Ugrás a fő tartalomra

Ködös napra ébredtünk

és mennyire szeretném ezt! ha nem lenne ma ilyen dolgos napunk. Már fél kilenc óta dolgoznak kint a fiúk, készítettem friss kávét és mindenki kapott egy kis kupica pálinkát is, természetesen csak is a hideg ellen védőitalnak. Miután mindenkinek kiosztottam, amit kellett én most itt bent pakolászom, takarítok és mosok, mert tegnap későn értünk haza. Jó nap volt. Voltunk temetőben, aztán sétálni a városban - Dunaföldvár - és ettünk finom ebédet is, halászlét és mindenféle halból készült tálat, ráadásul pont ablak mellett kaptunk helyet - előre le kell foglalni, különben nem jut be az ember annyira jó ez az étterem - a fogásokra várva néztük a Dunát és a hajókat. Szép időnk volt, elég volt egy szál pulóver, sütött a nap, sokan sétáltak a parton. Hazafele bementünk egy nagyon nagyon jó cukrászdába, hoztunk haza finom sütiket, ország tortáját, meg mindenféle mást is és nem mondom, hogy ez egy lájtos nap volt kajaügyileg, de most ez volt a csaló napom. :) Amúgy tök jó vagyok minden téren. 
Ez meg itt egy kép.


Nem a legjobb, de pillanatkép és váratlan és még a szemünkbe is sütött a nap, de szeretem. :) 

Lassan megcsinálom az ebédet. Kínais csirkét fogok csinálni, rizzsel, de van még chilis bab is aki éppen azt szeretne enni. Nagyon hamar készen van a csirke is, most nem is vágyom hosszadalmasan a konyhában lenni. 
Ahogy itt bent rendet rakok, most tényleg csak annyira, hogy azért ne legyen itt ott elől semmi azt látom, hogy lassan lassan érik a lakás egy nagyobb, amolyan karácsony előtti nagytakarításra. Tudjátok, az a kipakolom ezt is, válogatom azt is, port törlök még a szekrény tetejéről is és a többi és a többi....Látom, hogy időnként porcicák leskelődnek ki a szekrények mögül, néha sikerül egyet egyet elkapni. Ablakot is jó lenne pucolni, de már nem foglalkozom vele a nagytakarítás előttig. Én annyira várom azt az időszakot, de tényleg, amikor az alapos suvickolás után kidíszítem a lakást, apróságok vannak itt ott, ami az ünnepre emlékeztet. Fények, füzérek amiket este belehet kapcsolni, melegséggel lepik el a házat. Csend van, kint hideg, majd megint látni fogom az ablakokból a szomszédos házak díszkivilágításait, vagy este mikor valahonnan hazaérünk és végig megyünk az utcán. Minden békés és megnyugtató ilyenkor. Bár az adventi időszakig még egy hónap van vissza, de lélekben már nagyon készülök rá. Remélem hamar eltelnek a hetek és hip hop itt lesz. 

Megjegyzések

 1. Ma mi is jártunk Földváron... igaz csak átutazóban, jöttünk haza Szarvasról-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor biztos ismered a híd alatt a parton álló Halászcsárdát. Ki nem hagynánk, egyszer vagy kétszer elmegyünk oda, nagyon szeretjük. :)

   Törlés
  2. Igen, tudom hol van, de mi nem nagyon látogatjuk... nem igazán szeretjük a halat-(

   Törlés
 2. Nagyon szuper ez a kép. Ezek a legjobbak, nem a beállítottak. Ezek(ben) vagyunk.
  Most, hogy leírtad ezt a képet, hogy nézed a szomszéd házak kivilágított ablakait, rájöttem, hogy ez az, ami nekem hiányzik itt, ahol most lakunk. A remeteség egyik hátránya, hogy nincs igazán a közeledben házikó :), kivilágított ablak meg főleg nem... szóval igen, ez még itt nagy hiány.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg vágyom a remeteségre. Vagy legalább is, hogy a mi házunk legyen kicsit távolabb a többitől. Bár hiába vannak itt szembe szomszédok van úgy, hogy nem is látom őket hetekig.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…