Ugrás a fő tartalomra

Most már tudom, hogy

amikor nagymamámnál nyaraltam miért volt mindig készen az ebéddel már tizenegy óra körül. Bár sosem kérdeztem, nyilván gyerekkoromban nem foglalkoztam vele, legfeljebb csak azt vettem észre, hogy mennyi mindennel készen volt mire én felébredtem. Nyilván ő is ilyen rossz alvó volt, mint én. Tegnap háromnegyed kilenckor úgy dőltem be az ágyba, mint akit fejbe vertek, gondoltam majd jó sokáig alszom, de hát a szokásos fél ötnél tovább nem igazán tudtam, bár mindent elkövettem azért, hogy ne keljek fel, még is hatnál tovább nem bírtam forgolódni az ágyban, így én már mostanra kisuvickoltam a fürdőszobát, tudom nem vagyok normális. Most iszom a második lájtos kávémat, jó sok laktózmentes tejjel, tejszínhabbal. Az igazság az, hogy nem érzem magam fáradtnak, de gondolom ez majd estére elmúlik. :)
Lassan folynak a napok, nagyobb történések nélkül és ez most így jó. Nincs is miről beszámolnom, megszokott rutinból írok pár sort ide, hogy majd a későbbi időben ha visszaolvasom nekem is megmaradjanak ezek a sorok. Ma nem lesz semmi, azokon a dolgokon kívül amiket már írtam, ha jó lesz az idő - és ezt harangozták be - akkor kint leszünk rendet rakunk a kertben. 
Az ebédet egyszerűre tervezem, csinálok egy vöröslencse krémlevest, pirított kolbásszal, majd leveles tésztán fogok mindenféle zöldségeket sütni, sajtokkal. A gyerek milánói makarónit kért, így neki az lesz. Ezek a dolgok hamar készen vannak nem kell órákat állni a konyhában. 
Ha végeztünk a kertben, akkor egy jó nagy sétát tervezek az erdőben, szedünk őszi levelet, ágakat, gesztenyét benti dekorációhoz, aztán mindenkinek lesz én ideje, Kiskorú kicsit gépezhet, én pedig előveszem a Párizsi sikk könyvet és olvasgatok. Annyira bejön nekem ez a könyv most, nagyon szeretem. Tuti kikapcsol.
Hát így. 
pinterest

 

Megjegyzések

 1. Nnnna... :)a könyvet megnéztem, barátnőm ki tudja hozni nekem a városi könyvtárból, jipppiiii! :)
  Alvás.... - ne is mond, hétkor már vígan teregettem a fehéreket.... :D

  VálaszTörlés
 2. Fél négytől vagyok fent. Értsd - talpon.

  VálaszTörlés
 3. Lányok, mit nem adnák én ezért! Én meg pont az a típus vagyok, aki egyszerüen nem bír korán reggel felkelni :-(

  VálaszTörlés
 4. Van előnye, az tény, pl. ha megyünk délelőtt programra, én is meg tudok előtte főzni, sütni, meg egyébként is jólesik nekem is az énidő csendessége, de este 8-kor meg már teljesen kipurcanok.

  VálaszTörlés
 5. Na... nálunk pont az ellenkezője miatt van egy órakor ebèd. Igaz..èjfèl előtt ritkán kerülök ágyba.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…