Ugrás a fő tartalomra

A tegnapi iskolalátogatásról

csak szuperlatinuszokban tudok beszélni. Valószínű a gyerek is, mert már most borul az iskolák közötti felállított sorrend az ő kérésére. Amikor odaértünk a suli elé, akkor úgy volt vele, hogy de ugye csak megnézzük, ahol először voltunk az jó. Amikor meg kijöttünk, akkor azt mondta, hogy inkább ez legyen az első. 
Az iskola nemrég lett felújítva kívül, belül. Klassz a sportcsarnoka, a folyosón végigmenve a suli saját uszodájához érünk. A torna óra - ami nekem nagyon tetszik - úgy zajlik, hogy a gyerek választhat milyen sportágban próbálja ki aznap magát. Kosár, kézi, röplabda, foci, meg még valami kimondhatatlan nevű akármi, amihez ütő kell, én elfelejtettem mi az a gyerek tudja. Ha ezek közül egyik sem, akkor akár mehet úszni az órán. Szuper.
Az összes osztályt és folyosót felújították, mindenhol új székek, asztalok, interaktív tábla. Ha a gyerek beteg volt, akkor a pótlást nem egyedül kell megejtenie, hanem minden hétfőn és szerdán egy adott teremben ül egy tanár - akkor is ha éppen senki nem megy hozzá - és mehet a gyerek korrepetálásra, a lecke elmagyarázására. Az osztályok kis létszámúak, igyekeznek max 20 fővel dolgozni. Családias, bensőséges, kisvárosban, kisebb létszámú gimi, ergo jobban odafigyelnek a gyerekre. A suli átlag 4,3. Az iskola bekerült a boldog iskolák közé, vannak boldogságórák, ahol a gyerek személyiségét fejlesztik, önbizalmát növelik, amolyan pszichológia. Végre egy iskola, ahol arról is beszéltek, hogy nem csak a gyerek tanulására, de a lelkére is figyelnek. Meghallgattuk, hogy ők nem hisznek abban, hogy csak egy egy gyerek tehetséges valamiben. Ők abban hisznek, hogy m i n d e n gyerek tehetséges, ki matematikából, ki irodalomból, ki néptáncból, ki rajzból, ki énekből, ki egyszerűen abból, hogy baromi jó "beszélőkéje" van. Így fogalmaztak. Ha egy gyerek úgy dönt, hogy ő harmadikban előrehozott érettségit akar tenni mondjuk fizikából, akkor vele külön foglalkoznak , teljesen mindegy, hogy csak ő jelentkezik, ha egyedül akkor csak miatta ül ott egy tanár délutánonként. Ha az előrehozott érettségi sikerül, akkor a következő évben nem kell beülni abból a tárgyból órára.
Itt nincs felvételi, nem kell ezzel stresszelni a gyereket csak a bizonyítványban szereplő jegyek számítanak, ötödiktől nyolcadikig. (persze azért felvételit írunk, bár most elgondolkodtam, hogy csak magyarból, mert a másik kinézett iskolában az emelt angolhoz csak a magyar írásbeli kell, plusz az angol szóbeli) Itt is az emelt angolos osztályba a bejutás a cél, de van informatika, humán, emelt német és sima gimi is.
Nagy vonalakban ennyi, persze volt még bőven említésre méltó dolog, de nem untatok senkit. Az embernek úgy is pozitív érzése volt az iskola bejáratán belépve. Egy tágas, világos, tiszta épületbe mentünk. 
Szóval most kicsit rá kell kapcsolni egy két dologra, de úgy gondolom nem lehetetlen bekerülni ide. Majd meglátjuk. Mindenesetre nagyon örülök, hogy az iskolánk igazgatójának a javaslatára ide is elmentünk a gyerekkel.
Aztán szülőin voltam, na arról nem sokat írok, elég annyi, hogy este fél nyolcra értem haza, szinte csak az ágyba volt kedvem bezuhanni. 


Megjegyzések

 1. Szia! már most nagyon "irigy" vagyok - átküldöd az iskola elérhetőségét privátban? csak úgy megnézném... hátha van errefelé "testvériskolája"... (de amúgy a mi első számú kinézettünk hasonló, azzal a kitétellel, hogy nehéz bekerülni... :( )
  Nagyon drukkolok nektek!!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Át persze. :) ez itt van a harkányi általános iskola mellett, Siklóson. Egy kis gimi, kicsit mostoha sors jutott neki ezért, mert mindenki Pécsre akarta iratni a gyerekét, mert ott vannak a "menőbb" sulik. Nekünk mondjuk ez jó lenne, ha igy maradna mert nagyobb az esély a bejutásra. :) Mondjuk én is fenntartásokkal mentem, mert annyira nem volt szem előtt a suli, de annyira jól tettük, hogy elmentünk. http://tancsics.skisiklos.hu/

   Törlés
  2. A boldog iskoláról itt találsz pici hírt: http://tancsics.skisiklos.hu/index.php/iskola/hirek/175-boldog-iskola

   Törlés
  3. Köszi:), ez utóbbi linket megnéztem, itt a környéken egy suli van, ami szóba jöhetne (márminthogy, boldog iskola), de öööö azzal a sulival kapcsolatosan sok jót én nem hallottam, és ez így összességében érdekes...

   Törlés
  4. Mármint mi? ez a suli sem elsősorban attól lett szuper, mert bent van ebben a közösségben, hanem mert annyi minden lehetőséget mondtak, ami nekünk tetszik. De mindegy is, ettől még a kedvünk nem fog elmenni :)

   Törlés
 2. Én is kíváncsi vagyok, hogy milyen iskola ez? Írd meg!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jól hangzik.... Azonnal az vetődött fel bennem, hogy "ez biztos, hogy Magyarorszogon van?!"

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért azt hozzá kell tenni, hogy ugye bemutatkozó nap volt, szóval a pozitivumok kerülnek mindenhol előtérbe. Biztos ez sem mindenben jó, de amit eddig megnéztünk azok között messzemenően ez volt a legszimpatikusabb. :)

   Törlés
 4. Boldogságóra - ez de jó!!!-)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, van több iskola is az országban, akik beléptek ebbe a közösségbe, sőt országon kívül is pl. Ausztriában, Bécsben.

   Törlés
 5. Szia. Örülök, hogy jó élménnyel letettek gazdagabbak, szurkolok, hogy sikerüljön.

  VálaszTörlés
 6. Ez nagyon jól hangzik! Persze, nyílt napon a pozitívumokat szokták kidomborítani, de akkor is szupernek tűnik.

  VálaszTörlés
 7. Kedves Tamara! Jó volt olvasni a beszámolód az iskolánkról. Nagyon örülök neki, hogy tetszett, amit láttál, hallottál. A legnagyobb vonzerőnket pedig el sem mondtuk: a biológiát (és remélem a kémiát is) egy csepp kedves, aranyos blogger tanárnő tartja :-))))))

  VálaszTörlés
 8. De jó, örülök a pozitív èlmènyeknek. Kívánom, hogy sikerüljön bekerülni.
  Előrehozott èrettsègit tett gyerekeknél mèg szokott következő èvben cèl lenni a szintemelő èrettsègi, plusz pontokat èrhet a felvètelinèl. 😊

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …