Ugrás a fő tartalomra

Sok mindent

megcsináltunk tegnap abból, amit elterveztünk. Összegereblyéztük a lehullott leveleket, jó két nagy zsák lett úgy, hogy a gyerek letaposta. Aztán összeszedtük a diót, rengeteg van idén, úgy hogy örülünk neki nagyon ki tudja jövőre mennyi lesz? Leszedtünk egy jó nagy tál körtét, szerintem holnap viszek is a munkahelyemre, mert ennyit képtelenség megenni. Kicsit már "körtemérgezésünk" is van.  Felszedtük a lepotyogott almát, abból is van bőven. Ebben az évben elkényeztetett minket a kert, bőven volt és van gyümölcs. Ma még folytatjuk a kint dolgokat, bár már kevés van hamar végzünk vele. Már csak az elhervadt rózsákat kell lemetszeni, még olyan sok virág nyílik ezekben a szép őszi napokban, hogy bőven jut ide be is belőle. 
Pár kép.


Ezt a vöröslencse levest feltétlenül csináljátok meg, valami isteni. Fördős Z féle  de én annyit módosítottam rajta, hogy füstölt ízű leveskockával készítettem el és attól valami eszméletlen lett. Amúgy is megy a lencséhez a füstölt dolog.

Várja a reggelit. :)Megjegyzések

 1. Nem nagyon szeretem az almát, de ezek olyan szépek, hogy simán megenném. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne is mondd. Képzeld én a szülésem előtt kilószámra ettem, imádtam. Ahogy terhes lettem az egyetlen olyan gyümölcs volt, amit ki nem állhattam nem tudtam lenyelni egy falatot sem és ez valahogy így is maradt. Nem szeretem igazán már én sem, de azért ezt a fajtát néha nap eszem, de csak mert egészséges.

   Törlés
  2. Hm, ez érdekes. :) Én sosem szerettem az almát kivéve az előző terhességem alatt, amikor nagyon kívántam. Most ugyanúgy nem vagyok oda érte.

   Törlés
 2. Én sem szeretem, amúgy sem vagyok gyümölcsös, de jó két éve minden nap megeszem egy darabot. Beviszem a munkába, az asztalra az orrom elé teszem, ahogy a vizet is, és tízóraira elfogyasztom. Érdekes, hétvégén nem szoktam enni, úgy tűnik, akkor nincs az orrom előtt (pedig a gyerekeknek akkor is adok gyümölcsöt).

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…