Ugrás a fő tartalomra

Sok mindent

megcsináltunk tegnap abból, amit elterveztünk. Összegereblyéztük a lehullott leveleket, jó két nagy zsák lett úgy, hogy a gyerek letaposta. Aztán összeszedtük a diót, rengeteg van idén, úgy hogy örülünk neki nagyon ki tudja jövőre mennyi lesz? Leszedtünk egy jó nagy tál körtét, szerintem holnap viszek is a munkahelyemre, mert ennyit képtelenség megenni. Kicsit már "körtemérgezésünk" is van.  Felszedtük a lepotyogott almát, abból is van bőven. Ebben az évben elkényeztetett minket a kert, bőven volt és van gyümölcs. Ma még folytatjuk a kint dolgokat, bár már kevés van hamar végzünk vele. Már csak az elhervadt rózsákat kell lemetszeni, még olyan sok virág nyílik ezekben a szép őszi napokban, hogy bőven jut ide be is belőle. 
Pár kép.


Ezt a vöröslencse levest feltétlenül csináljátok meg, valami isteni. Fördős Z féle  de én annyit módosítottam rajta, hogy füstölt ízű leveskockával készítettem el és attól valami eszméletlen lett. Amúgy is megy a lencséhez a füstölt dolog.

Várja a reggelit. :)Megjegyzések

 1. Nem nagyon szeretem az almát, de ezek olyan szépek, hogy simán megenném. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne is mondd. Képzeld én a szülésem előtt kilószámra ettem, imádtam. Ahogy terhes lettem az egyetlen olyan gyümölcs volt, amit ki nem állhattam nem tudtam lenyelni egy falatot sem és ez valahogy így is maradt. Nem szeretem igazán már én sem, de azért ezt a fajtát néha nap eszem, de csak mert egészséges.

   Törlés
  2. Hm, ez érdekes. :) Én sosem szerettem az almát kivéve az előző terhességem alatt, amikor nagyon kívántam. Most ugyanúgy nem vagyok oda érte.

   Törlés
 2. Én sem szeretem, amúgy sem vagyok gyümölcsös, de jó két éve minden nap megeszem egy darabot. Beviszem a munkába, az asztalra az orrom elé teszem, ahogy a vizet is, és tízóraira elfogyasztom. Érdekes, hétvégén nem szoktam enni, úgy tűnik, akkor nincs az orrom előtt (pedig a gyerekeknek akkor is adok gyümölcsöt).

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …