Ugrás a fő tartalomra

Megy a mosógép én meg itt ülök

éppen, most húztam tiszta ágyneműt finom illatos, friss ropogós jó lesz majd este ágyba bújni. Írtam már, hogy szerintem az élet egyik legjobbika, ha megtehetjük, hogy illatos puha ágyneműk között aludjunk. Ennyi elég is egy napra a boldogsághoz. Süt kint a nap, a férfinép mindjárt elindul egy városi körútra én pedig nyugiban dolgozhatok most itt bent a lakásban. Már amikor éppen teszem a dolgom, mert kis megszakítások vannak azért, még mindig elég ramaty állapotban vagyok. Ez leginkább éjjel tör rám, akkor elég nehéz aludni - állítólag horkolok is, naná mert totál el van dugulva az orrom - talán a legjobb amikor már reggel lesz. Ötkor keltünk a férjemmel, kávézgattunk a sötétben, én időnként szipogtam. Elég nehezen vettük rá magunkat, hogy elinduljon a nap és szerencsére a gyerek gondoskodott is arról, hogy minél később kezdjünk magunkkal valamit, mert kilenc is volt már, mire felébredt. Ritkán állok neki mocorogni, jönni menni, zizegni, amíg ő alszik így is lopok pár órát, hogy azt csináljam, amihez kedvem van. Legtöbbször kávézom és közben blogokat olvasok vagy megnézek valamit a neten, pinterestet általában, mostanában kertes dolgokat előszeretettel. 
Amíg a fiúk nem lesznek itthon, addig én gyorsan(?) rendet rakok, megcsinálom a chilis babot, mert ezt ígértem és aztán megyek ki a kertbe, vár rám jó pár tulipán hagyma elültetésre. A kocsibeálló félig kész, a teraszig ér már, pont addig amíg én kényelmesen beállok majd hétfőtől, végre nem kell a vizes fűben reggel beszállnunk. Folytatása következik két hét múlva, de akkor a garázzsal együtt már remélem tényleg készen lesz. Ebben a most megszakított építkezésben próbálom megkeresni a pozitív dolgot és hát a legjobb persze az, hogy nem várt pénz áll a házhoz, így nem kell spórolnunk semmivel, kicsit több mindent lehet majd szépítgetni kint. Néztünk is reggel virágtartókat, ha már készen lesz kint a zúzalék leszórása és párat mindenképpen szeretnék majd a beálló két oldalára, hogy ne legyen csak úgy csupaszon, beleültetni valami tél álló cserjét, virágos kis bokrot, őszi árvácskát.
Közben megpucoltam a gyerek szobájában az ablakokat plusz a hálóban és most megint pihenek kicsit. Hamar elfáradok, de legalább lassan haladok előre. 
Pihenésképpen egy most talált blogot olvasgatok - leginkább a felrakott képeket nézegetem, inspirálódom - mert amúgy a blog írója annyira nem szimpatikus, kicsit súrolja nekem az én nézetem szerinti sznobság határát  - ezért nem is írom le a nevét - de nagyon jól fogalmaz és ez nagyon tetszik. A blogját nem tudom mihez hasonlítani, talán mint mikor gyerekkoromban - az akkor még jugoszláv tévén -  ment Dinasztia sorozatot néztem vagy később már a magyar csatornákon a Dallast, kicsit olyan ez a blog nekem. Tele csillogás, villogás, szép élet, szép férj, szép ez az....ki tudja ilyen e a valóság, de néha ki tud kapcsolni ez is. Az ember mindig szeret belesni mások életébe, főleg ha az teljesen más, mint a sajátja. Szerintem sokan vagyunk így vele csak kevesen valljuk be.
Itt hagytam abba, mert össze kellett kapnom magam, megfőztem az ebédet a fiúknak - nekem holnapra marad a camembert batyu, ma már nem akartam nekiállni, kitakarítottam a lakást is. Napközben pihentem, olvastam, filmet néztem - The way  ezredszer, aki nem látta annak mondom, hogy kihagyhatatlan! - most pedig befejezem gyorsan a pötyögés és nekiállok sajtos rudat sütni, amit majd a férjem is tud vinni magával. Nyugis nap volt, remélem holnap ugyan ilyen lesz.


Megjegyzések

 1. Mindig is csodáltam a koránkelőket! Nekem akkor sem megy, ha este 8-kor fekszem le. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Áh, nem akarattal van. Rossz alvó vagyok :( :(

   Törlés
 2. Baaa, megint azt érzem, hogy hozzád hasonlítva szinte alig csináltam valamit ma.... ma húztam amúgy én is pont tiszta ágyneműt :) - szépen megszáradt odakint a másik, amikor hidegebbre fordul az idő, flanellt húzok fel, melegebbet.
  Ezt a filmet nem néztem még, pedig már ajánlottad.
  Igen, úgy van valahogy, ahogy írod - szerintem is sokan olyasmit mutatnak kifelé, ami bár igaz, de csak a jó az életükből, a rosszat meg nem osztják meg. Így tűnhet sokszor úgy, hogy sokan milyen jól meg szépen élnek, és aztán meg nem is. Én most két blogot követek előszeretettel, az egyik egy főleg kertes, a másik meg lakberendezős, ma épp egy olyan "kandalló" megoldást mutatott, amit én is szeretnék, örültem neki. A kertes nem érdekel? bár lehet, hogy olvasod már amúgy is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De érdekel. Minden blog érdekel, aztán szelektálok :)

   Törlés
  2. Nézd, Ő az:
   http://modest-home.blogspot.hu/
   És még az is lehet, hogy anno te ajánlottad nekem! :D

   Törlés
 3. Úgy tűnik, tegnap éjszaka sokan aludtak friss ágyneműben. Mi is. :-)

  VálaszTörlés
 4. Ez nyugis nap? Hű, nálam ilyen a pörgős...szóval én sztem tök lusta vagyok hozzád képest :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, nekem az a nyugis ha mindenki azt csinálja, amit szeretne. Mármint itthon. Férjem kertezett (kicsit én is) Gyerek haverokkal, én meg itt bent molyoltam, ami jól is esett, mert még csak most tűnik el a náthám. :/ A nyugis, mikor itthon vagyunk, nem megyünk sehova, senki nem jön hozzánk és eltelik a nap. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…