Ugrás a fő tartalomra

Tegnap kaptunk egy laza

délutánt, mert mára nem kellett készülni. Ugyan is ma lesz az első olyan nap, amikor leendő iskolát látogatunk, nyílt nap lesz. A gyereknek egyre több kérdése van a felvételivel kapcsolatban és az iskolákkal kapcsolatban is, azt látom, hogy érdekli, várja, hogy megnézhesse végre őket, foglalkoztatja, hogy milyenek lesznek a tanárok, milyen lesz egy egy óra. Ez jó. Tervezget előre, ez lesz, az lesz....Szóval laza délután volt, én gyorsan összepakoltam a konyhát - reggel ott hagytuk a kávéscsészét, lekvárt a reggeli maradványait - kipakoltam a mosogatógépet, elraktam az edényeket. Majd csináltam egy kávét, vágtam egy szelet sütit - mondjuk ez tiltott dolog, de olyan jó volt a kávé mellé -  fogtam az új könyvemet, amit már nagyon vártam és kicsit olvasgattam, kávét szürcsöltem. Annyira jó volt! Több ilyen napot szeretnék.

Új könyv:

kép: google

Egy vékony könyvet vártam, de nem az ez egy közepesen vastag, jól felépített könyv. Címével ellentétben nem csak divatról, öltözködésről van benne szó, hanem lakberendezésről is, egy jó gardrób kialakításáról, lakás rendben tartásáról, stílusról, szóval mindenről ami a nőket foglalkoztatja. Már kézbe venni is nagyon jó, mert kicsit bőrhatása van, mintha bőrkötése lenne. Aztán belenézve a fotókon kívül vannak illusztrációk, aranyos rajzok, amiket én nagyon nagyon szeretek. Nem egy nagy röptű olvasmány, de egy lazulós napra pont jó és nagyon jól megírt, követhető, sok jó tanács van benne, igazi csajos, kikapcsolós könyv. A jófogáson csaptam le rá potom pénzért, örülök neki.

Kiskorút is hagytam kivételesen kedvére számítógépezni, mert amúgy hét közben teljesen visszavettem szigorúan csak a tanulnivaló kikérdezése után kapcsolhatja be, ami nem mindig jön össze neki, mert annyi a tanulnivaló. Muszáj volt lépni, mert eléggé elkanászodott e téren és úgy vettem észre sokszor csak ez járt a fejében. Mondjuk tuti így van, mert mindjárt látszik a jegyein is, hogy több kötelezettség és kevesebb szórakozás. Persze hétvégén hagyom, de most amúgy szigorúbb vagyok. 

Még nem döntöttem el, hogy nyílt nap után bemenjek e a munkahelyre, de szerintem bemegyek pár órára, mert dolgom is van és szabit sem kellene kiírnom. Reggel lesz egy fél óra a meglátogatott suliban, ott elmondják a szülőknek, hogy mi lesz a program, aztán én otthagyom a gyereket amíg megnéz pár órát. Kicsit nézelődöm a városban, majd ha véget rám csörög. 
Na majd meglátom, hogy alakul a végén.

Megjegyzések

 1. Ez a könyv nekem is megvan pár éve már és időről időre újra előveszem. Jó hangulatkeltő, motiváló még úgy is, hogy - ahogy írtad, a tartalma nem ad sokat. Inkább a stílusa, a fílingje. Hasonló a Hygge és a Lagom is.

  VálaszTörlés
 2. Egy rakás könyvet így vettem-olvastam, hogy a neten valakinél láttam róla ajánlót, és felkeltette az érdeklődésem. Még asszem, nem csalódtam :) - lehet, utánanézek ennek a könyvnek is.
  Nálunk még nem kezdődtek meg a nyílt napok...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én ha jól emlékszem a moly oldalán láttam. Ott sokszor szoktam molyolni :D

   Törlés
 3. Igen! Beleolvastam, nagyon tetszik. Pont az a semmi, ami még is kicsit több a semminél, de nem kell tőle sokat várni. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…