Ugrás a fő tartalomra

Na végre

péntek és nagggyyon vártam már, hogy ez a hét is elteljen. Rövid nap lesz, rövid munkával, utána gyorsan beugrom a boltba, aztán jövök haza és végre kitakarítom a lakást, mert most tényleg nagyon oda van szegény. Aztán főzök valami finomat és a nap hátralévő idejében olvasni fogok. Holnapra pedig az a tervem, hogy elmegyek kicsit nézelődni ide oda csak úgy egymagam. A gyereknek ma rendelek már karácsonyra két egyedileg gyártott pólót vagy pulcsit még nem döntöttem el, ha megérkeznek majd szépen elrakom a már megvett társas mellé. Igazából elég nehéz most idén az egész dolog, hogy mi legyen a karácsonyi ajándék neki, mert ahogy kamaszodik úgy okoz egyre inkább fejtörést. Ugye már nem kicsi, de még nem is nagy.....és t é n y l e g vészesen közelednek azok a napok, mikor mindenki kezd megkergülni és hirtelen mindenkinek elkezd eszébe jutni, hogy jééééééé egy két hét és itt az ünnep.....na ezt akarom elkerülni! Amit lehet a neten rendelek, amit pedig jobb, ha megnézek azt már holnap elkezdem. Mondjuk a férjemnek sincs sok ötletem, illetve van, de annak se jártam még utána. 
A kocsi csomagtartójában meg szépen gyűlnek az apróságok, finomságok, olyanok is amiket majd más kap meg és nem nekünk vásároltam. Úgy döntöttem a családtagok finomságokat kapnak idén, lesz köztük kézzel készített is, ilyenekre gondoltam, hogy feta sajt, fokhagyma, rozmaring ág, olívabogyó, jó kis olajban elrakva. Szép kis csatos üvegeket lehet baráti áron kapni a Pepcoban, úgy hogy tuti párat legyártok. Mellé egy szép csomagolású kávé, tea vagy praliné, amiről tudom, hogy máskor nem kerül a bevásárló kosárba és kész. Nem kell ezt túlspirázni. 
Amúgy meg enyhén le vagyok robbanva, ismét fáj a forgóm és a fájdalom kisugárzik a lábamba, hát tényleg kár volt megemelnem magam a múltkori takarításom alatt :( :( Pedig már olyan szépen helyrejött, tornával és injekcióval, erre tegnap megint erre ébredtem és még az is nehézséget okoz, hogy a kocsiban a kuplungot benyomjam időnként. :( Szóval most nem tudom mi lesz, lehet nem kellett volna elmennem futni közvetlenül a múltkori helyrerázódás után, hanem várni még egy kicsit, mert most megint nem tudok. :( Ja és remélem, hogy tényleg csak ettől fáj a lábam és nem valami kezdődő gerincsérv vagy ilyesmi. Nagyon jól feltudok állítani magamnak időnként mindenféle diagnózist, ha valamit tapasztalok. :)
Most minden jó - kivéve, hogy itt ülök a lakásban a romhalmaz közepén :D - a gyerek tegnap is hozott jó jegyet, a garázshoz megrendeltük a faanyagot és a tetejére valót, a beton szárad szóval még az is lehet, hogy két hét múlva készen is lesz. :) Mintha kitalálta volna a férjem a gondolatom, mert tegnap mire hazaértünk lenyírta még utoljára a füvet is. Olyan szép lett a ház körül minden! Majd még karácsony előtt lesuvickolom a teraszt és azt is felakarom majd kicsit díszíteni, jobban mint tavaly volt, mert szeretném ha már ott is ünnepi hangulat lenne, mielőtt belépünk a lakásba. 
Nem tudom mi van, de idén valahogy nem tartom utálatosnak a tél közeledtét és magát a telet. Majd januárban. :)


Megjegyzések

 1. Januárban, de főleg februárban már én is nagyon szoktam unni a telet. Mondjuk egyébként sem vagyok oda érte, de most még nem érzem én sem vészesnek.
  És igen: nálad is péntek! :D
  A karácsonyi ajándékokkal meg ne stresszeljél már! Én is mondogatom itthon, hogy minél hamarabb kéne nézegetnünk (az az egy közös nap, amit ilyenkor el szoktunk lopni, szabadságot veszünk ki, és egész nap loholunk). Valahogy netről nem annyira szoktam rendelni, mert jó körülnézni az üzletekben is ötleteket gyűjteni, a honlapokhoz nincs túl sok türelmem... Ja, és Ábel halogatja a Mikulásos levél megírását (mármint a játékok felsorolását), így végképp nincs tippem. (Bár a reklámoknál mindig jelzi, ha valami tetszik neki...)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem stresszelek, ugy jött le? Inkább szeretek vele foglalkozni csak a gyerek esetében tanácstalan vagyok. Nekünk a karácsony két részletben van, 10. körül, aztán meg a rendes, úgy hogy ezért. Tudod a férjem miatt van, hogy előbb van karácsony. Ő már 12-én nem lesz itthon.

   Törlés
 2. Ez a karácsonyi ajándékos dolog nekem is most ugrott be, biztos a hidegebb idő miatt... meg azért nálunk már volt hó is - igaz csak egy pár napig, de volt... ötleteim vannak a gyerekeknek és én sem hagynám utolsó percre - az utolsó hetekben nem mennék inkább vásárolni, azt utálom. És érdekes : a telet most én sem érzem vészesnek, még... meg terveink is vannak, most is novemberben minden hétvégére van valami - ha meg nem punnyadunk, akkor hamar telik. Remélem a forgód alakul és sima meghúrás és nem lesz belőle több. Az átnyújtás, laza torna is segit - de csak annyi, ami még jólesik, semmi erőltetés.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hétfőtől torna nálunk, de egyelőre nem tudom hogy fogom kibirni :/

   Törlés
 3. Jaj, elveszett a hozzászólásom...:(
  Szóval, mégegyszer...
  Itt is "végrepéntek" van :D, én úúúgy de úúúgy örülök, végre egy majdnemegész hétvége otthon... juhúúú!
  Reggel kipakoltam a csetreszes szekrényt (az egyiket...) és találtam pár dolgot, amit én is kirakok a teraszra, mert eddig valahogy sosem díszítettem télen.... de ugye jó lenne.
  A KIK-ben is jártam a héten, naggggyon jó dolgok vannak most, és sok, mondjuk nem voltam sokat bent, mert rengetegen voltak és zavart, de majd ma visszamegyek. Van karácsonyi mintalyukasztó három darabos nagyon jó áron, vettem magamnak, de ha lesz még, veszek barátnőmnek is. Van pl. karácsonyi bögre egybepakolva kis tejhabosítóval és forrócsokiporral, kis ajándéknak ez is aranyos.
  A hétvégi szeretetvendégségre valaki hozott egy nagyon jó sütit, ami pecsétnyomós volt, el is kértem a receptjét, és idén ilyen kekszeket fogok készíteni ajándékba, most lehet venni nagyon szép kis zacskókat karácsonyi mintával, ezt fogják kapni a kollegák, azt hiszem. Ja, a KIK-ben van ilyen zacskó-kis papírdobozkák hozzá, meg még kis papírcímke, szóval minden, tudom ajánlani.
  Itt a kis jegyzetfüzem mellettem, írogatom fel az ötleteket, mert tavaly is úgy jártam, hogy tök sok jót láttam, olvastam, hogy na, ezt megcsinálom, aztán a felét elfelejtettem...
  Gyereknek pingpongasztalt vadászom, meg ha kapok egy karácsonyi ágyneműhuzatot, és egyéb apróságok. A többieknek még nincs nagyon ötletem, de majd lassan...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi az ötleteket! Tényleg ping pong asztalt anno mi is nézegettünk neki, de mivel vagy túl drága volt vagy az olcsó nagyon gagyinak tűnt nem vettünk. Jó, hogy mondod. Én most a hétvégén sokat leszek egyedül, lesz időm pakolászni, diszeket átnézni, a teraszon akarok rendet rakni. Már süt a nap, szép idő lesz :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…