Ugrás a fő tartalomra

Hosszú volt ez a hét

minden szempontból. A náthám még mindig tart, mellette hangom még alig van. De legalább már nincs hőemelkedésem, nem fáj a torkom sem. Elég sok mindennel végeztem a munkahelyemmel, de nem mindennel, viszont ezek már nem határidős dolgok úgy hogy elmolyolhatok vele. Egyébként erre a hétre egyáltalán nem akarok emlékezni a később időkben, sőt. Nem munkahellyel kapcsolatos. Először arra gondoltam elmesélem, de olyan hosszú lenne, meg nem is akarom magam most ismét felidegesíteni, úgy hogy most inkább nem, amúgy is várakozó állásponton vagyok, hogy változzon valami valahol, aztán majd meglátom. Még az is lehet, hogy nem csak a blogon írom le, hanem viszem tovább a dolgot....Volt olyan nap, amikor egyáltalán nem aludtam, helyette hajnali négykor forró fürdőt vettem, hogy egyáltalán jobban érezzem magam. Hát nem lett sokkal jobb.
Egyébként meg itt az ősz, olyan szép napok voltak a hét közepéig, de tegnap reggelre rémesen nagy esőre ébredtünk. Most ugyan nem esik, de be van borulva, amit mondjuk én szeretek, de kinti dolgokat is akartam csinálni pl. a gyerekkel összeszedni a diót - idén rengeteg lett ebből is - nem tudom lesz e belőle valami, mert most már nehezen szárad fel a reggel még harmatos fű. Ja, füvet is kellene nyírni, bár a férjem levágta mielőtt elment, már megint egész nagyra nőtt. Nem beszélve a lehullott levelek mennyiségéről, amit össze kellene szedni. 
Ma hétig aludtam, nem mondom, hogy most pihent vagyok mindenesetre ha jól számolom a hét dolgozós 5 napjából kb. kettőben aludtam nyugodtabban fél ötig, akkor azt kell, hogy mondjam ez a mai rengeteg. 
Sok dolog összejött, összejön még a jövőben, tele a naptáram. A gyereknek a jövő héten elkezdődnek az iskolalátogatások, megyünk többet is megnézni. Előkészítők, aztán kell vinnem vissza a talpvizsgálatra mennyit javult, közben foglaltam az őszi szünetre két napot Zalakaroson, hátha végre eljutunk pihenni kicsit. Ha hazajön a férjem amúgy is megint tele leszünk munkával, folytatása következik a kocsibeállónak, de el kell mondanom, hogy már így is remekül működik az a rész, ahol már kész van. Végre minden reggel száraz talajon ülünk be a kocsiba, nem kell a vizes fűből belépnünk, ha esik sem lesz sár, sokkal komfortosabb persze. Mondjuk még szoknia kell a szememnek a kavicsot, de ha majd két oldalt kikerülnek a virágtartók, tele őszi és télálló virággal, árvácskával, zöldekkel, erikákkal és a kerti út világítás, akkor majd minden jobban fog kinézni.
Ma nyugisra tervezem a napot. Vettem egy szép közepes méretű japán tököt - hokkaido - szeretném délután megsütni, apróra vágott diót szórok rá és vékonyan rácsorgatok mézet, ha ezek rápirulnak valami isteni szokott lenni, évek óta így készítem el a sült tököt, már nem is emlékszem hol ettem így és annyira jó volt.  Aztán szeretném megsütni EZT a sütit a héten olvastam Gizi blogján, hát valami elképesztő már a képeket is nézni, úgy hogy nem hagyhatom ki, ki kell próbálnom! Már érzem is a sült dió és a szilva édes illatát....
Nagy dolgot nem tervezek főzni a gyerek frankfurti levest kért, azt csinálok. 
Na, iszom még egy kávét, elindítom a mosást és kicsit összepakolok a konyhában, mert tegnap este úgy dőltem be az ágyba, mint egy krumplis zsák, így maradt még tennivaló. 


Megjegyzések

 1. Valami lehetett a levegőben, mert Tami, nekem is eszement gáz hetem volt, a péntek volt a csúcs... :(. És alig aludtam én is, éjjelenként, hajnalban olvastam, a szemem úgy ég, hogy el nem tudom mondani... Telihold....? és rágódok ezeregy dolgon.... szóval totál megértem és érzem ugyanazt, amit Te.
  Remélem, megoldódik az a dolog, amit nem akartál leírni, és remélem,nem a Gyerek körül van gond.
  Ezt a tököt nem ismerem, a receptet meg mindjárt nézem, mert valami diósat, almásat kellene sütnöm holnapra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem almával is működik a diós süti :) A hokkaido tököt tuti láttad csak nem emlékszel talán :)

   Törlés
 2. Jaja, nem volt túl jó hét. Eltört az egyik objektívünk, ami nekünk munkaeszköz. A mélypont mégis az volt, hogy anyukámba belehajtottak az autópályán hátulról elég nagy sebességgel. Szerencsére ott volt az őrangyala és egyben szállt ki a kocsiból.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…