Ugrás a fő tartalomra

Nem jól indul

ez a hét. A gyerek hétvégén benáthásodott talán nem kellett volna kimelegedve egy pólóban biciklizni. :( Kertészkedni elment, mert meleg volt tényleg - ujjatlanban voltam én is futni - de izzadva tekerni tuti nem használt. "Természetesen" pont ilyenkor fogyott el a c vitamin, így csak mézes meleg teát és sok gyümölcsöt evett, tegnap rohantam reggel a gyógyszertárba vettem megint c vitamint, meg coldrexet és immuno aktivált, most tömöm belé a dolgokat. Remélem eltudjuk kapni az elején és hét közepére, végére már jobban lesz, főleg mert pénteken sport nap, kirándulással, tanítás nélkül.  Apropó tanítás, pont tegnap kapott egy kis kettest irodalomból mert egy röpdolgozatban az egyik feladatot totál átugrotta, mit ne mondjak égnek állt a hajam  a figyelmetlenségétől, jól ki is osztottam. Nálunk három kis jegyből lesz egy nagy, na de így már milyen lesz az első??? Nem is aludtam jól az éjjel, háromtól már csak forgolódtam, hogy mileszígyatovábbtanulással?? jó hülye vagyok, na.
A héten jó időt mondanak huszon fokokkal, úgy legyen. Amúgy meg meleg ide vagy oda , én már rákaptam arra, hogy késő délutánonként picit felfűtsem a lakást és azt kell, hogy mondjam jól is esik az esti fürdéshez.
Egyébként nincsenek nagy dolgok, remélem pénteken akkor tényleg nekiállnak a kocsibeállónak, nekem addigra ki kell találnom mit főzzek a dolgozóknak ebédre. Fogalmam sincs.  A munkahelyemen kezdem utolérni magam, október elején lesz könyvvizsgálat, jó lenne már túl lenni rajta.
Ami jó, hogy megtaláltam a hajszínem, évek óta egyet használtam, de valahogy nem volt az igazi és egy hirtelen ötlettől megvettem ezt:

Tökéletes. Elsőre olyan a hajam színe mint a képen, az ősz hajszálaimat rendesen befedte, nem szárítja az ára is elfogadható, szóval minden tekintetben bevált. Már előbb lépnem kellett volna. Most már csak az új frizurámat kellene kitalálnom  és a fodrásznak ügyesnek lennie, ha elmegyek hozzá.
Mást tekintetben nem vagyok igazán a topon, most is fáj a fejem, fáradtnak is érzem magam, szerintem ez a sötétség is rátesz egy lapáttal, ami minden nappal egyre tovább tart. A legrosszabb ez az átmenet, aztán meg eljön az idő amikor reggel sötétben megyünk, délután úgy érkezünk, hát azt meg egyáltalán nem kívánom. :(

 
Megjegyzések

 1. Tami! nagyon szép lett a hajad színe:) Amúgy nálunk is náthásak a gyerekek, szóval lehet, hogy nem csak sima megfázás...
  A nap itt már süt, és dalolnak a madarak, kezdem elhinni a jó időt! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy néz ki sikerült elkapni, kopp kopp már alig náthás, lázas sem lett. Reménykedem. Most én vagyok elég szarul :(

   Törlés
 2. Most terjed valami vírus lehet, hogy nem csak megfázás. Kívánom, hogy hamar meggyógyuljon.
  Főzzél paprikás krumplit! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Imádom a paprikás krumplit! (mit nem? :D) de sajnos a fiúkat kilehetne vele kergetni. :) Sajnos. Köszi a jókívánságot.

   Törlés
 3. itt még nincs jó idő, de majd...:-) Hajad színe jó, én nem merem sötétre festeni mert olyan ősz vagyok.:-( Ne izgulj a tovább tanulás miatt, hosszú folyamat lesz, és a fiad meg amúgy is szuper!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már sajnos nem szuper Anikó, egyre inkább kiölik belőle a tanulási vágyat, elég sokat rontott. Hiába, ő ilyen lelkis, földbe döngölik aztán nem tud belőle könnyen kijönni, rágja magát és rosszul teljesít. Nem sötét a festék, világosabb mint ami nekem is eddig volt. Én is nagyon őszülök, szerintem már teljesen fehér lennék.

   Törlés
 4. Hanna nagyon szarul volt, még életében nem volt ennyire náthás (pont az utazás alatt, szegényem...:( ) Jobbulást nektek.
  Nem a kuckózást vártad?:) a kislámpás estéket, mécsesgyújtást, illóolaj illatát, meleg teát... egy könyvet, kockástakarót... gondolj erre! én imádom!!! :)

  VálaszTörlés
 5. Ilyenkor a legkönnyebb megfázni, csalóka az idő, mert árnyékban hűvösebb van. Jobbulást a fiadnak!

  Nekem ez a syoss festék nem jött be. Nagyon hamar lekopik a hajról, nem tartós. Minden más festéknél már azért festek, mert lenőtt, de ez még addig sem bírta ki. Kíváncsi lennék majd a véleményedre, hogy neked meddig tart.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ok, majd írok róla. Még nem próbáltam, reménykedem. :) A színe tetszik, a többi majd kiderül. Már bennem is bújkál valami :(

   Törlés
 6. Èn is szoktam venni ilyen hajfestèket feketèben, meg vagyok vele elégedve èn is.
  Szerintem ne görcsölj ennyit a jegyeken. Emlèkezz csak rá, hogy Eriknek milyen gyatra bizonyítványa volt, a felvètelit mègis tök jól megírta. Szerintem fontosabb ilyenkor már arra helyezni a hangsúlyt, hogy amiben biztos a tudása, azokat a feladatokat vegye előre, tanulja meg hogyan tudja beosztani az idejèt. Az elmúlt èvek írásbeli felvételi feladatsorait le tudod tölteni, ès bármikor elő lehet venni, amikor kedve/ideje van megcsinálni.
  Munkásoknak valami pörköltfèle?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dius, azokat a feladatsorokat csinálják a suliban, ott van felvételi előkészítő matekból és magyarból. a matek tanártól más sem hallanak, csak hogy mit akarnak hármas matekkal felvételizni? a magyar az jól megy, tök jókat ír belőle, mindig kapnak itthonra is, egyedül csinálja a gyerek, szóval attól nem fél. De a matek, na az nem tudom...én is látom, hogy az nem igazán megy, soha nem is ment a matek. Egy valami viszont jó, az angol szakra nem kell a matek - ettől függetlenül megírja belőle a felvételit, mert máshova meg kell - szóval lehet megússzuk. Pörkölt igen, azt fogok, nokedlival. :)

   Törlés
 7. Ezt nekedm is ledobta a hajam, az ősz különösen, kb egy hét alatt.
  Úgy vártad még pár bejegyzéssel ezelőtt az őszt, bekuckózást stb...most itt van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi köze az ősznek és a kuckózásnak a betegséghez? :) Nem betegen szeretnénk kuckózni :D A hajam még tart, lassan egy hete rajta van és még nem kopik a festék, végre valami jó is.

   Törlés
 8. Gyors gyógyulást! Nálunk a kicsi itthon van múlt péntek óta, a nagy most kezd lerobbanni. :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nektek is Mariann!! A gyerek már jobban van, kopp kopp.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…