Ugrás a fő tartalomra

A tegnapi iskolalátogatásról

csak szuperlatinuszokban tudok beszélni. Valószínű a gyerek is, mert már most borul az iskolák közötti felállított sorrend az ő kérésére. Amikor odaértünk a suli elé, akkor úgy volt vele, hogy de ugye csak megnézzük, ahol először voltunk az jó. Amikor meg kijöttünk, akkor azt mondta, hogy inkább ez legyen az első. 
Az iskola nemrég lett felújítva kívül, belül. Klassz a sportcsarnoka, a folyosón végigmenve a suli saját uszodájához érünk. A torna óra - ami nekem nagyon tetszik - úgy zajlik, hogy a gyerek választhat milyen sportágban próbálja ki aznap magát. Kosár, kézi, röplabda, foci, meg még valami kimondhatatlan nevű akármi, amihez ütő kell, én elfelejtettem mi az a gyerek tudja. Ha ezek közül egyik sem, akkor akár mehet úszni az órán. Szuper.
Az összes osztályt és folyosót felújították, mindenhol új székek, asztalok, interaktív tábla. Ha a gyerek beteg volt, akkor a pótlást nem egyedül kell megejtenie, hanem minden hétfőn és szerdán egy adott teremben ül egy tanár - akkor is ha éppen senki nem megy hozzá - és mehet a gyerek korrepetálásra, a lecke elmagyarázására. Az osztályok kis létszámúak, igyekeznek max 20 fővel dolgozni. Családias, bensőséges, kisvárosban, kisebb létszámú gimi, ergo jobban odafigyelnek a gyerekre. A suli átlag 4,3. Az iskola bekerült a boldog iskolák közé, vannak boldogságórák, ahol a gyerek személyiségét fejlesztik, önbizalmát növelik, amolyan pszichológia. Végre egy iskola, ahol arról is beszéltek, hogy nem csak a gyerek tanulására, de a lelkére is figyelnek. Meghallgattuk, hogy ők nem hisznek abban, hogy csak egy egy gyerek tehetséges valamiben. Ők abban hisznek, hogy m i n d e n gyerek tehetséges, ki matematikából, ki irodalomból, ki néptáncból, ki rajzból, ki énekből, ki egyszerűen abból, hogy baromi jó "beszélőkéje" van. Így fogalmaztak. Ha egy gyerek úgy dönt, hogy ő harmadikban előrehozott érettségit akar tenni mondjuk fizikából, akkor vele külön foglalkoznak , teljesen mindegy, hogy csak ő jelentkezik, ha egyedül akkor csak miatta ül ott egy tanár délutánonként. Ha az előrehozott érettségi sikerül, akkor a következő évben nem kell beülni abból a tárgyból órára.
Itt nincs felvételi, nem kell ezzel stresszelni a gyereket csak a bizonyítványban szereplő jegyek számítanak, ötödiktől nyolcadikig. (persze azért felvételit írunk, bár most elgondolkodtam, hogy csak magyarból, mert a másik kinézett iskolában az emelt angolhoz csak a magyar írásbeli kell, plusz az angol szóbeli) Itt is az emelt angolos osztályba a bejutás a cél, de van informatika, humán, emelt német és sima gimi is.
Nagy vonalakban ennyi, persze volt még bőven említésre méltó dolog, de nem untatok senkit. Az embernek úgy is pozitív érzése volt az iskola bejáratán belépve. Egy tágas, világos, tiszta épületbe mentünk. 
Szóval most kicsit rá kell kapcsolni egy két dologra, de úgy gondolom nem lehetetlen bekerülni ide. Majd meglátjuk. Mindenesetre nagyon örülök, hogy az iskolánk igazgatójának a javaslatára ide is elmentünk a gyerekkel.
Aztán szülőin voltam, na arról nem sokat írok, elég annyi, hogy este fél nyolcra értem haza, szinte csak az ágyba volt kedvem bezuhanni. 


Megjegyzések

 1. Szia! már most nagyon "irigy" vagyok - átküldöd az iskola elérhetőségét privátban? csak úgy megnézném... hátha van errefelé "testvériskolája"... (de amúgy a mi első számú kinézettünk hasonló, azzal a kitétellel, hogy nehéz bekerülni... :( )
  Nagyon drukkolok nektek!!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Át persze. :) ez itt van a harkányi általános iskola mellett, Siklóson. Egy kis gimi, kicsit mostoha sors jutott neki ezért, mert mindenki Pécsre akarta iratni a gyerekét, mert ott vannak a "menőbb" sulik. Nekünk mondjuk ez jó lenne, ha igy maradna mert nagyobb az esély a bejutásra. :) Mondjuk én is fenntartásokkal mentem, mert annyira nem volt szem előtt a suli, de annyira jól tettük, hogy elmentünk. http://tancsics.skisiklos.hu/

   Törlés
  2. A boldog iskoláról itt találsz pici hírt: http://tancsics.skisiklos.hu/index.php/iskola/hirek/175-boldog-iskola

   Törlés
  3. Köszi:), ez utóbbi linket megnéztem, itt a környéken egy suli van, ami szóba jöhetne (márminthogy, boldog iskola), de öööö azzal a sulival kapcsolatosan sok jót én nem hallottam, és ez így összességében érdekes...

   Törlés
  4. Mármint mi? ez a suli sem elsősorban attól lett szuper, mert bent van ebben a közösségben, hanem mert annyi minden lehetőséget mondtak, ami nekünk tetszik. De mindegy is, ettől még a kedvünk nem fog elmenni :)

   Törlés
 2. Én is kíváncsi vagyok, hogy milyen iskola ez? Írd meg!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jól hangzik.... Azonnal az vetődött fel bennem, hogy "ez biztos, hogy Magyarorszogon van?!"

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért azt hozzá kell tenni, hogy ugye bemutatkozó nap volt, szóval a pozitivumok kerülnek mindenhol előtérbe. Biztos ez sem mindenben jó, de amit eddig megnéztünk azok között messzemenően ez volt a legszimpatikusabb. :)

   Törlés
 4. Boldogságóra - ez de jó!!!-)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, van több iskola is az országban, akik beléptek ebbe a közösségbe, sőt országon kívül is pl. Ausztriában, Bécsben.

   Törlés
 5. Szia. Örülök, hogy jó élménnyel letettek gazdagabbak, szurkolok, hogy sikerüljön.

  VálaszTörlés
 6. Ez nagyon jól hangzik! Persze, nyílt napon a pozitívumokat szokták kidomborítani, de akkor is szupernek tűnik.

  VálaszTörlés
 7. Kedves Tamara! Jó volt olvasni a beszámolód az iskolánkról. Nagyon örülök neki, hogy tetszett, amit láttál, hallottál. A legnagyobb vonzerőnket pedig el sem mondtuk: a biológiát (és remélem a kémiát is) egy csepp kedves, aranyos blogger tanárnő tartja :-))))))

  VálaszTörlés
 8. De jó, örülök a pozitív èlmènyeknek. Kívánom, hogy sikerüljön bekerülni.
  Előrehozott èrettsègit tett gyerekeknél mèg szokott következő èvben cèl lenni a szintemelő èrettsègi, plusz pontokat èrhet a felvètelinèl. 😊

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem vagyok

vallásos és olyankor nem is tudom elfogadni, sőt tolom el magamtól ezt a fajta dolgot, (hogy Istennek  biztos volt ezzel valami szándéka vajon mi?)  mikor valakinek nyakába zúdul az egész mindenség. Szombaton a szembeszomszédunk háza majdnem földig leégett. 60 körüli, egy élete munkája ment tönkre, gyakorlatilag mindene odalett. Felesége, gyereki nincsenek. Fél óra alatt volt nincs, semmi. Biztosítás van, talán egy kis segítség és a gyorssegély a falutól. Az ő életében már semmi sem lesz ugyan olyan mint volt múlt héten péntekig. Nem tudom milyen lesz a karácsony, ha kinézek az ablakon. 

Nem fogom megúszni

hogy új futócipőt vegyek, bárhogy is halasztgatom az időpontot, muszáj lesz vennem. Tegnap végül eljutottam futni is, baromi jó volt TÖBB időt kell erre rászánnom, borzasztóan feltud tölteni és utána pörgök ezerrel, meg jobb a kedvem is tőle és minden megoldható lesz. Szóval végre belefért az időmbe ez is, de sajnos megint csak ott tartok, hogy fáj a sarkam és a lábfejem és mivel előtte nem fáj csak mindig futás után biztos, hogy a futócipőmnek annyi, egyszerűen elhasználtam. Na igen, kb. 3 éve van meg és azért ha mindent összeszámolok több száz km van benne. A legnagyobb átkuk ezeknek a cipőknek, hogy a sarok egyszerűen elkopik, nálam is ez van. Nem akartam most beruházni karácsony előtt meg pláne nem egy újra, de kell főleg, hogy megint eljárok normálisan vagy legalább is ez a cél most, hogy a húgomnál is majd lassan befejeződnek a dolgok. (ma megy a festő, nappali, étkező, fürdő festésre, aztán majd én segíteni takarítani, pakolni, selejtezni) Szóval muszáj néznem egyet, ami kénye…

Fordítva élek mostanában

ha csak az alvásomat nézem. Korán fekszem, tegnap előtt pl. már fél hétkor az ágyban voltam igaz, akkor elmenekültem a gyerek és apja közti akkor már azt hiszem egy órája tartó németezés elől, aztán szépen ott is ragadtam másnap hajnalig, tegnap pedig már fél kilenckor és keltem ma fél négykor.  Az az igazság, hogy próbálom magamnak bemagyarázni, hogy ez mekkora hülyeség, de még is valahogy jobban tetszik most ez a dolog, mert annyira szeretem, hogy hajnaltól reggel fél hétig csend van és nyugalom és ilyenkor elszöszölök a konyhában vagy olvasok vagy épp blogot írok, mint most is. Vagy éppen végig gondolom a teendőimet, írom a kis jegyzeteimet, karácsonyozom magamban meg ilyen kis dolgok vannak hajnalok hajnalán. Szóval tetszik ez a felborult élet. Ma már csütörtök van, amilyen nehezen indult a hét olyan gyorsan kezd vége lenni a hétköznapoknak. A férjem tegnap rám írt napközben, hogy vegyek festéket, mert úgy döntött, hogy ahol nem nyúlunk a hálószobához csak majd tavasszal azon az …