Ugrás a fő tartalomra

Most már tudom, hogy

amikor nagymamámnál nyaraltam miért volt mindig készen az ebéddel már tizenegy óra körül. Bár sosem kérdeztem, nyilván gyerekkoromban nem foglalkoztam vele, legfeljebb csak azt vettem észre, hogy mennyi mindennel készen volt mire én felébredtem. Nyilván ő is ilyen rossz alvó volt, mint én. Tegnap háromnegyed kilenckor úgy dőltem be az ágyba, mint akit fejbe vertek, gondoltam majd jó sokáig alszom, de hát a szokásos fél ötnél tovább nem igazán tudtam, bár mindent elkövettem azért, hogy ne keljek fel, még is hatnál tovább nem bírtam forgolódni az ágyban, így én már mostanra kisuvickoltam a fürdőszobát, tudom nem vagyok normális. Most iszom a második lájtos kávémat, jó sok laktózmentes tejjel, tejszínhabbal. Az igazság az, hogy nem érzem magam fáradtnak, de gondolom ez majd estére elmúlik. :)
Lassan folynak a napok, nagyobb történések nélkül és ez most így jó. Nincs is miről beszámolnom, megszokott rutinból írok pár sort ide, hogy majd a későbbi időben ha visszaolvasom nekem is megmaradjanak ezek a sorok. Ma nem lesz semmi, azokon a dolgokon kívül amiket már írtam, ha jó lesz az idő - és ezt harangozták be - akkor kint leszünk rendet rakunk a kertben. 
Az ebédet egyszerűre tervezem, csinálok egy vöröslencse krémlevest, pirított kolbásszal, majd leveles tésztán fogok mindenféle zöldségeket sütni, sajtokkal. A gyerek milánói makarónit kért, így neki az lesz. Ezek a dolgok hamar készen vannak nem kell órákat állni a konyhában. 
Ha végeztünk a kertben, akkor egy jó nagy sétát tervezek az erdőben, szedünk őszi levelet, ágakat, gesztenyét benti dekorációhoz, aztán mindenkinek lesz én ideje, Kiskorú kicsit gépezhet, én pedig előveszem a Párizsi sikk könyvet és olvasgatok. Annyira bejön nekem ez a könyv most, nagyon szeretem. Tuti kikapcsol.
Hát így. 
pinterest

 

Megjegyzések

 1. Nnnna... :)a könyvet megnéztem, barátnőm ki tudja hozni nekem a városi könyvtárból, jipppiiii! :)
  Alvás.... - ne is mond, hétkor már vígan teregettem a fehéreket.... :D

  VálaszTörlés
 2. Fél négytől vagyok fent. Értsd - talpon.

  VálaszTörlés
 3. Lányok, mit nem adnák én ezért! Én meg pont az a típus vagyok, aki egyszerüen nem bír korán reggel felkelni :-(

  VálaszTörlés
 4. Van előnye, az tény, pl. ha megyünk délelőtt programra, én is meg tudok előtte főzni, sütni, meg egyébként is jólesik nekem is az énidő csendessége, de este 8-kor meg már teljesen kipurcanok.

  VálaszTörlés
 5. Na... nálunk pont az ellenkezője miatt van egy órakor ebèd. Igaz..èjfèl előtt ritkán kerülök ágyba.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…