Ugrás a fő tartalomra

Ködös napra ébredtünk

és mennyire szeretném ezt! ha nem lenne ma ilyen dolgos napunk. Már fél kilenc óta dolgoznak kint a fiúk, készítettem friss kávét és mindenki kapott egy kis kupica pálinkát is, természetesen csak is a hideg ellen védőitalnak. Miután mindenkinek kiosztottam, amit kellett én most itt bent pakolászom, takarítok és mosok, mert tegnap későn értünk haza. Jó nap volt. Voltunk temetőben, aztán sétálni a városban - Dunaföldvár - és ettünk finom ebédet is, halászlét és mindenféle halból készült tálat, ráadásul pont ablak mellett kaptunk helyet - előre le kell foglalni, különben nem jut be az ember annyira jó ez az étterem - a fogásokra várva néztük a Dunát és a hajókat. Szép időnk volt, elég volt egy szál pulóver, sütött a nap, sokan sétáltak a parton. Hazafele bementünk egy nagyon nagyon jó cukrászdába, hoztunk haza finom sütiket, ország tortáját, meg mindenféle mást is és nem mondom, hogy ez egy lájtos nap volt kajaügyileg, de most ez volt a csaló napom. :) Amúgy tök jó vagyok minden téren. 
Ez meg itt egy kép.


Nem a legjobb, de pillanatkép és váratlan és még a szemünkbe is sütött a nap, de szeretem. :) 

Lassan megcsinálom az ebédet. Kínais csirkét fogok csinálni, rizzsel, de van még chilis bab is aki éppen azt szeretne enni. Nagyon hamar készen van a csirke is, most nem is vágyom hosszadalmasan a konyhában lenni. 
Ahogy itt bent rendet rakok, most tényleg csak annyira, hogy azért ne legyen itt ott elől semmi azt látom, hogy lassan lassan érik a lakás egy nagyobb, amolyan karácsony előtti nagytakarításra. Tudjátok, az a kipakolom ezt is, válogatom azt is, port törlök még a szekrény tetejéről is és a többi és a többi....Látom, hogy időnként porcicák leskelődnek ki a szekrények mögül, néha sikerül egyet egyet elkapni. Ablakot is jó lenne pucolni, de már nem foglalkozom vele a nagytakarítás előttig. Én annyira várom azt az időszakot, de tényleg, amikor az alapos suvickolás után kidíszítem a lakást, apróságok vannak itt ott, ami az ünnepre emlékeztet. Fények, füzérek amiket este belehet kapcsolni, melegséggel lepik el a házat. Csend van, kint hideg, majd megint látni fogom az ablakokból a szomszédos házak díszkivilágításait, vagy este mikor valahonnan hazaérünk és végig megyünk az utcán. Minden békés és megnyugtató ilyenkor. Bár az adventi időszakig még egy hónap van vissza, de lélekben már nagyon készülök rá. Remélem hamar eltelnek a hetek és hip hop itt lesz. 

Megjegyzések

 1. Ma mi is jártunk Földváron... igaz csak átutazóban, jöttünk haza Szarvasról-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor biztos ismered a híd alatt a parton álló Halászcsárdát. Ki nem hagynánk, egyszer vagy kétszer elmegyünk oda, nagyon szeretjük. :)

   Törlés
  2. Igen, tudom hol van, de mi nem nagyon látogatjuk... nem igazán szeretjük a halat-(

   Törlés
 2. Nagyon szuper ez a kép. Ezek a legjobbak, nem a beállítottak. Ezek(ben) vagyunk.
  Most, hogy leírtad ezt a képet, hogy nézed a szomszéd házak kivilágított ablakait, rájöttem, hogy ez az, ami nekem hiányzik itt, ahol most lakunk. A remeteség egyik hátránya, hogy nincs igazán a közeledben házikó :), kivilágított ablak meg főleg nem... szóval igen, ez még itt nagy hiány.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg vágyom a remeteségre. Vagy legalább is, hogy a mi házunk legyen kicsit távolabb a többitől. Bár hiába vannak itt szembe szomszédok van úgy, hogy nem is látom őket hetekig.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …