Ugrás a fő tartalomra

Jól elkapott

ez a nátha. Hála a kolléganőmnek, aki beköhögte teljesen bacikkal az irodát. A tegnapi napom eléggé tetőzött és egyáltalán nem esett jól az sem, hogy két órát mászkáltam Kiskorúra várva még este. Alig vártam, hogy hazaérjünk és mire itthon voltunk már fáradt voltam és nyűgös, elfogyott fél csomag százas papírzsepi, fájt a hátam és úgy mindenem. Náthásnak lenni az egyik legrosszabb dolog a világon, még akkor is ha épp nincs láza az embernek. Fél hétkor ágyban voltam, tízkor meg már nem bírtam feküdni. Addigra már mindenki lefeküdt és aludt, na én akkor felkeltem és engedtem egy kád forró vizet, feküdtem benne, majd teát csináltam magamnak, kicsit jobb is lett és itt ücsörögtem egészen fél kettőig, mert sokkal jobb volt mint vízszintesen lenni. Legalább levegőt kaptam. Négy óra óta megint fent vagyok, szóval aludni na azt nem sokat aludtam és nem is tudom, hogy bírom ki a mai napot munkával. Pedig most éppen van elég. Ha ma rettenet rossz lesz, akkor holnap reggel elmegyek az orvoshoz és két napot itthon leszek és a hétvégével együtt akkor talán elég is lesz, hogy összeszedjem magam. 
Amúgy meg annyira nem szeretem ezt az időszakot, ami itt nálunk megint kezd kialakulni. A férjem elvileg jövő hét végén indul és ilyenkor már eléggé felfokozott állapotban működik. Az mondjuk új, hogy aludni egyre kevesebbet tud emiatt, nem is értem mert még hol van azért az indulás? És még van pár elintéznivaló is.....szóval jó lenne, ha már minden el lenne rendezve és nyugalmas időszak lenne.
Egyébként pedig ez lesz a harmadik hús mentes napom és egészen jól bírom, sőt. Kifejezetten tetszik.
Kiskorú is tök jó most a suliban, tegnap is beficegett fizika dolgozatnál az ötös, nyelvtanból négyes, szóval nincs ilyen téren most panaszra ok, összességében jobban teljesít, mint tavaly. És kopp kopp maradjon ez így a félévig, csak ennyit kívánok most magunknak.

Megjegyzések

 1. Gyógyulást! Nincs eukaliptuszos illóolajatok? én ilyenkor mindig rakok a fürdővízbe, sokat segít!

  VálaszTörlés
 2. Jobbulást neked! Azt ajánlotta nekem egy természetgyógyász, tegyek a fürdővízbe sót, sőt az orrba is szívjam fel a sós vizet. Fertőtlenít. Ki is próbáltam anno. Az adagolást meg ne kérdezd.

  VálaszTörlés
 3. Ha a hal és a csirke nem számít húsnak akkor én évek óta nem szem piros húst... max 1évben egyszer karácsonykor az ünnepi ebédnél és a töltött káposztát :)
  Gyors gyógyulást mert jön a karácsony :)

  VálaszTörlés
 4. Gyors gyógyulást!-) és kitartást!!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …