Ugrás a fő tartalomra

Most már tudom, hogy

amikor nagymamámnál nyaraltam miért volt mindig készen az ebéddel már tizenegy óra körül. Bár sosem kérdeztem, nyilván gyerekkoromban nem foglalkoztam vele, legfeljebb csak azt vettem észre, hogy mennyi mindennel készen volt mire én felébredtem. Nyilván ő is ilyen rossz alvó volt, mint én. Tegnap háromnegyed kilenckor úgy dőltem be az ágyba, mint akit fejbe vertek, gondoltam majd jó sokáig alszom, de hát a szokásos fél ötnél tovább nem igazán tudtam, bár mindent elkövettem azért, hogy ne keljek fel, még is hatnál tovább nem bírtam forgolódni az ágyban, így én már mostanra kisuvickoltam a fürdőszobát, tudom nem vagyok normális. Most iszom a második lájtos kávémat, jó sok laktózmentes tejjel, tejszínhabbal. Az igazság az, hogy nem érzem magam fáradtnak, de gondolom ez majd estére elmúlik. :)
Lassan folynak a napok, nagyobb történések nélkül és ez most így jó. Nincs is miről beszámolnom, megszokott rutinból írok pár sort ide, hogy majd a későbbi időben ha visszaolvasom nekem is megmaradjanak ezek a sorok. Ma nem lesz semmi, azokon a dolgokon kívül amiket már írtam, ha jó lesz az idő - és ezt harangozták be - akkor kint leszünk rendet rakunk a kertben. 
Az ebédet egyszerűre tervezem, csinálok egy vöröslencse krémlevest, pirított kolbásszal, majd leveles tésztán fogok mindenféle zöldségeket sütni, sajtokkal. A gyerek milánói makarónit kért, így neki az lesz. Ezek a dolgok hamar készen vannak nem kell órákat állni a konyhában. 
Ha végeztünk a kertben, akkor egy jó nagy sétát tervezek az erdőben, szedünk őszi levelet, ágakat, gesztenyét benti dekorációhoz, aztán mindenkinek lesz én ideje, Kiskorú kicsit gépezhet, én pedig előveszem a Párizsi sikk könyvet és olvasgatok. Annyira bejön nekem ez a könyv most, nagyon szeretem. Tuti kikapcsol.
Hát így. 
pinterest

 

Megjegyzések

 1. Nnnna... :)a könyvet megnéztem, barátnőm ki tudja hozni nekem a városi könyvtárból, jipppiiii! :)
  Alvás.... - ne is mond, hétkor már vígan teregettem a fehéreket.... :D

  VálaszTörlés
 2. Fél négytől vagyok fent. Értsd - talpon.

  VálaszTörlés
 3. Lányok, mit nem adnák én ezért! Én meg pont az a típus vagyok, aki egyszerüen nem bír korán reggel felkelni :-(

  VálaszTörlés
 4. Van előnye, az tény, pl. ha megyünk délelőtt programra, én is meg tudok előtte főzni, sütni, meg egyébként is jólesik nekem is az énidő csendessége, de este 8-kor meg már teljesen kipurcanok.

  VálaszTörlés
 5. Na... nálunk pont az ellenkezője miatt van egy órakor ebèd. Igaz..èjfèl előtt ritkán kerülök ágyba.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …