembert batyu, ma már nem akartam nekiállni, kitakarítottam a lakást is. Napközben pihentem, olvastam, filmet néztem - The way  ezredszer, aki nem látta annak mondom, hogy kihagyhatatlan! - most pedig befejezem gyorsan a pötyögés és nekiállok sajtos rudat sütni, amit majd a férjem is tud vinni magával. Nyugis nap volt, remélem holnap ugyan ilyen lesz.


Megjegyzések

 1. Mindig is csodáltam a koránkelőket! Nekem akkor sem megy, ha este 8-kor fekszem le. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Áh, nem akarattal van. Rossz alvó vagyok :( :(

   Törlés
 2. Baaa, megint azt érzem, hogy hozzád hasonlítva szinte alig csináltam valamit ma.... ma húztam amúgy én is pont tiszta ágyneműt :) - szépen megszáradt odakint a másik, amikor hidegebbre fordul az idő, flanellt húzok fel, melegebbet.
  Ezt a filmet nem néztem még, pedig már ajánlottad.
  Igen, úgy van valahogy, ahogy írod - szerintem is sokan olyasmit mutatnak kifelé, ami bár igaz, de csak a jó az életükből, a rosszat meg nem osztják meg. Így tűnhet sokszor úgy, hogy sokan milyen jól meg szépen élnek, és aztán meg nem is. Én most két blogot követek előszeretettel, az egyik egy főleg kertes, a másik meg lakberendezős, ma épp egy olyan "kandalló" megoldást mutatott, amit én is szeretnék, örültem neki. A kertes nem érdekel? bár lehet, hogy olvasod már amúgy is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De érdekel. Minden blog érdekel, aztán szelektálok :)

   Törlés
  2. Nézd, Ő az:
   http://modest-home.blogspot.hu/
   És még az is lehet, hogy anno te ajánlottad nekem! :D

   Törlés
 3. Úgy tűnik, tegnap éjszaka sokan aludtak friss ágyneműben. Mi is. :-)

  VálaszTörlés
 4. Ez nyugis nap? Hű, nálam ilyen a pörgős...szóval én sztem tök lusta vagyok hozzád képest :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, nekem az a nyugis ha mindenki azt csinálja, amit szeretne. Mármint itthon. Férjem kertezett (kicsit én is) Gyerek haverokkal, én meg itt bent molyoltam, ami jól is esett, mert még csak most tűnik el a náthám. :/ A nyugis, mikor itthon vagyunk, nem megyünk sehova, senki nem jön hozzánk és eltelik a nap. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…