Ugrás a fő tartalomra

Jól elkapott

ez a nátha. Hála a kolléganőmnek, aki beköhögte teljesen bacikkal az irodát. A tegnapi napom eléggé tetőzött és egyáltalán nem esett jól az sem, hogy két órát mászkáltam Kiskorúra várva még este. Alig vártam, hogy hazaérjünk és mire itthon voltunk már fáradt voltam és nyűgös, elfogyott fél csomag százas papírzsepi, fájt a hátam és úgy mindenem. Náthásnak lenni az egyik legrosszabb dolog a világon, még akkor is ha épp nincs láza az embernek. Fél hétkor ágyban voltam, tízkor meg már nem bírtam feküdni. Addigra már mindenki lefeküdt és aludt, na én akkor felkeltem és engedtem egy kád forró vizet, feküdtem benne, majd teát csináltam magamnak, kicsit jobb is lett és itt ücsörögtem egészen fél kettőig, mert sokkal jobb volt mint vízszintesen lenni. Legalább levegőt kaptam. Négy óra óta megint fent vagyok, szóval aludni na azt nem sokat aludtam és nem is tudom, hogy bírom ki a mai napot munkával. Pedig most éppen van elég. Ha ma rettenet rossz lesz, akkor holnap reggel elmegyek az orvoshoz és két napot itthon leszek és a hétvégével együtt akkor talán elég is lesz, hogy összeszedjem magam. 
Amúgy meg annyira nem szeretem ezt az időszakot, ami itt nálunk megint kezd kialakulni. A férjem elvileg jövő hét végén indul és ilyenkor már eléggé felfokozott állapotban működik. Az mondjuk új, hogy aludni egyre kevesebbet tud emiatt, nem is értem mert még hol van azért az indulás? És még van pár elintéznivaló is.....szóval jó lenne, ha már minden el lenne rendezve és nyugalmas időszak lenne.
Egyébként pedig ez lesz a harmadik hús mentes napom és egészen jól bírom, sőt. Kifejezetten tetszik.
Kiskorú is tök jó most a suliban, tegnap is beficegett fizika dolgozatnál az ötös, nyelvtanból négyes, szóval nincs ilyen téren most panaszra ok, összességében jobban teljesít, mint tavaly. És kopp kopp maradjon ez így a félévig, csak ennyit kívánok most magunknak.

Megjegyzések

 1. Gyógyulást! Nincs eukaliptuszos illóolajatok? én ilyenkor mindig rakok a fürdővízbe, sokat segít!

  VálaszTörlés
 2. Jobbulást neked! Azt ajánlotta nekem egy természetgyógyász, tegyek a fürdővízbe sót, sőt az orrba is szívjam fel a sós vizet. Fertőtlenít. Ki is próbáltam anno. Az adagolást meg ne kérdezd.

  VálaszTörlés
 3. Ha a hal és a csirke nem számít húsnak akkor én évek óta nem szem piros húst... max 1évben egyszer karácsonykor az ünnepi ebédnél és a töltött káposztát :)
  Gyors gyógyulást mert jön a karácsony :)

  VálaszTörlés
 4. Gyors gyógyulást!-) és kitartást!!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…