Ugrás a fő tartalomra

Ködös napra ébredtünk

és mennyire szeretném ezt! ha nem lenne ma ilyen dolgos napunk. Már fél kilenc óta dolgoznak kint a fiúk, készítettem friss kávét és mindenki kapott egy kis kupica pálinkát is, természetesen csak is a hideg ellen védőitalnak. Miután mindenkinek kiosztottam, amit kellett én most itt bent pakolászom, takarítok és mosok, mert tegnap későn értünk haza. Jó nap volt. Voltunk temetőben, aztán sétálni a városban - Dunaföldvár - és ettünk finom ebédet is, halászlét és mindenféle halból készült tálat, ráadásul pont ablak mellett kaptunk helyet - előre le kell foglalni, különben nem jut be az ember annyira jó ez az étterem - a fogásokra várva néztük a Dunát és a hajókat. Szép időnk volt, elég volt egy szál pulóver, sütött a nap, sokan sétáltak a parton. Hazafele bementünk egy nagyon nagyon jó cukrászdába, hoztunk haza finom sütiket, ország tortáját, meg mindenféle mást is és nem mondom, hogy ez egy lájtos nap volt kajaügyileg, de most ez volt a csaló napom. :) Amúgy tök jó vagyok minden téren. 
Ez meg itt egy kép.


Nem a legjobb, de pillanatkép és váratlan és még a szemünkbe is sütött a nap, de szeretem. :) 

Lassan megcsinálom az ebédet. Kínais csirkét fogok csinálni, rizzsel, de van még chilis bab is aki éppen azt szeretne enni. Nagyon hamar készen van a csirke is, most nem is vágyom hosszadalmasan a konyhában lenni. 
Ahogy itt bent rendet rakok, most tényleg csak annyira, hogy azért ne legyen itt ott elől semmi azt látom, hogy lassan lassan érik a lakás egy nagyobb, amolyan karácsony előtti nagytakarításra. Tudjátok, az a kipakolom ezt is, válogatom azt is, port törlök még a szekrény tetejéről is és a többi és a többi....Látom, hogy időnként porcicák leskelődnek ki a szekrények mögül, néha sikerül egyet egyet elkapni. Ablakot is jó lenne pucolni, de már nem foglalkozom vele a nagytakarítás előttig. Én annyira várom azt az időszakot, de tényleg, amikor az alapos suvickolás után kidíszítem a lakást, apróságok vannak itt ott, ami az ünnepre emlékeztet. Fények, füzérek amiket este belehet kapcsolni, melegséggel lepik el a házat. Csend van, kint hideg, majd megint látni fogom az ablakokból a szomszédos házak díszkivilágításait, vagy este mikor valahonnan hazaérünk és végig megyünk az utcán. Minden békés és megnyugtató ilyenkor. Bár az adventi időszakig még egy hónap van vissza, de lélekben már nagyon készülök rá. Remélem hamar eltelnek a hetek és hip hop itt lesz. 

Megjegyzések

 1. Ma mi is jártunk Földváron... igaz csak átutazóban, jöttünk haza Szarvasról-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor biztos ismered a híd alatt a parton álló Halászcsárdát. Ki nem hagynánk, egyszer vagy kétszer elmegyünk oda, nagyon szeretjük. :)

   Törlés
  2. Igen, tudom hol van, de mi nem nagyon látogatjuk... nem igazán szeretjük a halat-(

   Törlés
 2. Nagyon szuper ez a kép. Ezek a legjobbak, nem a beállítottak. Ezek(ben) vagyunk.
  Most, hogy leírtad ezt a képet, hogy nézed a szomszéd házak kivilágított ablakait, rájöttem, hogy ez az, ami nekem hiányzik itt, ahol most lakunk. A remeteség egyik hátránya, hogy nincs igazán a közeledben házikó :), kivilágított ablak meg főleg nem... szóval igen, ez még itt nagy hiány.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg vágyom a remeteségre. Vagy legalább is, hogy a mi házunk legyen kicsit távolabb a többitől. Bár hiába vannak itt szembe szomszédok van úgy, hogy nem is látom őket hetekig.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…