Ugrás a fő tartalomra

Tegnap kaptunk egy laza

délutánt, mert mára nem kellett készülni. Ugyan is ma lesz az első olyan nap, amikor leendő iskolát látogatunk, nyílt nap lesz. A gyereknek egyre több kérdése van a felvételivel kapcsolatban és az iskolákkal kapcsolatban is, azt látom, hogy érdekli, várja, hogy megnézhesse végre őket, foglalkoztatja, hogy milyenek lesznek a tanárok, milyen lesz egy egy óra. Ez jó. Tervezget előre, ez lesz, az lesz....Szóval laza délután volt, én gyorsan összepakoltam a konyhát - reggel ott hagytuk a kávéscsészét, lekvárt a reggeli maradványait - kipakoltam a mosogatógépet, elraktam az edényeket. Majd csináltam egy kávét, vágtam egy szelet sütit - mondjuk ez tiltott dolog, de olyan jó volt a kávé mellé -  fogtam az új könyvemet, amit már nagyon vártam és kicsit olvasgattam, kávét szürcsöltem. Annyira jó volt! Több ilyen napot szeretnék.

Új könyv:

kép: google

Egy vékony könyvet vártam, de nem az ez egy közepesen vastag, jól felépített könyv. Címével ellentétben nem csak divatról, öltözködésről van benne szó, hanem lakberendezésről is, egy jó gardrób kialakításáról, lakás rendben tartásáról, stílusról, szóval mindenről ami a nőket foglalkoztatja. Már kézbe venni is nagyon jó, mert kicsit bőrhatása van, mintha bőrkötése lenne. Aztán belenézve a fotókon kívül vannak illusztrációk, aranyos rajzok, amiket én nagyon nagyon szeretek. Nem egy nagy röptű olvasmány, de egy lazulós napra pont jó és nagyon jól megírt, követhető, sok jó tanács van benne, igazi csajos, kikapcsolós könyv. A jófogáson csaptam le rá potom pénzért, örülök neki.

Kiskorút is hagytam kivételesen kedvére számítógépezni, mert amúgy hét közben teljesen visszavettem szigorúan csak a tanulnivaló kikérdezése után kapcsolhatja be, ami nem mindig jön össze neki, mert annyi a tanulnivaló. Muszáj volt lépni, mert eléggé elkanászodott e téren és úgy vettem észre sokszor csak ez járt a fejében. Mondjuk tuti így van, mert mindjárt látszik a jegyein is, hogy több kötelezettség és kevesebb szórakozás. Persze hétvégén hagyom, de most amúgy szigorúbb vagyok. 

Még nem döntöttem el, hogy nyílt nap után bemenjek e a munkahelyre, de szerintem bemegyek pár órára, mert dolgom is van és szabit sem kellene kiírnom. Reggel lesz egy fél óra a meglátogatott suliban, ott elmondják a szülőknek, hogy mi lesz a program, aztán én otthagyom a gyereket amíg megnéz pár órát. Kicsit nézelődöm a városban, majd ha véget rám csörög. 
Na majd meglátom, hogy alakul a végén.

Megjegyzések

 1. Ez a könyv nekem is megvan pár éve már és időről időre újra előveszem. Jó hangulatkeltő, motiváló még úgy is, hogy - ahogy írtad, a tartalma nem ad sokat. Inkább a stílusa, a fílingje. Hasonló a Hygge és a Lagom is.

  VálaszTörlés
 2. Egy rakás könyvet így vettem-olvastam, hogy a neten valakinél láttam róla ajánlót, és felkeltette az érdeklődésem. Még asszem, nem csalódtam :) - lehet, utánanézek ennek a könyvnek is.
  Nálunk még nem kezdődtek meg a nyílt napok...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én ha jól emlékszem a moly oldalán láttam. Ott sokszor szoktam molyolni :D

   Törlés
 3. Igen! Beleolvastam, nagyon tetszik. Pont az a semmi, ami még is kicsit több a semminél, de nem kell tőle sokat várni. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …